Mistä hankkia motivaatiota treeniin jos sitä ei vaan ole?

Jalkatreeni on monella tavalla ehkä se haastavin treeni. Aina ajoittain tykkään jalkatreenistä mielettömästi ja intoa riittää kuin apinalla amfetamiineissa. Monesti kuitenkin jalkatreeniin pitää kaivaa motivaatiota kivien ja kantojen alta. Tällöin on hyvä tietää millä keinoilla jalkatreenistä saa tehon irti vaikka ei yhtään kiinnostaisi.

Yksi tapa on suunnitella treeni etukäteen ja noudattaa suunnitelmaa tarkasti. Kun päättää etukäteen mitä ja miten tekee, eikä anna periksi, tulee minun ainakin tehtyä tehokas treeni vaikka intoa siihen ei juuri olisikaan.Itse suosin tällöin ihan perusliikkeitä, ei mitään ihmeellisyyksiä tai erikoistekniikoita.

Kyykyllä on hyvä aloittaa. Se on perusliike jossa ei turhia tarvitse miettiä. Sen kun lataat tarvittavat painot tankoon ja menet kyykkyyn (alas asti) ja ylös niin homma on siinä. Ei pudotussarjoja, ei supersarjoja vaan ihan tavallisia vaikka kymmenen toiston kyykkysarjoja etukäteen suunniteltu määrä. Etukäteen suunnittelu on kuitenkin tärkeää. Jos motivaatio ja kiinnostus on vähissä, on tärkeää ettei anna itselleen lupaa löysäillä. Teet tiukasti jokaisen sarjan ja jokaisen toiston minkä olet suunnitellut.

20131028_115051

20131028_115057

Toinen hyvä perusliike on jalkaprässi. Se ei myöskään vaadi mitään sen kummempaa kuin perussuorittamista. Painot prässiin ja pumppaamaan. Prässillä on hyvä tehdä hieman pidempää sarjaa, pumpata reidet ihan täyteen. Mutta taas, tee kaikki suunnittelemasi sarjat ja juuri niin monta toistoa joka sarjassa kuin olet suunnitellut tekeväsi. Jos olet suunnitellut tekeväsi 25 toistoa, ne myös teet. Ei 20 toistoa tai 15 toistoa vaan se 25 toistoa. Piste. Sama juttu sarjamäärien kanssa. Jos olet suunnitellut tekeväsi neljä sarjaa ne myös teet vaikka jalat olisivat kuinka tukossa kolmannen sarjan jälkeen.

20131028_121005

Nyt on pari perusliikettä tehty ja voidaan jatkaa eristävillä liikkeillä. Niissäkin jätetään kaikki hienoudet pois ja keskitytään suorittamaan suunnitellut sarjat ja toistot.

20131028_122850

20131028_123919

Nyt on saatu jalkatreeni tehtyä vaikka motivaatiota sen tekemiseen ei ollutkaan lainkaan. Ja kun kerran kaikki suunniteltu on tehty, voi itsensä vielä palkita herkullisella palkkarilla ja huomata että hitto, sehän kulki lopulta ihan hyvin. Jospa vaikka tekisin vielä hiukan reiden loitonnusta…

20131028_122910

20131028_122046

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Mistä hankkia motivaatiota treeniin jos sitä ei vaan ole?”

  1. Tää postaus tuli juuri oikeaan aikaan, kiitos! Just eilen väänsin melkein itkua, kun smithissä tein askelkyykkyä kaverin pakottamana 😀 Jostain syystä kinttutreeni ei vaan maistu, mutta eiköhän näistä vinkeistä oo apua! 🙂

  2. Jep, tällästä postausta mä niin kaipasinkin:D Jännä, että muiden lihasryhmien kohdalla ei ole niin isoa vuorta kuin joskus jalkapäivän koittaessa. Onneksi mulla on treenit etukäteen suunniteltu :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta