Setä, sinun selkäsi on tulessa

Tämä setä päätti antaa selälleen oikein kunnolla runtua. Normaalin leuanveto-aloituksen sijaan tällä kertaa homma aloitettiin T-kulmasoudulla.

20130906_114120

T-kulmasoutu on mielestäni leuanvedon kanssa parhaita selkäliikkeitä. Niiden jälkeen voi sitten viimeistellä selkätreeniä erilaisilla taljaliikkeillä, mutta treenin alkuun on hyvä tehdä raskaita ja tehokkaita perusliikkeitä. Tällä kertaa tosiaan ensin tuo T-kulmasoutu. Tässä kohtaa vielä hymyilyttää…

20130906_114733

Mutta kyllä se hymy siitä hiljalleen alkoi hyytymään…

20130906_114800

T-kulmasoudussa tankoon kannattaa ladata kooltaan pieniä kiekkoja vaikka se ehkä typerämmältä näyttääkin kuin isommat kiekot. Pieniä kiekkoja käyttämällä liikkeen pystyy rutistamaan ylös asti eikä joudu lopettamaan siihen kun kooltaan suuri kiekko osuu rintaan tai vatsaan.

Kunnolla loppuun asti rutistettujen kulmasoutujen jälkeen tein vielä muutaman sarjan leuanvetoa. Tällä kertaa ei lisäpainoja tarvittu, sarjat pysyivät sopivasti siinä 10-20 toiston välissä ilmankin.

Raskaiden perusliikkeiden jälkeen se todellinen polte selkään saatiin aikaan kolmen liikkeen kiertoharjoituksella.

Sellainen selkätreeni tällä kertaa, ei kummempaa hifistelyä, vaan kunnon perustreeniä. Ja kyllä, sedän selkä oli tulessa.

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Setä, sinun selkäsi on tulessa”

 1. Mass Recovery on valittu ykkös palkkariksi Suomessa. Oliskohan sunkin aika kokeilla sitä uudistettua versiota kun aina puffailet Mannisen ylihinnoiteltua tuotetta.

  http://testinglab.fi/suuri_urheilujuomatutkimus.html

  Periaatteessa et voi väittää mitenkään Mannisen litkun olevan parempaa kun sisältö on melkein sama:
  (heraproteiinikonsentraatti ja -hydrolysaatti, BCAA (L-leusiini, L-isoleusiini, L-valiini)), maltodekstriini, kaakaojauhe, kreatiinimonohydraatti, dekstroosi, kauratärkkelys, aromi, makeutusaine (asesulfaamikalium, sukraloosi), emulgointiaine (soijalesitiini).

  62,90€ 5kg !!! VS. Anal Overdrive 2 66€ 2,5kg!!! HERÄTYS JARI!!

  Sinänsä naurettavaa puffailua sinulta. Voisit yhtä hyvin juoda halvinta heraa (Self) ja pari banaania, jotta saat samat kalorit kuin edellisissä ja kehittyisit sekä palautuisit ihan yhtä hyvin. Mua säälittää kun noinkin pitkään treenannut kaveri työntää rahojaan ylihintaisiin tuotteisiin, joilla on 0,000001% vaikutus kehitykseen. Ota nyt helvetti se haaste vastaan ja jätä purnukat kaappiin pariksi kuukaudeksi ja treenaa samanlailla. Otat halvinta heraa ja hedelmiä sen verran, että kalorit mätsäävät edellisen palkkarin kanssa. Tulet huomaamaan, ettei ole mitään eroa suuntaan tai toiseen. 🙂 Lisäravinteet on kusetusta parhaimmillaankin. Noillakin rahoilla tekisit toisen ulkomaanreissun vuodessa. Mieti sun kehitystä suhteessa siihen raha määrään mitä tunget lisäravinteisiin. Ei mitään järkeä! Surullista kun ihmisiä huijataan. 🙁 Tiedän sut etkä sä rupea vaihtamaan hedelmiin tai uskalla jättää nopeita hiilareita pois. Mikäli näin on niin toisena haasteena haastan sut ostamaan Mass Recovery purnukan jossa on puolet enemmän sisältöä halvemmalla ja treenaamaan samanlailla. Et tule huomaamaan mitään eroa muuta kuin lompsassa. 🙂 Kerro mitä tuumaat!

 2. Unohtui sanoa, että Anal Overdrivessä on vain 33g proteiinia per annos/100g joka on aika vähän sun painoiselle jampalle. Anssihan ilmoittaa tuotteessa olevan 38g proteiinia, josta 5g on kreatiinia. 😀 Mass Recoveryssä olisi parempi suhde myös; 41g prot, 45hh. Siinä ei ole myöskään C-vitamiinia, joka on HETI treenin jälkeen nautittuna lihaskasvua estävä.

  Siinä vähän purtavaa, tartu haasteeseen!

  • Mass Recovery on ehkä valittu ykköspalkkariksi, en tiedä, mutta mun kokemusten mukaan se ei kyllä ole ykköspalkkaria. Silmäilin hiukan tuota tutkimusta läpi… Kyseessähän on siis suosituin urheilujuoma, kuntosali oli ensisijainen urheilulaji vain 17 %:lla tutkimukseen osallistuneista yms.

   Ai että periaatteessa en voi väittää AOD2 olevan parempaa? Joo, molemmissa on proteiinia ja hiilihydraattia, joten sisältö on silloin melkein sama, niinkö? Onkohan nuo raaka-aineet nyt kuitenkaan ihan samat?

   Ihan varmasti voisin vaikka syödä treenin jälkeen maksalaatikkoa, mutta en syö. Voit sääliä mun puolesta ihan niin paljon kuin haluat, mä laitan rahani siihen mihin haluan ja mä haluan ostaa niillä laadukkaita lisäravinteita. Ihan oikeasti, oon huomannut eron siinä mitä palkkaria käytän. Ei siitä kauaa ole kun annoin pois viimeiset kaapissa olleet Mass Recoveryn loput ja Spiritin palkkarin loput. Ja kyllä, jossain välissä koitin käyttää nekin itse loppuun, mutta sen huomasi välittömästi palautumisessa (sekä vatsan toiminnassa), ihan oikeasti. Ei sun tarvi sitä uskoa jos et halua, mutta niin se vaan on.

   Mä saatan käyttää paljon rahaa lisäravinteisiin, mutta se on mun valinta, mä pidän niitä sen arvoisina. Voisinhan mä hakea vaatteetkin Halpa Hallista, ajaa Ladalla tai syödä valmisruokia, mutta päätän niissäkin panostaa parempaan laatuun. Mä teen sen ulkomaanreissun sitten vaikka niillä rahoilla mitkä ei mene tupakkaan tai alkoholiin.

   Oot oikeassa, tunnet mua kyllä sen verran että noihin haasteisiin en tule tarttumaan. Kuten olen aiemminkin kirjoittanut (ja myös ystävilleni sanonut), laadukas palkkari on viimeinen lisäravinne josta luovun.

   Tuosta proteiinimäärästä vielä, paljonko ajattelit tuosta Mass:n Recoveryn 41 grammasta heraisolaattia kehon pystyvän hyödyntämään suhteessa AOD2:n vaikka sitten 33 grammaan hydrolisoitua isolaattia? Sillä proteiinilähteellä on kuitenkin myös aikalailla vaikutusta…

   Mä puolestani haastan sut kokeilemaan AOD2:ta vaikka puolen vuoden verran. Sen jälkeen voit palata takaisin tuohon Suomen suosituimpaan urheilujuomaan jos vielä haluat. Otatko haasteen vastaan? 😉

 3. Heh,

  Markku Tikkakin nauraa jo sun väitteelle, että AO2 olisi parempi kuin muut. 😀 Selvä Mannis sponssi haisee kilometrin päähän. Minä en tuota ketjua aloittanut sitten.
  http://www.pakkotoisto.com/ravinto/118276-palkkareissa-isoja-eroja/

  Jos kalorit ovat samat, niin en usko että voit huomata eroa tuotteiden välillä. Jos katsot sisältöä tarkemmin, niin sisältö on hyvin samankaltainen. Nyt puhutaan kuitenkin yhdestä pienestä ~350kcal mällistä isossa kokonaisuudessa muuten. Kyllä sulla on ollut jotain muita muuttujia tuona aikana kun Massia käytit. Sulla kuitenkin vaihtelee treenitkin aikalailla. Ruokaa et ole ehkä syönyt samoja määriä sinä aikana kun joit Massia? Et ehkä ole nukkunut yhtä hyvin kun uusi mimmi talossa, yöt on jatkuvaa peuhaamista. 😉 Massissa on hiilareina maltodekstriiniä ja dekstroosia, samat kun Mannisen versiossakin, toinen täyttää maksan ja toinen lihasten glykogeenit, fruktoosia ei tarvita. Proteiini on hera konsentraattia ja hydrosylaattia sekä lisättyjä aminohappoja kuten AO2:sessa. Tuolla ensimmäisellä hitusen hitaammalla heralla ei ole mitään merkitystä palautumiseen tai kokonaiskehitykseen. Tämän on todennut maailman huipulla asioita tutkivat heput. Sut on vaan aivopesty niin hyvin jauhokauppiaan puolesta. 🙂 Voisit myös jutella Juha Hulmin kanssa asiasta, hänkin tutkii näitä asioita työkseen ja on samaa mieltä kanssani. Ei ole mitään perustetta käyttää nopeammin imeytyvää heraproteiinia, jos ainoa peruste on että palautuu paremmin kun se imeytyy nopeammin tms. Jos on laktoosi-intorelanssi, niin silloin se on hyväksyttävää. Tosin isolaatissa ei ole laktoosia nimeksikään. Ja on halvempaa.. Hera on yksinään jo ”nopeata”, ei ole yhtäkään tutkimusta joka tukisi, että hydrolysoitu olisi jotenkin parempaa lihasten kasvatukseen kuin halvemmat versiot. 🙂 Proteiinista tuleva rasvakaan ei vaikuta negatiivisesti tutkimusten mukaan. Eli voisit yhtä hyvin hörppiä halvinta konsentraattia, jos vatsa kestää.

  Mitä meinaat hyödyntämään? Kyllähän kroppa tuon 41g käyttää kokonaan, et kai vaan usko siihen urbaanilegendaan missä sanotaan, että kroppa käyttää vain 30g proteiinia kerrallaan. Kuten sanoin tuo proteiinimäärä on alakanttiin mitä otat palkkarissa. Treenin ympärillä on tärkein aika nauttia näitä ravinteita ja miksi juuri silloin otat vähiten? Sinun kokoiset harjoittelijat ottavat 50g suurin osa, eikä tämä ole mielestäni liioteltua. Toki erot on pieniä, mutta kuten sanoin treenin jälkeen on parempi ottaa hiukan enemmän kuin normaalisti. Isompi mälli leusiinia tarkoittaa yleensä myös kovempaa proteiinisynteesiä ja isosta proteiinimällistä on muitakin etuja mm. proteiinin hajoitukseen, tutkittuja juttuja.

  En itse käytä Massia, otin sen vaan esimerkiksi kun se vaikuttaa muuten kaikin puolin erinomaiselta valmiilta palkkarilta. Itsehän sekoitan palkkarin itse AINA. Näin myös suositellaan aina tehtävän.
  Ei kai mausta kannata maksaa tuplahintaa? Muuta järkeä en näe tuossa AO2 olisi parempi jutussa.

  Sivusin muistaakseni tuossa edellisessä jutussa, että parasta olisi rakentaa palkkari itse. Isolaattia ja tarvittaessa nopeita hiilareita mukaan tai mahdollisesti hedelmiä (kuten ammattilaiset tekevät jenkkilässä). Voisit laskea piruuttain paljon säästäisit jos ostaisit 4kg Self Microwheytä ja 5kg tonkan maltodekstriiniä, muita hiilarilähteitä ei palkkarissa tarvitse edes olla. Tuohon kaveriksi 1kg Creapure kreatiinia. Säästö olisi aika hurja vs. AO2:seen, etkä huomaisi jälleen mitään eroa kehityksessä tai palautumisessa kun ottaisit samat makrot / kalorit. Itseasiassa tuossa pystyisi kikkailemaan paremmin vielä kun voisi ottaa isomman mällin proteiinia ja hiilarin määrää voisi säädellä riippuen treenistä ja volyymistä.

  Ei ole toki multa pois mitä käytät, eikä tarkoitus ollut hyökätä tai haukkua. Toivottavasti et pahoittanu mieltäsi. 🙂 Moni vaan ottaa oppia sulta ja suuntaus on se, että aloittelijat ostaa kalliita jauhoja kun he pärjäisivät jopa pelkällä sapuskalla ilman palkkareita. Väitän kyllä, että pidempään treenanneetkin pärjäävät todella pienellä jauho/nappi valikoimalla. Itse olen tehnyt kovaa volyymiä ja treeniä takana ~15vuotta. Iso mälli Micro Wheytä, banaania tai omenaa, creapurea, merisuolaa. Ihan hyvin toimii kuin aikaisemmin kokeilemani hifistely tapa, jossa oli aminot mukana ja todella tarkasti suunniteltu palkkari jne. Olen käyttänyt Mannisen hydrolysoitua heraa parin purkin verran, en näe mitään järkeä maksaa siitä ekstraa esim. Selfiin verraten.

  Pari mielenkiintoista linkkiä sulle, toivottavasti herättää vähän ajatuksia ja mietit ehkä jatkossa onko tämä nyt sen kaiken rahan arvoista. 🙂 Monelle se voi olla paha tunne ” en panosta tarpeeksi” jos en käytä kaikenmaailman lisäravinteita. Hyödyt on niin marginaalisia monessa tuotteessa. Muistatko aikaa ennen tehonlisääjiä? En uskonu voivani treenata yhtä kovaa ilman niitä, mutta nyt on kulunut kuukausia viimeisestä satsista ja treeni kulkee paremmin kuin koskaan. En tunne tarvitsevani edes kofeiinia. 🙂 Merisuolaa heraan ennen treeniä reilusti, niin pumpit on muhkeat ja suonet pullistelee. 😉 Pikaista energiaa antamaan omena ja banaani. Tässä luettavaa:

  http://www.leangains.com/2010/03/when-supplements-do-more-harm-than-good.html

  http://www.musclehack.com/post-workout-carbs-crucial-or-counter-productive/

  http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/an-objective-comparison-of-chocolate-milk-and-surge-recovery.html

  • Joo, huomasin itekin tuon ketjun, valitettavasti vasta sitten kun se oli jo lukotettu enkä päässyt siihen itse mitään vastaaman. Markku Tikka nauroi joo, mutta ei kuitenkaan vaivautunut millään muulla lailla asiaa kommentoimaan tai perustelemaan, toisin kuin sinä. Minunusta on helvetin hienoa että kerrot mielipiteesi ja vielä perustelet ne kattavasti. Tällaista asioiden kyseenalaistamista ja keskustelua, jopa vänkäämistä asioista pitääkin olla 🙂

   On toki mahdollista että muuttujia oli muitakin tuolloin kun siirryin muista palkkareista AOD2:een, mutta edelleenkään en anna periksi siinä, että omasta mielestäni käyttämälläni palkkarilla on merkitystä siihen miten hyvin kovasta treenistä palaudun. Ja kyse on nyt siitä, että treenaa kovaa, useita kertoja viikossa. Itse olen todella tyytyväinen siihen että palaudun niin hyvin että pystyn treenaamaan näin usein näin kovaa. Toki, kuten totesit, muutkin osa-alueet vaikuttavat palautumiseen, oikea ravinto, unen määrä ja laatu yms.

   Ei palkkarista suinkaan tule kaikki ravinteet treenin ympärillä. Se on vain yksi osa. Syön lämpimän ruuan/aamupalan pari tuntia ennen treeniä, juuri ennen treeniä hörppään heraa ja syön banaanin, treenin aikana juon aminohappoja EAA+:n muodossa, palkkaria alan hörppiä puolta tuntia ennen treenin loppua ja heti kotiin päästyäni syön lämpimän ruuan.

   Maku on tosiaan palkkarissa toissijainen asia, mutta ei se huono juttukaan ole että palkkari maistuu hyvältä. Itse ihan odotan sitä että pääsen palkkaria hörppimään, osittain juuri sen hyvän maun takia. Olen aikoinani juonut ihan riittävästi maustamattomia ja huonosti sekoittuvia paakkuuntuvia heroja että osaan arvostaa myös hyvää makua ja sekoittuvuutta niin palkkarissa kuin lisäproteiinissakin. Myös sen lasken plussaksi että ilmavaivoja on vähemmän kun lisäravinteet ovat laadukkaita.

   Säästää voi monissa asioissa. Voisin myös treenata ilmaiseksi toisella salilla jos haluaisin. Säästö olisi vuositasolla melkoisen suuri ja sielläkin varmasti pystyisi treenaamaan, ei ehkä yhtä hyvin ja monipuolisesti, mutta treenaamaan silti. Valitsen kuitenkin toisin. Sama juttu näissä lisäravinteissa, panostan niihin koska koen ne sen arvoisiksi.

   Älä pelkää, en pahoita mieltäni tällaisista asioista, päinvastoin, on mukavaa keskustella ja vääntää 🙂 En missään nimessä väitä tietäväni kaikesta kaikkea ja olevani aina oikeassa vaikka usein niin onkin 😉 (vitsivitsi)

   Moni tosiaan saattaa ottaa mallia multa ja siksipä usein kirjoitankin siitä, että lisäravinteilla ei kannata liikaa hifistellä. On monia lisäravinteita joita esimerkiksi juuri aloittelijat eivät tarvitse, itsekin olen karsinut paljon turhia purkkeja ja purnukoita pois ja samalla panostanut laadukkaampiin perustuotteisiin.

   Muistan ajan ennen tehonlisääjiä ja olenkin viimeaikoina pyrkinyt hiljalleen vähentämään tehonlisääjien käyttöä. Myin juuri pois loput DMAA-valmisteet joita kaapissa oli. Ajatukseni on vähentää niiden käyttö kovimpiin ja raskaimpiin treeneihin, siihen mihin ne on mielestäni tarkoitettukin, antamaan erityistehoa silloin kun sitä tarvitaan, ei jatkuvaan käyttöön.

   Tsekkaan nuo linkit tarkemmin kun on enemmän aikaa, juuri nyt en ehdi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta