Suoraa puhetta dopingista

Jatketaanpa tätä omien mielipiteiden suoraan laukomista. Tällä kertaa aiheena on doping. Jos edelliset jutut kiinnostaa niin suoraa puhetta laihduttamisesta löytyy TÄÄLTÄ ja suoraa puhetta valmentamisesta TÄÄLTÄ.

Aloitetaan varoituksella: Jos olet doping-yliherkkä ja vedät helposti herneen nenään, älä jatka tämän pidemmälle.

Kaikki muistaa varmasti hiihtäjien doping-sotkut sun muut. Samoin tuntuu että milloin kukakin urheilija kompastuu doping-aineisiin lenkkipolullaan ja milloin kenellekin doping-aineita syötetään urheilijan tietämättä. Kaikenlaista paskanjauhantaa aiheesta löytyy vaikka kuinka paljon. Sanotaan se nyt suoraan: doping kuuluu kilpaurheiluun. Väittäisin että miltei lajissa kuin lajissa maailman huipulle on melkoisen mahdotonta päästä ilman dopingia. Kyse on vain siitä, kuka löytää ne tehokkaimmat aineet ja pystyy vielä peittämään niiden käytön niin ettei jää kiinni.

Kehonrakennus on ehkä yksi doping-leimatuin laji. Ja onhan se nyt aivan naurettavaa edes väittää että kukaan Mr. Olympia lavalla olisi siellä ilman rekkakuormallista dopingia. Ihan mahdotonta on rakentaa sellainen lihasmassa pelkällä kaurapuurolla. Kukaan ei osaa nostaa sitä rautaa tai syödä sitä kanaa niin eri tavalla kuin muut että kasvattaisi niin valtavat massat puhtain keinoin.

Keholajeja on kuitenkin muitakin kuin kehonrakennus, jossa dopingtestejä ei edes oteta. Keholajeista esimerkiksi bodyfitness ja classic bodybuilding kuuluvat dopingtestauksen piiriin ja tiedän tapauksia joissa sama urheilija on testattu vuoden aikana useita kertoja. Yhtä hyvin tiedän, että myös näissä lajeissa käytetään dopingia. Silti (olkoon sitten että olen naiivi) uskon että suurin osa esimerkiksi calssicissa kisaavista tekee sen puhtain keinoin. Tästä päästäänkin siihen merkittävään kysymykseen, omaantuntoon. Onko se voitto, jos pärjäät roinaamalla lajissa jossa useimmat kilpakumppanit eivät roinaa? Tuntuuko hyvältä voittaa huijaamalla?

Itse en ole koskaan roinannut, enkä roinaa. Olen asiaa aikoinaan pohtinut ja miettinyt mitä haluan saavuttaa ja millä keinoilla. Haluan kehittää omaa kehoani puhtain keinoin ja olen ylpeä siitä. Jos joskus kilpailen, kilpailen puhtain keinoin, menestyn tai en. Tiedän että en tule koskaan kehittymään niin nopeasti kuin roinaamalla olisi mahdollista, enkä tule koskaan olemaan todella iso. Mutta mitä sitten, ainakin voin olla ylpeä kunnosta jonka olen saavuttanut ilman dopingia.

Olenkin sitä mieltä, että mikäli ei pysty kilpailemaan CBB:ssä puhtain keinoin, kannattaa siirtyä suoraan kehonrakennukseen jossa muutkin roinaavat, siis jos munaa riittää. Voihan se olla että kun muutkin ovat samalla viivalla, ei enää pärjääkään…

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Suoraa puhetta dopingista”

  1. Erittäin hyvä kommentointi polttavaan aiheeseen perusteluineen! On kyse sitten mistä huippu-urheilusta tahansa niin vilppiä esiintyy nyt ja aina ajetaan sitten 4-pyöräisellä moottorivehkeellä tai kasvatetaan ihmiskroppaa.. Ja tuo viimeinen kappale on hyvä ohje tuohon roinaamiseen!! 🙂

    Loistava blogi kyllä kaikinpuolin!

    • Niinhän se valitettavasti on, huijata yritetään oli kyse sitten mistä kilpailusta tahansa…

  2. Poikaystäväni on ihan samaa mieltä 😀 Hän on treenannut noin 20 vuotta eikä oo sortunut roiniin, vaikka niin moni luuleekin välillä. Kaikki ei halua uskoa, että hyvillä geeneillä ja 20 vuoden treenillä vois oikeesti kasvaa 😀 Hän ei siis tähtää kisoihin, mutta joskus nuorempana treenasi Classiciin. Hän ei halua kisata, koska tietää niin monen douppaavan ja kokee sen huijaamiseksi. Jotenkin kisaamisesta menee se hohto, kun jengi ei ole ”tasavertaisia”. Voin kyllä omalla kohdallakin sanoa, et jos kisaisin niin kyllä pärjätä pitäisi ihan omin avuin! :)Miltä se voitto tuntuis, jos tietäis huijanneensa? Tosin, roinaajat ei välttämättä ajattele sitä niin vaan on jotenkin perustelleet sen itselleen…

    • Tuo on ihan totta. Moni saattaa jättää kisaamatta juuri sen takia ettei halua kilpailla douppaavien kanssa samalla viivalla. Harmi sinänsä, että aikoinaan classic kehitettiin käsittääkseni juuri sitä varten, että naturaalitreenaajilla olisi oma kisansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta