Suoraa puhetta valmentamisesta

Edellisen kirjoitukseni innoittamana CBB-kisaaja Pekka ”Pekkis” Tyrylahti kirjoitti omaan blogiinsa ajatuksiaan joita kirjoitukseni herätti. Monissa asioissa olemme Pekkiksen kanssa samoilla linjoilla, mutta silti halusin vielä hieman täydentää edellistä kirjoitustani.

Itsekin olen koko treeniurani teenannut omatoimisesti ja etsinyt minulle sopivaa ruokavaliota ja optimaalisia lisäravinteita tukemaan treenaamistani ja kehittymistä. Kokeillut erilaisia treenisysteemejä ja treenijakoja. Valmentajaa ei minulla ole ollut koskaan. Olen siis täysin itseoppinut, hakenut tietoa sieltä täältä, kokeillut ja erehtynyt, kokeillut uudestaan ja onnistunut. Välillä olen kiivennyt perse edellä puuhun, mutta olenpa joskus jossain onnistunutkin. Joka tapauksessa olen nauttinut matkasta tähän pisteeseen, rimpulasta vähän vähemmän rimpulaksi. Edelleen matka on kesken ja opittavaa on paljon. Ja edelleenkin haluan edetä itse kokeillen, itse oppien.

Tuossa aiemmassa tekstissäni en tarkoittanut, että jokaisen pitäisi hankkia valmentaja, vaan kritisoin lähinnä noita valmiita ohjelmia joita joku gofatgo ja vastaavat tulostaa/mailaa tuhansille ihmisille. Sama ohjelma, oli sitten lähtökohdat mitkä tahansa. Tekstissäni hain takaa sitä, että jos ei halua edetä yrityksen ja erehdyksen kautta kuten minä, vaan on valmis maksamaan vaikka valmiista ruokavaliosta, kannattaa maksaa siitä että se tehdään juuri sinulle, omista lähtökohdistasi, eikä tulosteta samaa kuin tuhannelle muulle.

Ammattitaitoinen personal trainer / valmentaja on alansa asiantuntija, jolla on vuosien kokemus treenaamisesta ja ravitsemuksesta. Hän osaa rakentaa ruokavaliot ja treeniohjelmat yksilöllisesti, ottaen huomioon valmennettavansa henkilökohtaiset lähtökohdat, eikä vaan tulosta samaa ohjelmaa kaikille. Valmennus ei lopu siihen kun valmennettavalla on paperille kirjoitettu ruokavalio/treeniohjelma kädessään, vaan valmentaja elää valmennettavansa rinnalla, tukee ja opastaa myös projektin edetessä, auttaa ja neuvoo hankalissa kohdissa ja tukee yli vastoinkäymisten. Siitä kannattaa maksaa, ei paperilapusta.

Ei kaikilla ole samaa mielenkiintoa kokeilla ja opetella kaikkea itse kuin esimerkiksi minulla. Kyllä jokainen oppii myös huoltamaan itse autonsa, silti useimmat meistä vievät autonsa huollettavaksi ammattilaiselle.

Ja samalla tavalla kuin automekaanikolla, on ammattitaitoisella personal trainerilla minusta oikeus saada korvaus työstään.

10574_4250684038234_1981494746_n

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Suoraa puhetta valmentamisesta”

 1. Onko tässä nyt rivien välistä luettavissa että teet pt-hommia? Siitä vois kysyä monta kysymystä, mutta oisko helpompi että kirjoitat blogiin tarkemmin aiheesta.

  • Hyvin pienessä määrin teen tuota PT-hommaa. Kiinnostusta voisi olla enempäänkin, mutta aikaa ei 🙂 Kysele ihmeessä jos jotain on mielessä 🙂

 2. ASIA TEKSTIÄ!

  Virheiden kautta kyllä oppii jos on oppiakseen! Kuitenkin ne virheet voisi jättää heti alusta saakka tekemättä. Hyvän valmentajan avulla pääset heti hyvään alkuun. Hyvä valmenta auttaa sinua myös ymmärtämään asioita liikunnasta ja ihmisen fysiologiastakin. Näin ainakin pitäsi olla!

  Kannattaa olla tarkkana muutenkin mihin rahansa sijoittaa. Paljon on neuvojia joilla ei ole mitään tuntumaa ihmisen fysiologiaan ja anatomiaan liittyen. Moni tekee asioita vain siksi, että aina on tehty näin. Ei edes vaivauduta ajattelemaan omilla aivoillaan.

  Täytyy tunnustaa, että Itse olen myös mennyt monta krt. pää edellä puuhun. Ne jotka ovat hyviä ovat tehneet periaatteessa vähän virheitä alusta alkaen. Mitä pidempään esim: Treenataan ja halutaan kehittyä sitä tärkeämpää on, että asioita tehdään oikein. Muuten kehitys voi loppua siihen paikkaan.

  Sulla on hyvä tapa kirjoittaa asioista. Mielenkiintoisa luettavaa ja hyvä blogi.
  T: Antti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta