Leuanveto ja sen rajattomat mahdollisuudet

Jos jalkatreenin kulmakivi on kyykky ja ”the rintalihasliike” on penkkipunnerrus, niin selkätreenin kuningasliike on kyllä leuanveto. Leukoja voi kuitenkin vetää niin monella eri tavalla että jo pelkkää vetotapaa vaihtelemalla saa selkätreeniin roppakaupalla vaihtelua.

Suosituin tapa on varmasti vetää leukoja kapeahkolla vastaotteella. Itsekin pidän siitä ja teenkin sitä usein lisäpainoja käyttäen.

 

Vähintään yhtä suosittu variaatio on vetää leukoja myötäotteella jolla saa hyvin minimoitua hauisten osallistumisen suoritukseen, mikä saattaa kapealla vastaotteella tehdessä olla haasteellista.

Sitten löytyy erilaisia hieman erikoisempia variaatioita, kuten kulmasoutuleuanvedoksi nimeämäni liike jossa tanko vedetään enemmänkin rintaan.


Toinen mielenkiintoinen liike on lapiokahvalla tekemäni ”karusellileuanveto”


Leuanvetoon voi toki yhdistää myös erikoistekniikoita kuten pudotussarjoja tai vaikkapa tehdä negatiivisia toistoja. Itse teen silloin tällöin selkätreenin loppuun srajan tai kaksi negatiivisia toistoja, joissa nousen yläasentoon tukea apuna käyttäen ja sitten lasken itseni alas jarrutellen.


Tai sitten hommaan voi yhdistää vaikka staattista vatsalihastreeniä ja pitää jalat vaakatasossa leukoja vetäessään…

20130517_091346

Mahdollisuudet on rajattomat, kertokaahan omat suosikkivariaationne tai mielipuolisimmat viritelmänne!

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta