Kesä tulee, vielä ehdit rantakuntoon!

Noin ainakin monet lehdet mainostavat, mutta kyllä se rantakuntoon ehtiminen riippuu paljolti siitä mikä on lähtötilanne ja mistä kesästä on kyse. Ihmeitä ei enää täksi kesäksi ehdi tekemään, mutta kyllä tässä hiukan on aikaa vielä kiristellä.

Tästä lähtee kiristely kohti kesää…

Kiristelystä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä jos sieltä rasvan alta ei löydy lihasta. Pesupallosta ei tule pyykkilautaa jos vatsalihaksia ei yksinkertaisesti ole. Ja mitenkä ne vatsalihakset sitten oikein saa? No treenaamalla!

Vatsalihas on lihas siinä missä kaikki muutkin ja kasvaakseen se tarvitsee samalla tavalla treeniä kuin muutkin lihakset. Ei vatsalihas ole mikään ihmelihas joka kasvaa sillä että sitä treenataan pari sarjaa joskus treenin loppuun. Ei ei, vatsa treenataan kunnolla jotta saavutetaan se pyykkilauta.

Vaihtelen vatsatreenini liikkeitä joka kerta.Viimekerralla vatsatreenini sisälsi viisi eri liikettä. Ensimmäisenä yksi suosikkiliikkeistäni, eli istumaannousu jalat penkillä.

Tässä liikkeessä tärkeää on kohdistaa rutistus juuri vatsaan ja tehdä liike hitaasti ja hallitusti, rutistamalla. Lapoja ei päästetä lattiaan asti ala-asennossa jotta jännitys säilyy koko ajan vatsassa. Ala-asennosta EI heilauteta kroppaa ylös, vaan lähdetään hitaasti rutistamaan ylöspäin. Ja liike rutistetaan ylös asti, ei jätetä kesken.

Toisena liikkeenä tein jalkojen noston roikunnasta.

Tämän liikkeen teen aluksi hallitusti ja heilumatta, mutta sarjan loppuun teen pari toistoa vielä heilauttamalla kropalla jalkoja ylös. Näin saan hiukan huijaamalla vielä pari toistoa tehtyä…

Kolmantena liikkeenä perinteinen istumaannousu vatsapenkissä.

Tässäkään liikkeessä ei tarvitse tehdä kymmeniä tai satoja toistoja, vaan ihan perus 10-15 toiston sarjat ovat riittäviä. Kun liikkeen kohdistaa hyvin vatsalihaksille ja tekee liikkeen hallitusti ja rauhallisesti eikä repimällä ja heilumalla, saattaa tuo 15 toistoakin olla työn ja tuskan takana…

Neljäntenä liikkeenä tein AB-Coasteria, joka on mielestäni melkoisen hyvä rutistusliike.

 

Tällä laitteella näkee välillä tehtävän melkoisia heilutuksia isoilla lisäpainoilla. Itse olen sitä mieltä että tehon saa paljon paremmin kohdelihakselle, eli vatsaan kun jättää turhat lisäpainot pois ja tekee liikkeen riittävän hitaasti rutistamalla kelkan ylös vatsalihaksilla eikä heilauta kelkkaa ylös liike-energian voimalla…

Loppuun tein vielä muutaman sarjan voimapyörää, ihan vaan polviltaan. Vieläkään ei onnistu kymmenen toiston sarja seisaaltaan… (kuten ei TÄÄLLÄKÄÄN)

Muunmuassa näillä keinoilla olisi tarkoitus kehittää sitä pyykkilautaa sinne vatsamakkaroiden tilalle… Mitäs liikkeitä teidän vatsatreeniinne kuuluu?

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Kesä tulee, vielä ehdit rantakuntoon!”

  1. Otapa joku kerta viimiseks liikkeeks sellanen miehisyyden mittari, missä käydään väsytystaistelua painovoimaa vastaan. Kovin moni ei oo tietääkseni selvinny kunnialla tosta matsista…Eli virittelet jonkinlaisen systeemin esim taljaan, missä pakka yrittää vetää teikäläisen vattalihaksia suoraks/pitkäks/whatever. Puristat negatiivisessa vaiheessa niin pirusti vastaan minkä ikinä pystyt, ja teet vaikka pari settiä 3-8 toistoa. Positiivisessa vaiheessa kaveri voi tarvittaessa jeesata, tai sit keksit jonku kepulikonstin saada painot ylös. Se on suhteellisen julma tunne, kun vatsalihaksista ei löydy potkua enää edes kontrolloituun negatiiviseen laskemiseen, vaan pakka pamahtaa vauhdilla alas.Vinkki oli ilmainen, ei muuta kuin nauttimaan 🙂

    • Jeps, kokeilin. Aika hankalaa hommaa kun painoa pitää olla pakassa kohtalaisen paljon… Samaa tekniikkaa oon käyttäny esim. leuanvedoissa lisäpainoilla, hauistreenissä yms. Negatiiviset toistot on mukavia kunhan ei liioittele niiden kanssa, aika kova rasitus hermostolle nimittäin 🙂

    • ” Metallisydän voimailee ” näyttäisi jo otsikkona erittäin mielenkiintoiselta! Lukijoiden iloksi päivä voimailijana edes ? 😉 Tänä kesänä olen rantapallona, mutta eiköhän esi kesä mene sitten pesuvälineenä, noilla vatsaliikkeillä 😉 (osa-alue mitä tulee valitettavasti laiminlyötyä toden teolla)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta