Kuppikokoa kasvattamassa

Olen täällä blogissa kertonut että muuttelen treenejäni joka kerta, koskaan kaksi peräkkäistä treeniä ei ole samanlaiset, vaan muuttelen liikkeitä, sarja- ja toistomääriä. Tuosta saa helposti sellaisen käsityksen, että treeneissäni ei ole päätä eikä häntää, vaan salille mennään vaan heilumaan fiiliksen mukaan. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Minulla on treeneissäni selkeä suunnitelmallisuus ja jokaisen treenin olen suunnitellut valmiiksi etukäteen. Nykyisin se käy jo ihan luonnostaan.
 
Käydäänpä läpi tämänkertainen rintatreeni…
 
Alkurutiinit ovat samanlaiset, ensin lämmittely, sitten vettä pulloon ja EAA+ aminohappoja sekaan (treenin aikana hörpittävät aminohapot on muuten sellainen juttu minkä koen oikeasti toimivaksi, lisäksi EAA+ tuo veteen hyvän raikkaan maun).
 

Sitten ensimmäisen liikkeen pariin. Tällä kertaa etukäteisväsytän rintalihakset parilla rutistusliikkeellä ennen punnerrusliikkeitä. Punnerrusliikkeissä ei tällä tavalla pysty käyttämään yhtä suuria painoja kuin silloin jos tekee ne ensin, mutta näin tuntuma lihaksessa on erinomainen.

Ensin kahvat ristikkäistaljan yläosiin ja rutistuksia tekemään… Viisi sarjaa, jokaisessa käytettävää painomäärää nostaen.

Sitten kahvat ristikkäistaljan alaosiin ja rutistukset jatkuvat. Tällä saa mahtavan tuntuman rintalihaksen yläosaan…

Varsinkin kun muistaa viedä liikkeen ylös asti ja tosiaankin rutistaa sillä rintalihaksella…

Näitä rutistuksia myös viisi sarjaa keskittyen tuntumaan rintalihaksessa.

Sitten olikin etukäteisväsytys tehty ja oli aika siirtyä punnerrusliikkeisiin. Ensimmäiseksi vinopenkkiä. Viisi sarjaa, joista viimeinen pudotussarjana.

20130131_095916

Treenin viimeisenä liikkeenä penkkipunnerrusta käsipainoilla. Olkapäitäni säästääkseni käytän tässäkin liikkeessä penkissä loivaa kulmaa. Tässäkin liikkeessä viisi sarjaa ja rintatreeni oli valmis.

 
Sitten olikin aina nautiskella palkkarit ja lähteä suihkun kautta kotiin syömään ja lepäämään 🙂
Metallisydän

23 vastausta artikkeliin “Kuppikokoa kasvattamassa”

 1. Niin samoilla linjoilla. 🙂 Hyväle kuulosti, vaikutti tuokin setti, en ehkä nuin ylös asti ole alhaalta kahvoilla rutista tehy, kokeiluun, kiitos! TSEMPPIÄ!

  • Itse teen sen niin, etten sido treenejä mihinkään tiettyihin viikonpäiviin. Ei siis tylillä ”maanantai on rintatreeni, tiistai on jalkatreeni jne.” vaan treenikirto kiertää omaa tahtiaan viikonpäivistä riippumatta. Treenasin pitkään nelijakoisella ohjelmalla kuudesti viikossa, jokainen lihasryhmä tuli siis treenattua keskimäärin kolmesti kahden viikon aikana.Myös johonkin tiettyyn kellonaikaan treenaamisen joka kerta voi unohtaa ja totutella treenaamaan iltavuoropäivinä ennen töitä, aamuvuoropäivinä töiden jälkeen ja yövuoroissa sillon kun kykenee ;)Hyvin se onnistuu kun vaan ei stressaa liikaa 🙂

 2. Miksi treenisi on jokakerta erilaisia? Voisit kertoa joskus mikä se treenisuunnitelmasi on pitkällä tähtäimellä eli miten seuraat kehitystäsi treeneissä vai onko se pelkästään kunnon seuraaminen peilistä. Pidätkö esim. treenipäiväkirjaa tai jotain.

  • Siksi, että uskon vaihtelevan ärsykkeen saavan lihaksen kasvamaan ja nivelten pysyvän paremmin kunnossa kuin joka kerta samoilla liikkeillä treenatessa. Homma on myös mielekkäämpää kun treeneissä on vaihtelevuutta :)Tottakai peili on yksi mittari, mutta olen aika hyvin perillä myös voimatasoistani ja pystyn niitä seuraamaan myös ilman tiettyä tarkkaa treeniohjelmaa samoine liikkeineen, sarjoineen ja toistoineen. Samat raskaat perusliikkeet tulevat treeneissäni säännöllisesti vastaan ilman samoja liikkeitä samassa järjestyksessä jauhavaa treeniohjelmaakin. Silti käytettävät treenipainot eivät ole minulle se tärkein asia. Tuntuma treenattavassa lihaksessa on tärkeämpää kuin se kuinka suurilla painoilla treenaan.

 3. Uutena lukijana hyppään mukaan! Kiitos selventävistä kuvista, hyvin saa idean liikkeestä. Tuosta penkin kulmasta: olen vaihdellut aina itse kulmaa eri treeneissä, joskus jyrkempää, joskus loivempaa, mutta onko siis pääperiaate, että sitä ylemmäksi rintalihasta ottaa, mitä jyrkemmässä kulmassa tekee? Ja onko naisten body fitness -lajeihin sinusta jotain optimiloivuutta, josta kannattaisi penkata hyvää rinnanröyheyttä tavoiteltaessa? Ainakin vinopenaa tunnutaan paljon suosittelevan.

  • Tervetuloa mukaan!Onhan se tietynlainen ohjenuora että kun penkki on jyrkemmässä kulmassa, ylärinta tekee enemmän töitä. Kuitenkin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että pystymmässä asennossa etuolkapää pyrkii tulemaan helposti mukaan liikkeeseen. Kannattaa siis huomioida se tuntuma treenattavassa lihaksessa myös raskaammissa punnerrusliikkeissä.Ei kai naisten bodyfitness-lajeihin ole sen kummemmin mitään optimiloivuutta kuin muutenkaan. Röyheys rintaan tulee kehittyneestä rintalihaksesta, eikä rintatreenistä kannata tehdä liian yksipuoleista. Suosittelen siis edelleen vaihtelemaan penkin kulmaa ja käyttämään myös erilaisia rutistusliikkeitä. Niillä se rinta röyhistyy 🙂

  • Superkiitos! Jep, vaihtelu, eri kulmat, sekä tangolla että käsipainoilla, levitykset, ristikkäistaljat, pec deckit… Jatkossa kiinnitän ehdottomasti huomiota tuohon etuolkapääasiaan, ainakaan nyt etuolkapäiden rasittuminen ei ole vaivannut, muistaa vaan tuoda kyynärpäitä kohti kylkiä 🙂 Mutta edelleen, oppimista tässäkin asiassa!

 4. Toivottavasti Jarillakin on tavoitteena tulla vahvemmaksi pitkällä aikavälillä. Ei se jatkuva liikkeiden vaihtelu ja pumppailu ketään kasvata isommaksi ilman myrkkyjä. Vaikka vahva oletkin naturaaliksi, niin aina voi olla vahvempi ja tätä kautta sitten isompi. 😉 Muistahan syyä näytät hoikalta pojalta! 😀 Ja lisää kuvia sun mimmin treeneistä!EAA+:n tilalle voisit kokeilla tuota: http://www.sportsnutrition.fi/purple-wraath-1100g90-annosta-p-991.html90 annosta 57,90€, ei varmaan halvemmalla saa yhtä kovaa EAA+BCAA tuotetta, missä muutakin herkkua mukana mitä Mannisen litkussa taasen ei ole. Maultaan myös parempi!

  • Tavoitteena on kasvattaa lihasta, jos voimaa tarttuu siinä sivussa niin hyvä, mutta se ei varsinainen tavoite ole :)Näytän paljon mieluummin hoikalta pojalta kuin bulkkipossulta :)Eiköhän niitä kuvia jatkossakin tule myös mimmin treeneistä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta