Django Unchained

Vuonna 1995 näin Pulp Fictionin ensimmäisen kerran ja se teki 15-vuotiaaseen Metallisydämeen lähtemättömän vaikutuksen. Sittemmin olen katsonut Pulp Fictionin ainakin parikymmentä kertaa ja edelleen se on ehdottomasti paras näkemäni elokuva, ja tulee varmasti aina olemaan. Sen verran vakaa asema sillä on suosikkilistani kärjessä.

Pulp Fictionin jälkeen odotukset kaikkia muitakin Tarantinon leffoja kohtaan ovat olleet korkealla. Osa on odotukset täyttänyt, osa ei. Kill Bill -leffat olivat huikeita, samoin Kunniattomat paskiaiset. Djangosta olin ennakkoon kuullut kavereilta kehuja, joten odotukset leffaan mennessä olivat todella korkealla.

Eikä Django kyllä pettänyt, hyvä se oli. Djangon tyylissä oli paljon samaa kuin Kunniattomissa paskiaisissa. Tunnelma joissakin kohtauksissa oli todella tiivis ja mahtava ja sitten yhtäkkiä seuraavassa kohtauksessa väkivalta ryöpsähti silmille veren lentäessä. Ohjaajana Tarantino on kyllä omaa luokkaansa, ja kun ohjattavana on vielä sen luokan näyttelijöitä kuin Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio ja Samuel L. Jackson, on näyttelijäsuoritukset ihan mahtavia.

Django on lähes kolme tuntia pitkä elokuva, mutta ei missään nimessä pitkäveteinen. Ehdottomasti katsomisen arvoinen, itse aion katsoa varmasti useammankin kerran, vaikka en varmasti yhtä monesti kuin Pulp Fictionin 😉

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Django Unchained”

  1. Mä tykkäsin Djangosta jopa enemmän kuin Kunniattomista paskiaisista. Tarantino on kyllä vertaansa vailla.

  2. Itse olen ollut aika pettynyt Tarantinon viime aikaisiin tuotoksiin. Reservoir Dogs, Jackie Brownit ja etenkin Kill Billit iskivät lujaa, mutta Death Proof oli miehen pohja noteeraus, eikä Kunniattomat Paskiaisetkaan oikein toiminut. Djangoa en vielä ole nähnyt, mutta monet ovat valitelleet elokuvan kestoa. Pitää kuitenkin katsastaa jossakin vaiheessa.

    • Death Proof nyt oli jotain ihan kuraa, sille ei voi mitään. Kunniattomista paskiaisista taas tykkäsin paljonkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta