Haastattelussa Ville Rekola

Muutama vuosi sitten kukaan Suomessa ei ollut kuullutkaan sellaisesta vaatemerkistä kuin Ecko. Pikkuhiljaa noita sarvikuonopaitoja alkoi ilmestyä erityisesti kuntosalilla ja kamppailusaleilla viihtyvien ihmisten päälle. Nyt lähes kaikki tietävät kyseisen vaatemerkin eikä Eckon vaatteisiin voi olla törmäämättä kadulla. Mutta kuka on mies Eckon ja muutaman muun vaatemerkin takana täällä meillä Suomessa?

Terve, kukas sinä olet?

Terve, eli mun nimi on Ville Rekola, 35 vuotias perheellinen, alati kiireinen yrittäjä ja asustelen vaimon, kahden pojan ja koiran kanssa ”maaseudun” rauhassa Kangasalla, Tampereen kupeessa.

Tässä kuvassa ei olla Kangasalla, vaan Empire State Buildingin 86. kerroksessa…

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.

Periksiantamaton määrätietoinen työmyyrä!

Olet aika pitkälti vastuussa siitä, että suomen bodarit eivät enää pukeudu pelkkään Gaspiin, vaan ovat löytäneet päälleen Eckoa, Xzavieria ja muita siistejä vaatteita. Kyllästyitkö Gaspin vaatteisiin vai mistä sait idean alkaa vaatteiden maahantuojaksi?

Idea lähti 2008 vuoden lopulla pyörimään mielessä kun silloinen treenikaveri, nykyinen yhteistyökumppani ja hyvä ystävä Mentulan Jari ja muutamat muut Bullfarmin isokokoiset kaverit usein tuli nähtyä Eckon vaatteissa mitä jätkät olivat Jenkkireissuiltaan ostaneet. Tsekkasin, että tässäkö vaatemerkki mikä mahtuu päälle edellämainittujen lisäksi, painoin itse silloin yli 120kg ja ainoa vaatemerkki mitä tuli käytettyä oli juurikin Gasp ja toki Gazoz farkut. Käytyäni läpi Suomen kaupat totesin, että eihän täällä Eckoa ole missään. Lähdin siltä istumalta ottamaan yhteyttä Jenkkeihin Eckon myymälöihin josko sieltä saisi tilattua vaatteita tänne myyntiin, tarkoitukseni oli silloin myydä niitä suoraan kuluttajille. Lukuisten sähköpostien jälkeen minut ohjattiin Eckon Scandinavian yksikölle Tukholmaan ja jälleen lukuisten sähköpostien ja selvittelyjen jälkeen minulle tarjottiin muutamia vaihtoehtoja joiden joukossa oli mahdollisuus alkaa alkaa Eckon agenturiiksi Suomessa eli vastaamaan siis koko Suomen markkinoista. Tartuin tarjoukseen välittömästi ja lähes heti sen jälkeen Ecko lanseerasi huippusuositun MMA mallistonsa ja tänä päivänä Eckoa myyviä ovia Suomessa on pikkusen yli 50 ja brändi on yksi varmasti yksi genrensä halutuimpia. Kun aloitin ei koko Ecko MMA mallistoa ollut olemassakaan, oli vain Ecko Unlimited ja jälleenmyyjien määrä oli pyöreät nolla.

Mitäs kaikkia vaatemerkkejä valikoimiisi kuuluu?

Urban Trade Finland Oy mitä pyörittelen on maahantuojana brändille Xzavier sekä Agentuurina brändeille American Fighter by Affliction, Ecko, Metal Mulisha, UFC Clothing. Brändejä tarjotaan kokoaika lisää, kun yhden hoidat hyvin tulee toinen jne.

Maahantuomiasi vaatteita näkyy usein erinäisten julkkisten päällä, milloin Elastisella, milloin Marko Savolaisella. Miltä tuntuu ajatella että ”tuokin paita tuolla musiikkivideolla on kulkenut minun käsieni kautta”?

Alkuun se oli totta kai hiukka hämmentävää ja epätodellistakin, mutta nykyisellään siihen on tottunut ja pikemminkin se hämmentävä fiilis on muuttunut ”kato mitä äijä” fiilikseen. Teen töitä niin monen eri julkkiksen kanssa nykyisin ja useita voi kutsua jo frendeiksi. Kaikki aivan huipputyyppejä ja täysin perusjamppoja suuresta julkisuudestaan huolimatta.

Esko _Eerikainen_Neljan_Tahden_Illallinen_3
 Esko Eerikäinen
 
Jutta Gustafsberg ja Ari Kokkonen 
 Fintelligens
 Hanna ja Marko Savolainen
 
Jari Bull Mentula 
Esko _Eerikainen
 Esko Eerikäinen
 
Marco Hietala 
Jussi Koivula 
MMA _Sauli_Heilimo
Sauli Heilimö 
Tom Niinimäki (vasemmalla) 
Paleface 
The_Voice_Of_Finland _suora_lahetys_30.3.2012_1
Elastinen 
Tuomas Holopainen
Metallisydän (ehe ehe)

Muutamassa vuodessa esimerkiksi Ecko on lyönyt kovaa läpi Suomessa. Joko olet miljonääri?

Ecko on hienosti lyönyt läpi kyllä ja koko MMA scene tuntuu vain kasvavan päivä päivältä, siinä mukana kasvaa mallistot ja kuluttajille saadaan kokoaika enemmän ja enemmän malleja, kadut ei koskaan täyty samoista malleista ja kasvua tapahtuu kokoaika.
Rahayksikkö meillä on täysin väärä jotta minua voisi tituleerata miljonääriksi 😀

Olet itse hyvin tyylitietoinen. Mitä mieltä olet yleisesti ottaen suomalaisten tyylitajusta? Entä ovatko bodarit pukeutumisensa suhteen juntimpia kuin muu kansa?

Itse pukeudun aina sen genren trendien mukaan minkä projektin parissa milloinkin työskentelen, tällä hetkellä on menossa kovasti pinnalla oleva ns. ”hipster” muoti:) Nämä 2000 luvun jupeiksikin tituleeratut hipsterit (viikset, 70-luvun värejä edustavat minimaalisesti brändätyt kalliit merkkivaatteet, purjeshduskengät jne.) varmasti näyttää bodarien silmissä todella dorkilta ja junteilta ja bodarit taasen näiden hipstereiden silmissä todella dorkilta ja junteilta . Oma näkemykseni asiaan on, että eri genreissä pukeudutaan genren lailla ja jokainen kantaa sitä omaa trendiään.
-skeittarit skeittibrändeihin
-hipsterit puheutuu kalliisiin, ei liian mainstrem vaatteisiin
-fruittarit läträä hiusgeeleillä ja pukeutuu Lacosten valkoisiin kenkiin ja Fred Perryn paitoihin
-MMA ihmiset usein pukeutuu MMA aiheisiin vaatteisiin jne. Jokaiselle jotakin. Yleisesti ottaen Suomalaisten pukeutuminen on kokoaika muuttumassa ja maailman trendit löytää tänne entistä nopeammin. Kaukana ollaan silti esim. Tanskasta missä Kööpenhamina on yksi todellisista muodin kehdoista, onhan meidän väestössä paljon ”hillbillyjä”.

Pukeudutko itse maahantuomiisi vaatteisiin?

Pukeudun täysin, se on osa tätä duunia ja edustamista. Aivan sama missä olen niin AINA on omia brändejä päällä.

Matkustelet paljon jo ihan työsikin puolesta. Mikä on suosikkikaupunkisi maailmassa ja miksi?

2009 kun täysipäiväisesti aloitin nämä duunit olen matkustellut tasaisesti joka toinen kuukausi. Nyttenkin tässä kirjoittamisen ohessa pakkaan laukkua ja huomenna lennän Berliiniin viikoksi. Suosikkikaupunkeja on ehtinyt muutamia muovautumaan, Berliini yksi niistä, mutta ykkösmesta ylitse muiden on New York City ehdottomasti, Eckon koti ja varmasti yksi maailman kiehtovimmista paikoista vaikka vielä paljon on paikkoja näkemättä Nyciä ei pysty sanoin tai kuvin kuvailemaan, se on paikka mikä on jokaisen koettava edes kerran elämänsä aikana, sen jälkeen ei mikään ole entisensä 🙂

Empire State Building 
Brooklyn Bridge 
 Flatiron Building
 
 Empire State Building
 
Top of the world
 

Olet kilpaillut kehonrakennuksessa. Mikä on suurin saavutuksesi sillä saralla?

Kilpailin 2008 kolmet kisat, noviisit, SM kisat ja Tampere kisan. Noviiseissa +90kg sarjassa olin tasapisteissä 3. kanssa, mutta hävisin fysiikassa joten sieltä jäi sija 4. Raatikaisen Petri voitti silloin noviisit. SM kisojen sijoitusta en muista, mutta ulkona finaalista. Eli tuo noviisien 4. sija jäi siis parhaimmaksi saavutukseksi. Punnituksessa painoin 98kg ja heti pian kisan jälkeen täynnä 105kg. Viimeistelyjä olisi pitänyt vielä muutamat kisat harjoitella ja olisin saanut lavalle parhaan kuntoni, sitä kun en valitettavasti koskaan onnistunut saamaan.

2008, 4 weeks out
2008, Noviisit Turku 
2008, Body SM (Ville vasemmalla) 
2008, Body SM (Ville vasemmalla)
 
2009, offseason, 125 kg

Miksi lopetit kehonrakennuksen?

Kehonrakennuksen lopetin täysin sen takia, että se uhrautuminen ja panostaminen oli mielestäni yksinkertaisesti liikaa siihen nähden mitä se antoi ja minun lahjoilla se ei koskaan olisi tuonut leipää pöytään. Päätin sitten panostaa perheeseen ja bisnekseen ja päivääkään en ole valintaani katunut, en ole tosin myöskään katunut kehonrakennusvuosia. Kahden lapsen isänä se myöskään ei ollut aina helppoa, varsinkin kun lapset kasvaa ja heidän harrastukset alkaa viemään aikaa ja nämä on kaikki asioita mitkä itselläni on etusijalla totta kai.

Jari Bull Mentula on ystäväsi ja kehonrakennusaikoinasi treenasit Jarin kanssa. Kerro meille millaista se on, joutuuko koko ajan pelkäämään henkensä puolesta?

Jari on tosiaan hyvä ystäväni ja olen hänen kanssaan tekemisissä edelleen säännöllisesti. Treenikaverina ja valmentajana Jari on äärimmäisen vaativa ja suoraselkäinen, jos jotain tehdään se tehdään eikä pelleillä! Treenit hoidetaan ilman turhia löpinöitä ja ilman kompromisseja, jokainen päivä mennään samalla menttaliteetillä. ”Pelottavan” näköinen 145 kiloinen järkäle on kuitenkin yksi leppoisimpia kavereita ketä tunnen. Jari on omalla tavallaan samanlainen kun minä, kun jotain päätetään se tehdään 🙂

Oletko enemmän penkki- vai kyykkymiehiä? Mikä on paras saavutuksesi salin puolella?

Vaikka jalat mulla vastasi aina hyvin treenin ei kyykkytuloksissa ole mitään mainittavaa, penkissä tein muistaakseni joskus 6 x 180kg sarjoja. Ykkösiä en sen jälkeen koittanut kun joskus maagisen sata kiloa onnistuin ylös kampeamaan.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Metallisydämen blogin lukijoille?

Ei muuta kun oikein hyvää talven jatkoa kaikille ja muistakaa, että mikään ei ole itsestäänselvyys, muistakaa itsenne ohella myös läheisiänne. Nämä yksinkertaiset asiat monesti tuppaa ”unohtumaan”. Ja totta kai, Be Unlimited ! Heheh

Fitness Expo 2010
Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Haastattelussa Ville Rekola”

 1. Oli kerrassaan mielenkiintoinen haastattelu! Olet tainnut väärän ammatin valita 😀

 2. Samasta haastattelusta viestiketjuhttp://www.muskleforum.com/showthread.php?7515-Haastattelussa-Ville-Rekola

 3. Lienee jo vanha haastattelu, mutta pisti silmään tässä surffaillessa ja vahoja muistellessa… 🙂
  Ville olit sillon sellanen kaveri, jolla oli sitä mitä piti ollakin.. Lienin itsekin silloin sellainen, vaan ei lienyt maailma oikeudenmukainen tai lähellekään sitä.. Katkerakin olin pitkään, nyt olen sen jo liki unohtanut, vaan niitä aikoja ja niitä hetkiä en koskaan……. Muistan ne ajat aina, kun paiskattiin kättä ja minä vetäydyin rautaa takomaan… Muistan niin elävästi kun sullakin oli kaikki pelissä ja sitten se vaan jäi. Hienoa, että olet löytänyt muuta elämällesi!! Tääläkin uudet tuulet pyyhkii, olisi mukava jutella joskus ja muistella vahoja!!

  • No mutta terve 🙂
   Jännä yhteensattuma koska päivää ennen kirjoittamaasi kelasin mitähän mahtaa miehelle kuulua nykyään. Olisi todella mukava vaihtaa ajatuksia nykyhetkestä. Laita ihmeessä mailia [email protected].

   -Ville

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta