Uusi vuosi, uudet kujeet

Tai ei nyt niin hirveän uudet kujeet, aikalailla samoilla linjoilla mennään kuin aikaisemminkin. Jotain uutta nyt kuitenkin…

Pidin tuossa joulun aikaan suunnitellun viikon mittaisen totaalilevon salitreenien osalta. Minulle on todella harvinaista pysyä salilta poissa useampaa päivää yhteen menoon, nyt kuitenkin päätin jo hyvissä ajoin että on aika antaa kehon ja hermoston saada ansaitsemansa kunnon lepo.

Tuon lepotauon aikana tein selkeät suunnitelmat vuodelle 2013. Mitään sinänsä kovin ihmeellistä se ei tarkoita, aika samoilla linjoilla mennään edelleen kuin viimevuonnakin. Mitään bulkkikautta en aio tänäkään vuonna pitää, vaan pidän painon maltillisissa lukemissa pitäen kalorimäärät suurimman osan aikaa lievästi plussan puolella. Ei niin paljon, että rasvaa kertyy turhaan, mutta sen verran että lihasta pääsee hiukan tarttumaan…

Herkut siis pois ruokavaliosta ja puhdasta ruokaa säännöllisesti ja sopivia määriä. Edelleen pääsee siis tekemään eväät purkkeihin 🙂

Lisäravinteiden suhteen aion panostaa laatuun. Otan käyttöön omasta mielestäni markkinoiden laadukkaimmat lisäravinteet. Se tarkoittaa jonkin verran lisää rahallista panostusta lisäravinteisiin, mutta uskon  laadukkaiden lisäravinteiden olevan hintansa arvoisia. Lisäravinteet tulen siis pääasiassa ostamaan Manniselta.

Treenien suhteen suunnitelma on treenata paljon, mutta järkevästi. Mitään ennätystavoitteita en vuodelle 2013 aseta, vaan lähinnä tavoitteena on pystyä treenaamaan koko vuosi kovaa ilman loukkaantumisia. Se tarkoittaa sitä, että painomäärät pidän suhteellisen pieninä ja liikeradat puhtaina. Repivät ja epäpuhtaat sarjat ylisuurilla painoilla pyrin jättämään kokonaan pois. Tarkoitus on kasvattaa lihasta, ei voimia. Jos voimat siinä sivussa kasvavat, on se vaan plussaa. Toivottavasti vuoden päästä peilistä katsoo taas hieman lihaksikkaampi Metallisydän.

Suurin tavoite treenaamiseen liittyen on kuitenkin nauttia edelleen treenaamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä täysillä. Ja voin kertoa, että se ensimmäinen treeni tuon viikonmittaisen treenitauon jälkeen oli kyllä tuskaisen nautinnollinen. Mitäpä muuta sitä olisi tauon jälkeen treenannut kuin jalat 🙂

 
 
 
Vaikkei tuo ensimmäinen treeni mikään superkova ollutkaan, oli jalat useamman päivän melkein kosketusarat. Perkuleen hienoa, lupaa hyvää uudelle vuodelle! 🙂
 
 
Treenaamisen ulkopuolella elämässä on tapahtunut paljon ja vuodesta 2013 onkin tulossa aivan mahtava 🙂 Olen onnellisempi kuin koskaan, elämässäni on uusia ihania rakkaita ihmisiä jotka tekevät jokaisesta päivästä yhtä juhlaa ja eiköhän tuo karvainen örrimörrikin ilostuta arkea omalta osaltaan, ainakaan aamulenkeille ei tarvitse yksin lähteä…
 
Metallisydän

16 vastausta artikkeliin “Uusi vuosi, uudet kujeet”

 1. ”Tarkoitus on kasvattaa lihasta, ei voimia. Jos voimat siinä sivussa kasvavat, on se vaan plussaa.”Hehe, mulla on päinvastoin. Voimaa tarttis saada lisää, jos se näkyy ulospäinkin niin se on sitten bonusta. ;D

  • Kyllä se voima tuo sitä lihaakin. Ei pitkät sarjat riitä pelkästään pikkupainoilla. Ainahan pitää pyrkiä kehittymään, mm. painoissa 🙂

  • No ei tässä nyt ole tarkoitus pelkillä pikkupainoilla pitkää sarjaa tehdä. Isoilla painoilla voi treenata lyhytä sarjoja ilman repiviä ja epäpuhtaita liikeratoja…

 2. Tavoitteiden osalta veti kyllä sanat suustani, täysin samalla metodeilla mennään. Ensin viedään dieetti loppuun ja sit aletaan maltilla syömään ja kehittämään fysiikkaa. Tekniikat pidän puhtaana ja pyrin samaan parhaan mahdollisen tuntuman! Kyllä sitä voidaankin väkisin tarttuu siinä sivussa mut ei se ole mikään the main point 🙂

  • Niin just, ja sitä laatulihaa rakennetaan hitaasti, mutta varmasti. 🙂 Kauan olet treenannut? Tosi sopusuhtanen olet kyllä, hyvä rakenne!!

  • Jep, kehitys on hidasta mutta varmaa :)Treenannut olen jo perkuleen kauan, yli 15 vuotta. Tavoittellisemmin ja järkevämmin noin 8 vuotta…Kiitos kehuista! 🙂

  • Ei kiittelemistä Jari! 🙂 Jokos tutustuit Con-Cretiin? 😉 Mie kuules mainitten seuraavassa bloggauksessa Sinusta, kiitän jo etukäteen, paan Sinun linkin sitten, jos e haittaa. 🙂

  • En vielä ehtinyt tutustua :)Mainitse vaan 🙂 Eikä tietenkään haittaa, laita ihmeessä linkki, kiitos vaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta