Metallisydän testaa: Hepostelu!

Olen aina tuntenut hevosia kohtaan pelonsekaista kunnioitusta. Pelottavia otuksiahan nuo ovat, seisovat paikallaan ja mulkoilevat isoilla mulkosilmillään. Mitenkään et voi tietää mitä siellä isojen silmien takana liikkuu… onko heppa rauhallinen vai suunnitteleeko tuo julma peto juuri millaisella takapotkulla potkaisee kaljun pääni irti…

No, päätin tässä eräänä päivänä ottaa härkää sarvista hummaa harjasta ja ponkaista itseni satulaan.
Hieman kyllä pisti mietityttämään millaisen pedon selkään oikein olin nousemassa kun tutustuin tulevaan ratsuuni kaltereiden välistä. Yllätyksekseni hepo ei haukannut minulta yhtään sormea…

Täytyy myöntää että hiukan jännäkakkaa valui punttiin kun talutin Reiskaa (kyllä, uljaan ratsuni nimi oli Reiska) kohti maneesia. Eikä jännitys yhtään helpottanut seistessäni Reiskan vieressä valmiina ponkaisemaan satulaan.
Luvan saatuani asetin huolellisesti jalkani jalustimeen…

…ponkaisin…

…ja hups, siellä oltiin! Ja vielä oikein päin, katse menosuuntaan!
Hiljalleen lähdimme Reiskan kanssa liikkeelle, mutta ei siinä kauaa mennyt kun jo päästiin raviin ja tekemään voltteja (heppaslangia joka tarkoittaa ympyrää) sun muita jänniä juttuja. Tunnin jälkeen heppa huollettiin luonnollisesti kuntoon, otettiin satula ja suitset pois sekä harjattiin. Meistä taisi tulla ihan frendejä…
Ratsastaminen oli kivaa ja Reiskan ohjaaminen oli paljon helpompaa kuin ennalta kuvittelin. Melkein kuin olisi mopoa ajanut… Pitäisikö sittenkin alkaa huippuratsastajaksi…
P.S. Viimeksi testasin tankotanssin, siitä löytyy raporttia TÄÄLTÄ Ja joskus aikaisemmin tuli jossakin mielenhäiriössä käytyä testaamassa bodupump ja kuntonyrkkeily… Niistä juttua TÄÄLLÄ
Metallisydän

22 vastausta artikkeliin “Metallisydän testaa: Hepostelu!”

 1. Mahtavaa!!! Meillä mies joutui muutama vuosi sitten alkeiskurssille ja pelkäsi silloin hevosia ja nyt on oma. Hevosvoima kun hevosvoima? Halvemmalla ei kyllä pääse 😉

  • Mun kämppään ei kyllä hevosta mahdu, joten oman hankkiminen saa jäädä… Taidan tyytyä käymään silloin tällöin Reiskaa tervehtimässä 🙂

 2. Mahtavaa että tuollainen salikörmykin tutustuu rohkeasti uusiin lajeihin. =)

 3. Ihan huippua tosiaan, kun on pokkaa kokeilla ja vielä kerto siit kokemuksesta täällä. Nuoret miehet monesti tuntuu ajattelevan, että hyi heppa haisee jne..Ratsastusta harrastaneen muistan niin hyvin nuo pelot ja arvaappa vaan, kun ekaa kertaa selästä tipuin alas.. Pelko perseessä monta kuukautta, ehkä yli vuosikin. Koskaan ei oo tullu verta, mustelmia ja kyvyttömyyttä kävellä enempää haittaa tuosta. Rohkeasti siis vaan uudestaan tunnille Metallisydän! Tasapainokin kehittyy 😉

 4. Voitko kertoa, miten saa suositeltua miehen tankotanssitunnille? Koska mä otan sitten ne suostuttelukeinot käyttöön! 😉

 5. tämä tankotanssija täällä taas huutelee kun on itsekin heppatyttö 😀 kova juttu taas, hienoa! eikä yhtäkään sellaista mitä itse olen oppinut miesten suusta kuulemaan, meetwurstivitsiä…

 6. Oon sun vakilukijasi ja ammatiltani eläintenhoitaja, joten tämä postaus oli mulle aivan täydellinen. 😀 Ja jos hyötyä ajatellaan, niin kivasti kehittää ratsastus kehonhallintaa ja tasapainoa treenin päälle!- Kendra

 7. itse olen kerran ollut hevosen selässä ja jouduin samantien 2tunnin issikka-vaellukselle!!hevosia pelkäävänä ihmisenä se oli todella Extremeä ku välillä mentiin täyttä laukkaa pitkin maita ja mantuja!oli aikamoinen kokemus ja paikat kipeänä monta päivää!olen harrastanut motocrossia ja moottorikelkkailua jne.mutta kyllä ratsastaminen on ollut ylivoimaisesti hurjinta!! 😀 t.Vantaan Kolli

 8. Morjes, hieman aihe ohi hepostelun, mutta kysymys…lisäravinteista! 😀 Millaista määrää d-vitamiinia (ug) nautit/suosittelet päivittäin? Entä omega-3? Terveisin Porin-Poika ja kovia treenejä!

  • Itse otan tällä hetkellä 200 ug D-vitamiinia päivässä. Kesällä sitten vähemmän. Omega kolmosia otan kuusi kapselia (1000mg/kpl) päivässä.

 9. Itse kanssa päätellyt että alle 100 ug ei nuorelle salitreenarilla ole määrä eikä mikään…äijä tietty hieman meikää vielä massaavisempi 😉 niin 200 ug, varsinkin talvella on hyvä päätös! Nykysuositukset Suomessa täysin syvältä! Varmaan ihan tahallaan, jotta rahaa menisi sitten kansalla kalliisiin lääkkeisiin 🙁 Kiitos vastauksesta Metallisydän!

 10. Eli omega-3 tulee 6000 mg/päivä ? Oletko tuommoista kuin karnosiinia koskaan kokeillut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta