Superfoodit, hörhöilyä vai oikeasti jees?

Jokunen vuosi sitten kun superfoodit alkoivat tulla tunnetuiksi, lyttäsin ne hippien hörhöilynä. Ja olihan se nyt melkoista hörhöilyä, normaali ruoka ei kelvannut, piti olla jotain kummallisia jauheita, Fazerin sininenkään ei enää kuulemma ollut oikeaa suklaata, vaan piti olla jotain kaakaonibsejä… Hippien höpinää! Kuitenkin aihe kiinnosti sen verran, että testasin maca-jauhoa. Hyi saatana! Se oli pahaa. Silloin päätin että ainoa superfood jota suuhuni laitan, on äidin metsästä poimimat mustikat.

Jokin aika sitten huomasin kauhukseni että jotenkin salakavalasti kaappeihini oli eksynyt superfoodeiksi laskettavia tuotteita, kookosöljyä ja ruususuolaa. Eihän ne nyt mitään äärimmäisiä hippijuttuja ole, mutta sinnepäin kuitenkin. Kätkin nuo purtilot syvälle kaapin perälle ja pidin visusti piilossa aina kun luokseni eksyi vieraita… Uskottavuushan siinä olisi mennyt jos joku olisi nähnyt hippisuperfoodeja pöydälläni…

Alkusyksystä olkapäideni kipuillessa etsiskelin netistä edullista MSM-jauhoa ja päädyin Olivian-nettikauppaan. Siellä näytti olevan edullisen MSM-jauhon lisäksi erilaisia superfoodeja. Kiinnostus heräsi taas hieman ja kaapissa piilossa olleet kookosöljyt ja ruususuolat alkoi hiljalleen käydä vähiin… Sillä keralla en kuitenkaan vielä rohkaistunut tilaamaan sen kummempia superfuudeja, vaan ihan vaan sitä MSM-jauhoa ja herkkuani, cashew-pähkinöitä.

Viime viikolla ruususuola ja kylmäpuristettu kookosöljy sitten loppui ja niinhän siinä kävi, että lisää oli saatava, ei sitä enää voinut palata perus Jozoon ja rypsäriin… Rohkaisin siis mieleni ja tilasin niitä lisää tuolta Olivian-nettikaupasta. Samalla päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla ihan oikeita superfoodejakin. Pitkällisen pohdinnan ja empimisen jälkeen laitoin tilaukseen myös vehnänorasjauhetta ja spirulinaa.

Saa nähdä miten minun käy… Onko tämä lopun alkua? Kasvatanko pitkän tukan, pukeudunko hapsuiseen kukkapaitaan ja kuljenko jo tänä talvena pitkin metsiä ilman kenkiä etsimässä lähdevettä?

Hiukan pelottaa, mutta kokeillaan. Siis kokeillaan saanko niitä edes alas vai käykö niin kuin macan kanssa aikoinaan… Nyt saa antaa vinkkejä, miten noita kannattaa käyttää, mihin sekoittaa, mitkä hiuslenkit on parhaita ja mistä tänä päivänä löytää alaspäin kapenevia, ylhäältä slimmejä farkkuja…

Ei muuta kuin Love and Peace!

Metallisydän

22 vastausta artikkeliin “Superfoodit, hörhöilyä vai oikeasti jees?”

 1. Ei siinä vielä mitään jos muutut hipiksi. Enemmän pelkään sitä hetkeä että alat suu vaahdossa julistaa crossfit-höttöä ratkaisuksi maailmankaikkeuden kaikkiin ongelmiin :/ Sitä ne superfoodit tuntuu myös teettävän

 2. Vau, nyt Metallisydämen blogista tulee jos mahdollista entistäkin mielenkiintoisempaa seurattavaa! <3Sitten asiaan: Vehnänorasjauhe on vähintään yhtä hirveää kuin maca, eikä sitä makua saa sekoitettua mihinkään maistumattomaksi. Siinä ei terveellisyyspuheet auta, silmät vaan kiinni ja suu auki ja niin äkkiä jonkun nesteen mukana alas kuin vain pystyy. Spirulina on jees esim. smoothieen sekoitettuna, mutta jos Metallisydän haluaa välttää pelottavat hippiviherpirtelöt, niin eiköhän tuo menisi laturin tai palkkarin tai jonkun vastaavan ohessa. :)- Kendra

  • Jaaha, valitsin siis parhaan mahdollisen superfuudin heti alkuun, herkullisen vehnänorasjauheen… Voi saatana, saakohan tota edes alas…Ja mitään viherpiipertäjäsmoothieita en ala väsäämään. Siinähän menee viimenenkin uskottavuuden ripe…

 3. Kylmää vettä ja spiru sinne sekaan ja sekoitus sähkövatkaimella kun ei lusikalla onnistu. Haisee ihan Kokemäenjoelle mutta ei sentään maistu sille eikä saa aikaan oksennusrefleksiä. Tuo Hawaijin Pacifica on ilmeisesti miedointa mallia. Chlorella on vielä maistamatta ja en tiedä uskallanko sitä koskaan avata.

 4. Spirulina haiskahtaa kivasti akvaariokalojen fudulle, muttei maistu paljoa miltään. Se menee kuitenki tosi hyvin esim. just veden kanssa, tai itse lisään vähän funlightia 🙂 sit kans smoothieisiin ym juomiin se sopii kans, antaa vaan hauskan harmahtavan sävyn lopussa :’DMulla rupesi spirun käytön alussa kasvamaan ainakin kynnet todella nopeaa, että muita efektejä en siltä oo vielä nähnyt. Ainakin sisältää paljon vitskuja! 🙂

 5. Miten toi msm toimii sulla? Ite alotin juuri eilen syömään tuota, kun vähän joka paikka tuntuu prenkkaavan. Olkapää, polvi, selkä ja nyt vissiin rannekkin 😀

  • On nuo olkapäävaivat hiukan helpottaneet. Onko kyse sitten MSM:stä, olkapään jumppaamisesta, varovaisemmasta treenaamisesta vai kaikista yhdessä, sitä en tiedä.

 6. Hei sinä uskottava kehonrakentaja! Susta tulee niin semmonen viherpirtelöiden autuaaksi tekevästä vaikutuksesta paasaava risuparta ellet oo nyt oikeesti varovaiden noiden spirulinojen sun muiden yrttiteides kanssa 😉 Be aware baby

  • Joo ja kohta me luemme lehdestä kuinka kalju bodari on päästänyt minkkejä vapaaksi ja sotkenut supiturkkeja punaisella maalilla.

 7. Tuli itekki tilattua tuolta msm-jauhetta, cashew-pähkinöitä ja ruususuolaa. Olkapäät ollu itellä kans kauan aikaa ongelma kun alkaa kunnollla treenaan niin alkaa heti vihlomaan ilkeästi. Kiertäjänkalvosin jumppa on onneksi auttanu jonkuverran. Onko vinkkejä miten tuota jauhetta kannattaa käyttää? Niin ja kiitoksia alennuskoodista! :).

  • Alota MSM:n käyttö pienillä annoksilla että vatsa tottuu, ihan vaan gramma tai kaks kahdesti päivässä. Siitä nostat pikkuhiljaa noin 5 grammaan kahdesti päivässä ja vetelet pussin tyhjäksi 🙂 Kestää muuten jonkin aikaa 🙂

 8. Ootpa kyllä valinnut juurikin ne haastavimman (hirveimmän) makuiset superit heti alkuun! Maca toimii hyvin palkkari ja muissa juomissa kun sekoitat sen ensin nokareeseen fariinisokeria, neutraloi sitä järkyttävää makua hyvin. Macaa kannattaa ottaa aamulla tai päivällä ja jos reenaa illala niin palkkariin ei macaa vaan ashwaganhaa,jostain syystä ayerveda tietäjät ei suosittele macaa yötä vasten. Spirulina ja vehnäoras taas toimii törkeän hyvin pinaatin kanssa, keitossa tai itse tehdyissä piffeissä. Terkuin Crosfittaava-ituhippi-kasvissyöjä fanittaja 🙂

  • En jumalauta ala macaa palkkariin sotkemaan! Palkkarin hörppiminen on kuin palkinto hyvin vedetystä treenistä, se pitää olla hyvää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta