Ekstraa selälle

Jalkojen ohella selkä on toinen lihasryhmä johon kipeästi tarvitsisi saada kokoa lisää. Tietysti kokoa saa tulla kaikkiin lihasryhmiin, mutta selkä ja jalat sitä eniten kaipaavat. Tällä kertaa annoin selälle hieman normaalista poikkeavaa kasvuärsykettä triplasarjatreenin muodossa.

Tein kaksi erilaista kolmen liikeen settiä, molemmissa liikkeet peräkkäin ilman taukoa. Viisi kierrosta ja tavoitteena tehdä vähintään kymmenen toistoa kussakin liikkeessä. Kierrosten edetessä jouduin hieman pudottamaan painomääriä että tavoiteltu toistomäärä tuli täyteen.

Ensimmäisen triplasarjan ensimmäinen liike oli leuanveto hieman hartioita leveämmällä vastaotteella.

 
Toisena liikkeenä ylätalja leveällä myötäotteella. Rauhallisesti ja hallitusti.
 

Ja kolmantena alatalja kapealla kahvalla.

 
Nuo liikkeet siis peräkkäin ilman taukoa. Jokaisen kierroksen jälkeen lepotauko ja kierroksia yhteensä viisi. Viidennen kierroksen jälkeen kunnon huilitauko ja seuraavat kolme liikettä valmiiksi.
 
Toisen triplasetin aloitti kulmasoutu leveähköllä myötäotteella.
 

Toisena liikkeenä ylätalja kapealla kahvalla.

Ja kolmantena liikkeenä alatalja suoralla kahvalla vastaotteella.

Nuo liikkeet taas peräkkäin ilman taukoa ja viisi kierrosta. Kyllä muuten selkä tukotti…

Tämänkertainen selkätreeni viimeisteltiin vielä yhden käden alataljalla, jolla saan todella hyvän tuntuman latseihin.

 
 
Seuraavassa kirjoituksessa paneudutaankin sitten lisäravinnekaapin sisältöön…
Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Ekstraa selälle”

  1. Joko on lähtenyt Manniselle reklaa D-vitamiineista? Muistakseeni tilasit sen tuotteen Manniselta.

    • Jep, kyseinen D-vitamiini on ollut käytössä ja kaapissa on edelleen pari purkkia.Katotaan nyt miten homma etenee, siellä on Mannisella laitettu D-vitskut useampaan labraan testeihin… Mutta mikäli juttu pitää paikkansa, on Manninen luvannut kantaa vastuun.Anssi Mannisen blogista voi seurata asian edistymistä: http://www.manninen.info/blog/?cat=1

  2. Kyllähän se niin tuppaa olemaan, että saa pomppia päällään ja tehdä mitä vaan, niin ne huonot lihasryhmät ei kasva mitenkään maagisesti koskaan. 🙁 Tämä siis natuna. Naurettavaa pelleilyähän tää on vuodesta toiseen. Rahaa laitat jauhoihin, nappeihin ja ties mihin mutta palkaks saa paskaa käteen. Olis pitäny valita laji viksummin nuorempana. 😉 Homohumpalla jatketaan silti hautaan asti. Ainakin joku tekosyy syödä enemmän ja useammin. 😉 t:Sika mieheksi

    • Oikeessa olet, ei se lihas tunnu kasvavan, ei sitten millään. Naurettavaa pelleilyä, mutta ihan mukavaa sellaista 🙂 Kai sitä voisi rahansa tyhmempäänkin tuhlata…

  3. Roinaa vaan, niin kasvaa 🙂 Supersarjat ja pudotukset on kyllä mainioita lihan tappajia 🙂

    • Jätän tuon roinaamisen edelleen muille, vaikka sitten silläkin uhalla että jään tällaiseksi kitukasvuiseksi…

  4. Mitä eroa on leveällä vs. kapealla otteella ylätaljalla. Tarkoitan tehoaako se eri lihasryhmiin. Olen tähän asti käyttänyt tuota leveää otetta pääsääntöisesti. Muutamia kertoja vaihtelun vuoksi olen käyttänyt tuota kapeaa otetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta