Raha, rikastuminen, rikkaus?

Raha pyörittää maailmaa, käytämme rahaa lähes päivittäin. Ostamme ruokaa, vaatteita, viihdykkeitä, maksamme vuokraa, laskuja, lainanlyhennyksiä. Ilman rahaa ei tässä maailmassa selviä.

Varmasti jokainen haaveilee rikastumisesta, ainakin joskus. Miten mahtavaa olisi jos ei tarvitsisi laskea ruokakaupassa, minkä lihapaketin voi ostaa, vaan voisi kävellä suoraan lihatiskille ja pyytää pari kiloa sitä kalleinta sisäfileetä. Tai jos voisi ostaa kaikki ne vaatteet jotka haluaa. Saati se, että voisi hankkia sen unelma-auton, tai vaikka useamman…

Olisi se hienoa jos rahasta ei olisi pulaa… Mitäs keinoja tällaisella tavallisella pulliaisella on rikastua? Kaikki me tiedämme että työtä tekemällä ei rikastu ja pankkiryöstössä on hieman liikaa riskitekijöitä. Onko sitten rehellistä tapaa rikastua nopeasti?

Ainahan voi lotota. Rikastumisen todennäköisyys on siinä kuitenkin aika heikko, eikä todennäköisyys juurikaan parane jos lottokuponkiin ottaa mukaan jokerin tai ostaa samalla pari ässäarpaa. Joskus toki saattaa voitto osua niilläkin kohdalle.

Jos tietoa riittää, on pitkävedolla, totolla tai vakioveikkauksella mahdollista kääriä rahaa. Siinäkin tarvitaan kyllä paljon tuuria tiedon ohella.

Viime vuosina on pokerinpelaaminen noussut pinnalle. Meillä on nettipokerit joilla moni on tehnyt suuria voittoja. Siinäkin vaaditaan tuurin ohella melkoisesti taitoa ja malttia. Paljon nettipokeria coolimpaa on kuitenkin livepokeri. Olisihan se helvetin hienoa lähteä vaikka Maltalle livepokeri-turnaukseen. Tallustella puku päällä kasinolle ja pelata kuin James Bond tai Ilari Sahamies konsanaan ja viedä kotiin turnauksen pääpotti, 150 000 euroa. Tosin saattaisi päävoitto jäädä meikäläisen pokeritaidoilla voittamatta…

Työnteko, pankkiryöstä, onnenpelit ja taitopelit on siis unohdettava. Jäljelle jää ura rokkitähtenä tai huippu-urheilijana. Tällä iällä taitaa olla hieman myöhäistä tulla NHL-tähdeksi tai formulakuskiksi. Eikä taida tuo musikaalinen lahjakkuus riittää rokkitähden uralle. Olenko siis tuomittu elämään koyhää elämää?

En, sillä rikkautta on muunkinlaista kuin tuo rahallinen rikkaus. Koen olevani todella rikas, kun saan elää juuri sellaista elämää kuin haluan, olla onnellinen. Todellista rikkautta on se, että saa rakastaa ja tulla rakastetuksi, että nauttii työstään ja harrastuksistaan, että ympärillä on paljon ihania ihmisiä, ystäviä, perhettä, että huomaa aina välillä hymyilevänsä, että on onnellinen. Nuo ovat ainakin minulle paljon tärkeämpiä asioita kuin raha. Taidan loppujen lopuksi olla aika rikas…

Vaikka kyllä silti olisi siistiä käydä Maltalla voittamassa pokeriturnaus 😉

Metallisydän

17 vastausta artikkeliin “Raha, rikastuminen, rikkaus?”

 1. Hyvä kirjoitus! Itse olin 18 vuotta työelämässä, ns.keskitasolla (minut vissiin luettiin ”persereiäksi”). Siis kun puhutaan että katsotaan ylöspäin hierarkiassa, niin näkyy vain peräreikiä. Olin tälläinen. Sit pari vuotta sitten ajoin duunireissussa melko pahan kolarin. Siinä vaiheessa aloin miettimään elämääni. Koin ettei työ (ja raha) enää tuonut mitään uutta ja ihmeellistä. Samaa shittiä päivästä ja vuodesta toiseen. Sit jossain vaiheessa pikkumies ilmoitteli tulostaan. Sillä samalla kertaa ilmoitin työnantajalle (olisittepa nähneet ilmeen), että jään sitten isäkuukaudelle ja pitemmälle hoitovapaalle. Sillä sitä nyt ollaan, tulot on päälle 300e/kk (miinus verot), mutta olen onnellisempi kuin koskaan. Kerkeän treenaamaan, liikkumaan ja viettämään aikaa perheeni kanssa. Mietin edelleen harva se päivä, haluanko edes palata entisiin töihini. En ole yhtään varma siitä.

 2. Mä ainakin koen itseni rikkaaksi, vaikka olenkin viimeiset viisi vuotta opiskellut ja tienestit on sen mukaiset. Mahtava kirjoitus, sai taas ajattelemaan enemmän asioita ja arvostamaan sitä mitä on:)

 3. Tähänkin aiheeseen melkosen hyvin sopii tämä quote.”There are two separate skills involved in living well. One is the skill of achieving your goals. The other is enjoying what you already have. Although getting what you want is obviously important, the skill of being happy right now is even more important.”-Vivation: The skill of happiness (Jim Leonard)-EdorphinAddict

  • Loistava sitaatti.Tämä Dalai Laman ajatus siitä, mikä häntä ihmetyttää ihmisyydessä eniten, on myös aika osuva:”Man. Because he sacrifices his health in order to make money. Then he sacrifices money to recuperate his health. And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; the result being that he does not live in the present or future; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived.”

 4. Kirjoitan tänne tämän ettei huku tuonne aiempaan stooriin.Huvittavia juttuja nämä että eri palkkareilla olisi jotain vaikutuksia palautumiseen. Nopeita hiilareita ei ole mikään pakko ottaa heti treenin jälkeen. Glykogeenivarastot kerkeävät täydentyä ilmankin, tästä on paljon tutkimustietoa. Mielummin tuon ~50g hiilaria ottaa oikeasta ruoasta heti kotona. Proteiinin imeytyvyysnopeuksilla ei ole mitään merkitystä kun proteiinia on koneessa ennen treeniä ja tästä on näyttöä että se on tärkeämpää kuin treenin jälkeen nautittuna. Hiilareiden nopeudella ei myöskään ole merkitystä. Dekstroosi imeytyy nopeiten, maltodekstriini kulkee toista reittiä. Mutta tutkimuksissa ei ollut mitään eroa taaskaan mihinkään suuntaan. Lihasten glykogeenivarastot täydentyy sillä hiilarilla mitä on tarjolla. Kunhan kalorit ovat samat, eli otetaan ruoasta hiilaria saman verran kuin juomasta niin palautumisessa ei ole mitään eroa. Järjetöntä tunkea kalliisiin rahastus tuotteisiin tuommoisia määriä rahaa. Heraisolaatti kreatiinin ja merisuolan kera riittänee mainiosti. Tai sitten… Palautuu paremmin? Miten tämä käsitetään? Vähemmän lihasarkuutta? BCAA aminohapoilla on tähän suurin vaikutus. Moni urheilijahan raportoi, että aminohappoja lisäämällä palautuminen on nopeampaa ja vähemmän domsseja jne. Oletko metallisydän katsonut mitä IFBB PRO kilpailijat nauttivat treenin jälkeen? Ilmaiset tuotteet ja vapaa valikoima. Aminoita! Eli EAA/BCAA aminohappoja ennen sekä jälkeen treenien! Harva käyttää enää mitään perinteistä palautusjuomaa. Kaikki nykyaikainen tieto viittaa siihen, että jos ei tee kahta treeniä päivässä niin ei sitä hiilaria tarvitse palkkariin tunkea jos kotona odottaa heti miten ruoka. Haastankin sinut kokeilemaan jollain laadukkaalla EAA/BCAA tuotteella missä on leusiinia n.5g annoksessa, palautukseen ennen sekä jälkeen treenien vaikkapa kuukauden ajan! Toisen samanlaisten testin voit tehdä pelkällä heralla,krealla,suolalla ja ottamalla ne palkkarin hiilarit ruoasta! Kerro mitä tuumaat.

  • Katotaan jos joskus vaikka ottaisinkin haasteen vastaan… Tällä hetkellä Aminoja otan BCAA:ta kapseleista ja EAA:ta treenin aikana vesipulloon sekoitettuna.Mutta mun päähän se ei uppoa että eri palkkareilla ei olisi eroa palautumiseen tai että ravintoaineiden lähteillä ei olisi eroja…

 5. Nyt menee ohi topiikista, mutta kun tuli tälläinen juttu vastaan ylen Akuutissa. Olivat tutkineet D3-vitamin valmisteita, kuinka paljon tableteissa on oikeasti D:tä verrattuna luvattuun ja oli kyllä melkoinen yllätys kun löysin Manninen Nutraceuticals Oy valmistaman D3 125ug valmisteen listan hänniltä, 0% D3 tabletissa!! WTF?Itse käytän tosin 50ug tablettia heiltä, mutta alkaahan tässä vähän epäilyttää… Listassa on muutenkin melkosen paljon tuotteita, joissa 20% tarkkuus ei toteudu! Tässä linkki listaan: http://ohjelmat.yle.fi/files/ohjelmat/d-vitamiini.pdfVoi muutkin tarkistaa jos oma purkki listasta löytyy! Itse en ainakaan tiennyt että näitä ei valvota kunnolla! -EndorphinAddict

  • Tuon bongasin itsekin jo aiemmin. Sama kiinnitti oman huomioni ja ihmetytti kovasti. Anssi Mannisen omassa blogissa on myös asiasta juttua, melkoinen shokki ilmeisesti heille itselleenkin ja selvittelyt alkaneet…Mullakin noita purkkeja pari kaapissa…

 6. ”Mutta mun päähän se ei uppoa että eri palkkareilla ei olisi eroa palautumiseen tai että ravintoaineiden lähteillä ei olisi eroja…”Voihan niitä olla, mutta ei se tutkimatta selviä. Ei yksittäinen henkilö joka nauttii palkkaria A ja palkkaria B voi sitä mitenkään selville saada. Ei kukaan pysty kohtelemaan itseään testihenkilönä objektiivisesti saati sitten selvittämään että onkohan tässä nyt kyse lumevaikutuksesta vaiko todellisesta vaikutuksesta. Mututuntuma, sitähän se vain on.

  • Olen antanut itseni ymmärtää että eri hiilareilla on eroja, samoin eri proteiininlähteillä.Itse olen omana henkilökohtaisena kokemuksenani kertonut, että palautumiseni on parempaa laadukkaammalla palautusjuomalla. Se on oma mielipiteeni ja perustuu omaan kokemukseeni, ei sen enempää.

 7. Saitko 100 vai peräti 200 euroa, kun sisällytit tuon pokerisivuston linkin postaukseesi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta