Uutta kreisii!

Lisäravinteet ovat lyöneet viime vuosina itsensä todenteolla läpi kuntosalitreenaajien keskuudessa. Suurin osa salilla kävijöistä käyttää ainakin palkkaria, moni muitakin erilaisia jauhoja. Itse olen huomannut saavani lisäravinteista huomattavaa hyötyä treenaamiseen, treeneistä palautumiseen ja kehittymiseen. Siksi käytänkin lisäravinteita aika laajalti. Olen tilannut nyt muutamasta suosikkinettikaupastani täydennystä lisäravinnekaappiini. Kirjoittelen ensin noista tilaamistani ravinteista erikseen ja lopuksi yhden isomman jutun kaikista käyttämistäni lisäravinteista.

Treenilaturit ovat yksi lisäravinteiden osa-alue joka on jysähtänyt kaikkien treenaajien tietoisuuteen muutaman vuoden aikana. Itse käytin vielä muutama vuosi sitten ”treenilaturina” kofeiinipillereita, jotka piristivät ja auttoivat jaksamaan kovissa treeneissä. Pikkuhiljaa aloin testaamaan erilaisia treenilatureita joita markkinoille tuli ja niitä onkin tullut testattua aika laajalti. Tälläkin hetkellä lisäravinnekaapissani on hyllyllinen pelkkiä latureita, vuorottelen niitä eri päivinä hiukan treenin mukaan ja ihan senkin takia että koko ajan samaa laturia käyttäen siihen kehittyy kohtalaisen nopeasti toleranssia. Latureita vuorotellessa ei toleranssia niinkään tule.
Latureita testaillessani olen löytänyt monia toimivia latureita ja ne ovat jääneetkin mukaan tuohon käytössä olevaan valikoimaan. Yksi on kuitenkin ollut ylitse muiden, ainakin tähän mennessä. Tuo yksi on Craze.
Craze antaa huomattavan energialatauksen treeniin. Crazen avulla treeni kulkee aina. Ja vaikka kyseessä olisi kuinka kova treeni, sen jaksaa jatkaa loppuun asti. Usein pitää jopa hiukan toppuutella itseään treenin lopussa kun tekisi mieli jatkaa vielä hiukan vaikka kaikki suunnitellut liikkeet ja sarjat on jo tehty.
Käyttämäni Crazen maku on ollut Grape, joka on aikamoisen hirvittävää. Ei sillä että se juurikaan haittaisi, ei laturia maun takia oteta. Mutta nyt kun markkinoille on tullut Crazesta uusi maku, Berry Lemonade, jota olen kuullut kehuttavan, oli pakko tilata PPS-Shop:sta purkillinen tuota uutta makua testattavaksi. Mitäköhän tästä oikein tulee jos Craze maistuu vielä hyvälle tehokkuutensa lisäksi…
PPS-Shopilla on Facebookissa kisa, jossa voi voittaa seitsemän purkkia Crazea (vapaavalintaisella maulla). Muuta ei tarvitse tehdä kuin tykätä PPS-Shop:sta Facebookissa. Mä ainakin tykkään, tykkää säkin!
Samalla kannattaa käydä tykkäämässä myös Metallisydämestä 😉
Metallisydän

21 vastausta artikkeliin “Uutta kreisii!”

 1. Mä en oo ikinä kokeillut latureita koska musta se ajatus niistä tuntuu aika turhalta. :O Saan nykyiselläänkin tehtyä treenit hyvin ja edistystä tapahtuu. Oonkohan nyt kuitenkin jäänyt jostain paitsi? 😀 Sen verran hintavia noi vaikuttais olevan että testaan siinä tapauksessa jos voitan ilmaiset Crazet. 😀

  • Jos sulla virtaa treeneissä riittää ilmankin, ei kannata edes kokeilla, niihin jää nimittäin koukkuun :)Ite saan latureista sen verran hyötyä, että en näe järkeä olla käyttämättä 🙂 Ilmankin treeni kulkee, mutta laturin kanssa tuplasti paremmin 🙂

 2. Mitens korkealla rankkaat Mannisen Manian? Itellä on tuota nyt ollu käytös ja aika hyvin reenit kulkeneet? Entäs Fastin versio? Omasta mielestä Mania maistuu hyvälle ja hintalaatusuhde on aika hyvä. Tarjoakaako Craze jotain paljon enemmän? PS. Mielenkiintonen blogi ja itellä aika samat intressit. Bodaus, leffat ja metallimusiikki. No on niitä muitakin toki 😛

  • Mania!:n rankkaan myös aika korkealle. Tykkään siitä melkoisen paljon ja käytän sitä säännöllisesti. Samanlaista buustia siitä en saa kuin Crazesta, mutta hyvin jaksaa silläkin vetää treenit loppuun asti kovaa. Mania! ja Craze on erityyppiset laturit, kannattaa kokeilla molempia.Fastin Shock on myös toimiva laturi, mutta sen jälkeinen ”pudotus” vaikutuksen lakatessa on aika kova. Iskee armoton väsymys. Toinen haittapuoli on se, että se vie ruokahalun, treenin jälkeen ei meinaa saada ruokaa millään alas.

 3. Heitäppä tähän sellanen tuulesta temmattu arvio että palonko sulla kuluu aineisiin rahaa kuukaudessa tai vuodessa? 😀 Saakeli sulla on kyllä hyvä arsenaali nuita.

  • Kyllähän niihin jonkin verran rahaa uppoaa… todella vaikee arvioida, enkä oo varma haluunko edes ;)Ja hei, ei tossa kuvassa edes näy kaiki…

 4. Latureiden arvellaan aiheuttavan muutoksia aivotoimintaan kun niitä ei ole vielä tutkittu kunnolla,eikö arveluta vedellä latureita monta kertaa viikossa?

  • Ei arveluta.Saattaahan sitä vaikka mikä aiheuttaa vaikka mitä. Ilmansaasteet, kännykän säteily, aspartaami…

  • En oo testannu. Pitää tutustua hiukan millanen laturi on kyseessä ja jos vaikuttaa hyvältä, niin miksei testatakin 🙂

 5. Mua epäilyttää noiden treenilatureiden käyttö sen vuoksi, että niiden avullahan kroppa saadaan keinotekoisesti jaksamaan kauemmin, kuin sen kuuluisi jaksaa. Tämä taas saattaa kuormittaa kroppaa ja kehoa vaarallisesti. Vaikka tämähän on tietty spekulointia, niin ihmettelisin jos kroppa ja elimistö ei mitään noottia missään vaiheessa anna kun sen vireystilaa jatkuvasti keinotekoisesti sorkkii. T.Sami

  • Ihan mielenkiintoinen ajatus. Kyllähän sitä omaa kehoa pitää kuunnella ja antaa sille lepoa kun se sitä kaipaa, käyttää latureita tai ei. Ei nuo nyt mitään ihmeaineita kuitenkaan ole, ei pelkästään niiden voimalla kukaan pysty treenaamaan. Niistä saa vain hiukan lisäpuhtia 🙂

 6. Hei!Liityin juuri iloiseen lukijajoukkoosi ja mietityttää toi crazen käyttö osana urheilua. Pelaat ilmeisesti rugbyä ihan divaritasolla ja käyttöhän on kielletty kilpaurheilussa? Itse käytän crazea ja rakastan kyllä ainetta, mutta olen harkinnut aloittavani jenkkifutiksen ja ilmeisesti on kiellettyjen aineiden listalla? Mietteitä/tarkempaa tietoa asiasta?

  • Tervetuloa joukkoon :)Pelasin rugbya ykkösdivarissa ja kävin kokeilemassa SM-tasollakin. En kuitenkaan pelaa enää, rugby vei liikaa tehoa salitreeniltä, joka on kuitenkin minulle se tärkein juttu.Crazea en käyttänyt rugbya pelatessani, se kun saattaa tosiaan sisältää kilpailutilanteissa kiellettyjä ainesosia.

  • Vastaan tähän nyt sen verran myös itse, että nuo laturit saattavat toimia jopa itseään vastaan jenkkifutiksessa pelitilanteessa. Itse ensimmäiseen peliini kiskaisin itse naamaani laturin, ja kaduin sitä kyllä. Itse tilanteessa riittää adrenaliinia ihan riittävästi, joten se lisätärinä laturista ei ollut kivaa. Skarpimpana tulee oltua ilman, ja se tyyneys on ihan kaivattua. Toki treenikausi on sitten asia erikseen, ja varsinkin kovemmissa treeneissä siitä oli satunnaisesti apua (ja satunnaisesti sen nappasinkin). Niin, tosin saattaa vaan tulla testit koska tahansa treenien aikana, joten sielläkään sitä ei kyllä kannata käyttää (ainakin vaahteraliigajoukkueen treeneissä ADT vieraili muistaakseni pari kertaa viime kaudella).Mut siis pointtina se, että ei sitä laturia jefussa kaipaa.

  • Ihan totta, peli itsessään tuo sen verran adrenaliinia vereen ettei siinä juuri laturia kaipaa. Ja joistakin latureista saattaa tosiaan olla haittaakin, jotkut kunainakin minulla saa aikaan lievää levottomuutta.

  • Ihan totta, peli itsessään tuo sen verran adrenaliinia vereen ettei siinä juuri laturia kaipaa. Ja joistakin latureista saattaa tosiaan olla haittaakin, jotkut kunainakin minulla saa aikaan lievää levottomuutta.

 7. Moi, tuli vaan mieleen, että aiheuttaako sulla craze toleranssia, jos vedät sitä useamman päivän putkeen? Kuinka usein käytät?

  • En käytä samaa laturia montaa kertaa putkeen, vaan vuorottelen eri latureita. Juurikin sen takia että ajattelen ettei näin toleranssia tule niin helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta