Expo exploded

Lauantai-aamuna kello soi armottomasti kuudelta. Revin itseni pystyyn, söin aamupalan, hyppäsin autoon ja hain ystäväni Karpan kyytiin. Sitten suunnattiin nokka kohti Lahtea ja Fitnes Expoa.

Lahden messukeskuksessa taas kahden vuoden Helsingissä vierailun jälkeen järjestetty Fitness Expo oli hieno tapahtuma. Messut itsessään oli ihan eri luokkaa kuin Helsingin Finlandia-talon käytävillä.

Eri lisäravinnemerkkien osastot olivat isoja ja edustavia. Mukaan mahtui suurimpien, kuten Fitnesstukun ja Mass:n ohella paljon muitakin näytteilleasettajia. Tänäkin vuonna Fitnesstukun osasto erottui selkeästi edukseen.

Messualue oli mukavan tilava eikä ahtaanpaikankammoa tarvinnut kärsiä vaikka väkeä paikalla olikin runsaasti. Ruuhkaa kertyi ainoastaan silloin kun kisat olivat alkamassa ja jengi odotti katsomoon pääsyä. Innokkaimmat taisivat odottaa oviaukolla jopa tuntia ennen kisojen alkamista, mikä ei sinänsä ollut turhaa, katsomot täyttyivät nopeasti. Mahtoiko kaikille edes riittää istumapaikkoja…

Kehonrakennuksen SM-kisoissa erottui kaksi kilpailijaa selkeästi muista. Naisten puolella Salla Kauranen vei pokaalin suvereenisti kotiin ja Miesten puolella Mika Nyyssölä korjasi mukaansa alle 80 kiloisten sarjan voiton lisäksi parhaan poseeraajan palkinnon ja overall-pokaalin. Nyyssölä oli kyllä helvetin upeassa kunnossa, ei siinä ollut muilla mitään jakoa.

Messuilla oli mukava kierrellä ja jutella tuttujen ja vähän tuntemattomampienkin kanssa. Ja pääsihän siellä pikkuinen Metallisydän muutaman vähän isomman karjun kainaloonkin…

CBB:stä kehonrakennuksen puolelle siirtymässä oleva Peter Wilenius. Mukava mies, jonka kanssa tuli ravinto-asioista turistua jonkin verran. Peterin tämänhetkinen päivittäinen reilun 6000 kilokalorin ravintomäärä sai ainakin minut haukkomaan henkeäni…

IFBB Pro Timo ”Turbo” Honkala ehti esitellä massiivisia hauiksiaan ja kertoa kuulumisiaan ennen illan ensimmäistä ammattilaiskisaansa.

IFBB Pro Daniel Hill kaupitteli treeni-DVD:itään ja poseerasi fanien kanssa.

IFBB Pro Jerry Ossi neuvoi Fitnesstukun osastolla ihmisiä lisäravinneasioissa ja jutteli muutenkin mukavia omaan rentoon tyyliinsä. Jerry oli komeassa kunnossa, kuten aina.

Suurin idolini Marko Savolainen oli edustamassa sponsoriaan Mass Nutritionia. Markolla oli alunperin suunnitelmissa kisata Expossa, mutta kisasuunnitelmat siirtyivät ensi vuoteen olosuhteiden pakosta. Innolla odotan Markon comebackia, tälle miehelle jos kenelle nostan hattua periksiantamattomuudesta ja intohimosta lajiin. Kaikenlisäksi Marko on vielä mahtava tyyppi, aina iloinen ja positiivinen 🙂

Jari ”Bull” Mentula edusti sponsoriaan Fast:ia. On se jumalauta iso mies.

Suomen lisäravinnekeisari ja markkinoiden ainoan vakavastiotettavan palkkarin kehittäjä Anssi Manninen edusti tuotteitaan Fitnesstukun osastolla ja jakoi uuden mansikka-valkosuklaa Protein Puddingin näytepusseja, jotka menivätkin kuin kuumille kiville. Mukavana miehenä Anssi oli varannut Metallisydämelle pari pussia testattavaksi 🙂

Illan Pro-kisan juontaja, 14-kertainen Mr Olympia kilpailija Shawn Ray suostui myös poseeraamaan fanien kanssa ennen illan juontopestin alkamista.

Monia muitakin tunnettuja nimiä ja eläviä legendoja messuilla pyöri, mutta eihän sitä kaikkien kanssa yhteiskuvaan ehtinyt 🙂

Ystäväni Karppa päätyi vertaamaan hauiksen kokoa IFBB Pro Clarence DeVis:n kanssa. Ei Karppakaan pieni mies ole, mutta jäi kyllä auttamatta toiseksi tässä vertailussa…

Expo-lauantai huipentui kaikkien odottamaan IFBB Nordic Pro-kilpailuun. Ensin kilpailivat naiset Pro Figuressa.

Suomen Kati Alander sijoittui upeasti toiseksi legendaarisen Dorian Yatesin vaimon Gal Ferreira Yatesin viedessä niukasti voiton ja paikan Olympiassa.

Voi jumalauta sitä lihasmassan määrää joka asteli lavalle miesten ammattilaiskehonrakennuksen alkaessa. Toinen toistaan isompia ja kireämpiä miehiä.

Suomen Timo Honkala sijoittui kisassa sijalle 12 ja Ari Kokkonen sijalle 15. Kisan voitti upeassa kunnossa ollut Roelly Winklaar.

Lisää kuvia niin SM-kisoista kuin Pro-kisoistakin löytyy esimerkiksi Pakkotoiston galleriasta, josta tähänkin juttuun on parit kuvat poimittu.

Aikamoinen kokemus oli tämän vuoden Fitness Expo. Nyt innolla odottamaan ensi vuotta!

Metallisydän

27 vastausta artikkeliin “Expo exploded”

 1. Ei nyt millään pahalla, mutta äijä näyttää raiskatulta oravalta noin tiukassa paidassa, siis pieneltä hoikalta normi kundilta. Alahan hyvä mies syömään! Wileniuksesta voisit ottaa mallia, mutta hieman hitaammalla tahdilla. Aamupaino ennätyslukemiin puhtailla safkoilla bulkaten 1kg/kk tahdilla, niin peilistä kurkistaa eri ukko ensi vuonna! Jätät ne pallopelit tytöille ja kesän perinteiset sixpack diettailut puuhelmipojuille! Nyt rupeet JUMALAUTA SYÖMÄÄN JA KASVAMAAN! Ettei tartte hävetä enempää! 😉 Äläkä vaan sano, että mimmien takia pidät itteäs nälässä ja pienenä.

  • Kukas väittää etten olisi pieni ja hoikka normikundi? Sellaiseksi itsensä tuolla ainakin tunsi :)Pallopelit on ohi ja nyt treenataan kovaa. Painokin nousee hitaasti. Mitään bulkkipossua musta ei tule, mutta vähän olis tarkotus ottaa painoa ylös.Ja ihan sillee huomautuksena, mä en itteeni häpee, olin sitten kuinka raiskattu orava tahansa.

 2. mieluummin pitkä silti ku pätkä vaik lihaa i oliskaa niin pal kun muilla. messuilla tuli vastaa renne korppila, ja säväytti enemmän ku jokin jerry ossi.

  • Pituutta on hiukan hankalampi saada lisää kuin lihasta, vaikkei sekään helppoa ole 🙂 Renne oli kyllä aika korsto…

 3. Noh, pakkohan se on antaa vähän rajumpaa kritiikkiä ja potkia perseelle, kun ukko syö pikkutytön lailla ja heittää hyvää kehitysaikaa koko aika hukkaan. 😉 Sussa on potentiaalia, mä yritän vaan saada käänteis psyykkauksella suhun äksöniä. Älä nyt hyvä mies loukkaannu, faneja tässä ollaan ei vihamiehiä. Utti Hietala tokaisi kerran hyvin; Kannattaa olla joko selvästi plus tai miinuskaloreilla, jos haluaa saada tuloksia aikaan. Tasakaloreilla kun ei paljon mitään tapahdu ts. hukkaan heitettyä aikaa. Ei bulkkisiaksi tarvitse itseään heti kasvattaa. Hitaalla tahdilla, niin homma toimii. Mutta yleensä bulkin huipulla kannattaa hakea reilusti ennätyskehonpainoa. Muistele niitä aikoja kun rauta oli kevyttä eikä paikkoja kolottanu. Pumpit oli semmosia että hanskat meinasi revetä jne. Kyllä mä sun pituisen kaverin näkisin ensi syksynä mielelläni 110kiloisena. Voisit jopa kehittyäkin hiukan. 😉 Tsemppiä treeneihin ja ruokailuihin! -If you eat like a little girl, you will look like a little girl-

  • Kyllä kritiikkiä saa antaa ja älä huolestu, mä en ihan vähästä loukkaannu :)Kesän alimmista lukemista paino on nyt noussut vajaan pari kiloa, kehitystä tulee tällä hetkellä koko ajan ainakin sarjapainoihin, hitaasti mutta varmasti. Treeni kulkee, eikä paikat juurikaan kipuile. Ja mikä tärkeintä, oma fyysinen olo on hyvä.Kyllä mäkin mielelläni olisin 110 kiloinen, mutta läskiä en sitä määrää kerää. Ei se bulkki aina ole tie onneen. Eihän tuo Hulkin raju ja pitkä bulkkikausikaan mitään ihmeitä tehnyt?Ei sitä lihasta bulkillakaan valtavia määriä kasvateta naturaalikeinoin. Vielä vaikeampaa on säilyttää pitkällä dieetillä ne kerätyt lihakset ilman lääkeaineiden apua.

 4. kuulostatpa edelleen kusipäältä ja taidat ite olla ku pikkutyttö. metallisydän on 99,5% kovemmas ja isommas kunnos ku muut suomalaiset KATEELLISET mätisäkit. pelle.

 5. Joo tolla kommentoijalla aivan liian ruusuiset kuvat naturaalina bulkkaamisesta, joo kyllähän sillon vaatteet päällä saa näyttämään itsensä isolta. Mutta kun ylimääräiset nesteet ja fläsät otetaan pois, niin juuri mitään ei tuollaisesta talven yli +10kg bulkista(esimerkiksi)jää käteen. Valitettavasti se lihaskudos ei kasva naturaalina nopeasti, söi miten tahansa. Ite olen monesti jo tämän todennut, että ne bulkilla saavutetut ”lihakset” häviää välittömästi kun pahin nestepöhö on otettu pois, puhumattakaan sitten kun alkaa kiristymään kunnolla. Ja eikös bodari todellisuudessa tunnisteta sillon kun paita otetaan pois?

  • Onhan se fakta että lihas tarvitsee kasvaakseen plussakaloreita, mutta ei niiden kaloreiden tarvitse olla helvetin isot, aika pienikin plussalla olo riittää. Toki onhan se niinkin, että mitä enemmän massaa, sitä isommat raudat liikkuu. Itse en kuitenkaan koe bulkkaamista omaksi jutukseni ja näin ollen jätän myös suuremmat bulkkaamiset bulkkaamatta.

 6. Älä ihmeessä ala bulkkaamaan, oot tosi hyvän näköisessä kunnossa jo nyt. Parhaan näköinen noiden kuvien kavereista. :DKuinka pitkä sä muuten olet? Mietein tossa et onko noi muut poikkeuksellisen lyhyitä vai sä erityisen pitkä? Oon kyllä nähnyt sut kerran Porihallilla treenaamassa etkä muistaakseni mikään parimetrinen ainakaan ole. 🙂

 7. Itse valitsisin kaikista kuvista kaikesta huolimatta tuon Metallisydämmen vartalon mallin. Persjalka on aina persejalka,treenas kuin paljon hyvästä!

  • Itsekin viihdyn kropassani, eli ei tässä ole valittamista 🙂 Kyllä sitä lisää lihasta silti saa tulla 😉

 8. Jep, oman kommentin voisin vielä antaa, kun näitä näyttää blogin pitäjälle tulleen: Metallisydän näyttää tosi hyvältä (olen vieläkin heteromies), on pituutta, kropan malli sopusuhtainen ja atleettinen, on lihasmassaa, erottuvuutta ja luonnettakin! En tiedä vertasiko sikabulkin ehdottaja Metallisydäntä vuosikausia roinanneisiin 170-175 senttisiin kehonrakentajiin ( Mentula, Ossi, Savolaine jne), mutta siinä ei ole mitään järkeä! Wilenius siirtymässä keharin puolella, lajin tuntevat tietävät mitä tämä tarkoittaa ”lisäaineisiin”, jos koskaan olikaan täysin puhdas? Metallisydämellä hyvä olla henkisesti sekä fyysisesti, joten hän on asian ytimessä!! Persjalaksi en ketään hauku, tai vähättele, päinvastoin kunnioitusta pro kehareilla irtoaa, mutta silti lajin moraali ja ”ylivieminen” kummastuttaa samalla. Metallisydämelle hyviä treenejä, ja kuten joku mainitsi, niin varmasti olet paremmassa kunnossa kuin 99.9 % kansasta.

  • Kiitos sinullekin kehuista, tässähän ihan vaivaantuu :)Itse kunnioitan noita mainitsemiasi sekä monia muita kehonrakentajia todella paljon. Tuollaisen lihasmassan kerääminen vaatii vuosien ja vuosien periksiantamatonta treenaamista ja todella kurinalaista syömistä. Todellista omistautumista lajille.

 9. Joku kynäniska jo hermostui, kun rupesi haukkumaan. Taisi kolahtaa omaan nilkkaan, rupea sinäkin ruipelo syömään niin kehityt. :)Toinen anonyymi puhui 10kg + bulkista talvella. Lue mun teksti uudestaan läpi. Vaikka puhun bulkista, niin se tarkoittaa lähinnä off seasonia plussakautta, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Edelleen sanoin, että maltillinen painon nostaminen on se oikea tapa, eli hidas bulkki puhuin Metallisydämmen kohdalla ensi syksystä 2013 asti, eli 1kg/kk joka on varsin hyvä tahti. Jos vielä syö suurimman osan puhtaista bodysafkoista, niin lopputulos on hyvä. Metallisydän on kovassa kunnossa en sitä kiellä, kivahan se on ilman paitaa pomppia sixpack paistaa ja lihakset erottuu, mutta normi oloissa paita päällä näyttää ihan hoikalta perus Pertiltä. Jos panostetaan treenaukseen niin helvetisti, laitetaan satoja euroja kuussa lisäravinteisiin jne, niin eikö asioita voisi tehdä kunnolla pitkäjänteisesti? Pidempi maltillinen offseason ilman jatkuvia diettailuita. Mitä järkeä on olla offilla vain muutama kuukausi vuodesta, diettailla joka vuosi keväältä kesään polttaa lihaksia 800kcal pussikeittodieteillä ja sitten olla tasakaloreilla monta kuukautta, kun sen tietää jo etukäteen että lihakset ei vaan kasva, jos ei saada vähän ylimääräistä energiaa. Varsinkaan kaverilla ketä on treenannut kymmeniä vuosia. Ajan haaskausta. Jos pitäisi pitkiä maltillisia off season kausia, saisi lihakset kasvaa vuoden ajan ja tuommoinen 10-12kg olisi painoa enemmän, tuosta sitten ylimääräiset veke muutamassa kuukaudessa ja taas kasvamaan. Jengi käsittää sanan bulkki vähän väärin. Mun mielestä sitä kyllä aina käytetään kun siirrytään offille. Sikabulkkia en kannata. Bulkkaus puhtailla perus bodysafkoilla silleesti, että oma aamupaino nousee joka viikko. Se on ainoa tapa maksimoida kehitys. Lukekaa Massaa!Voimaa! kirja. Nuoret stressaa jostain hemmetin palautusjuomista ja proteiinin imeytymisnopeuksista kun ainoa asia mikä merkkaa kokonaiskuvassa on kalorit ja progressiivinen treeni. End of story. PS. Vaikka Wilenius siirtyy kehonrakennukseen niin ei se tarkoita, että dropit olisi kierrossa. Mahtaa Peter naureskella kateellisille, kun roinakorttia tarjotaan vähän väliä. Ihmisten on vaikea uskoa, että lahjakkaita yksilöitä löytyy. Kannattaa joskus myös mennä treenaamaan Wileniuksen kanssa. Vetää ihan älyttömän kovia treenejä ja elää treenaukselle. Savolaisen Makekin ihmetteli pakkiksella. Nykyisestä nesteisestä sikabulkki kondiksesta ei kannata tehdä liikaa johtopäätöksiä. 6000kcal pakkosyöttö tekee tepposia.

  • Sulla on hyviä pointteja, ymmärrän mitä haet takaa, mutta…Mulla ei (ainakaan tällä hetkellä) ole kisatavoitteita, vaan teen tätä touhua koska nautin tästä. Treenaan helvetisti, syön lähes ainoastaan puhdasta bodysafkaa ja panostan lisäravinteisiin koska nautin siitä.Mä tiedän miltä näytän, paita päällä tai ilman. Ei mulla ole mitään harhakuvitelmia että olisin mitenkään kovin lihaksikas, ennemminkin juuri se perus Pertti. Vaikka tavoitteena onkin lisää lihasmassaa saada, on mulle tärkeämpää niin fyysinen kuin psyykkinen hyvä olo. Siksi en aio kovin korkeaksi painoani nostaa.Ennen tuota mainitsemaasi pussikeittodieettiä painoin 105 kiloa ja olo ei ollut hyvä. Nyt viimeisen vuoden olen nauttinut olostani kun paino on ollut 92-96 kilon välillä. Sen hyvän olon haluan säilyttää. Paino saa kyllä hiljalleen nousta, mutta ei paljoa. Ja mitä tuohon pussikeittodieettiin tulee, oli se mielenkiintoinen kokemus, joka saa jäädä yksittäiseksi kokeiluksi.Kehitystä kuitenkin tuntuisi nytkin tulevan, vaikka paino ei kovin paljon nousekaan. Ei tietenkään mitään päätähuimaavaa, mutta kuitenkin. Jos haluaisin kehitystä hinnalla millä hyvänsä, olisi siihen muitakin keinoja kuin vuoden mittainen bulkkijakso. Siihenkään en kuitenkaan aio lähteä, olen mieluummin se perus Pertti.Wileniuksesta sen verran, että kunnioitan kaveria ihan helvetisti. Yksi lahjakkaimmista ukoista Suomessa ja panostaa lajiin täysillä. Kertoi treenaavansa 11 kertaa viikossa, eikä mitään kevyitä treenejä. Kyllä siinä meikäläinen putoaisi kelkasta aika nopeeta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta