SE aika vuodesta

Rakastan kesää, aurinkoa ja lämpöä. Silti minulla on kaksi lempiajankohtaa vuodesta, toinen keväällä ja toinen loppukesästä. Keväällä lempihetkeni on se viikonmittainen ajanjakso, kun aurinko alkaa oikeasti lämmittää, lehdet puhkeavat puihin ja tuuli on ensimmäistä kertaa lämmin. Loppukesän lempihetkeni puolestaan on juuri nyt menossa. Se on kevään vastakohta, yöt pimenevät, ilma viilenee ja alkaa sadella.

 
yo
 
Usein tähän aikaan vuodesta minut valtaa rauhaton, surumielinen olo. Silloin tulee tarve lähteä kävelemään pitkin pimeitä öisiä katuja. Usein tunnen silloin itseni yksinäiseksi ja surumieliseksi, tunnen ikävää ja kaipuuta. Ne vahvistuvat noilla pimeillä kaduilla, synkän musiikin pauhatessa korvanapeissa. Nautin noista tunteista.
 
yo2
 
Viime yönä iski tuollainen rauhaton ja surumielinen olo ja lähdin kävelemään kotikaupunkini rakkaille, synkille kaduille. Musiikki pauhasi korvissa ja pieni tuulenvire puhalsi, ympärillä oli pilkkopimeää eikä kukaan muu liikkunut missään. Surumielisyys kaikkosi nopeasti. Kasvoilleni nousi hymy. Nautin kaihoisasta olostani.

Taas korvissani soi Maj Karman Kauniit Kuvat

On niin ihana
saada tuntea
itsensä yksinäiseksi.
On ihanaa,
saa tuntea
ikävää.
Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “SE aika vuodesta”

    • Jaa, enpä tiedä…Todennäköisesti menisin paniikkiin, linnoittautuisin asuntooni, vetäisin verhot kiinni ja ryömisin sängyn alle piiloon 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta