Running sucks (does it?)

En ole ikinä pitänyt juoksemisesta. En ole tajunnut hienoutta siinä että vaan juostaan juoksemisen takia. Olen kyllä tykännyt pallopeleistä, mutta en niistäkään ole saanut sen kummempia kiksejä. Minä olen aina nauttinut eniten kuntosalitreenistä ja painojen nostamisesta.

En ole painojen nostamisessakaan erityisen hyvä. En ole vahva kuin sonni, ennemminkin treenaan kohtalaisen pienillä painoilla. En ole myöskään lahjakas kehonrakennuksessa, vaan saan tehdä helvetisti töitä jokaisen lihasgramman eteen. Mikä sitten vetää minua salille aina uudelleen ja uudelleen? Kyseessä on se yksinkertainen asia, että viihdyn salilla ja nautin treenaamisesta.

Edelleenkään en edes kuvittele vetäväni lenkkareita jalkaani ja lähteväni juoksemaan vain juoksemisen ilosta. Se ei ole minun juttuni. Mutta kun mukaan otetaan rugbypallo, asia muuttuu.

Rugbytreenien alkulämmittelyssä jalat painavat ja olo tuntuu jäykältä. Kuitenkin lämmittelyn edetessä alkaa askel kevetä ja olo tuntua energiseltä. Tekee mieli juosta. Nautin siitä kevyestä olosta, siitä kun tuntuu että jaksaisin juosta vaikka kuinka pitkään. Nautin nopeista spurteista, repäisevistä lähdöistä ja kevyestä rullailusta. Ei saatana, nautin juoksemisesta.

Vielä enemmän nautin itse pelaamisesta. Sen brutaaliudesta, kovista taklauksista, onnistuneista syötöistä, potkuista, spurteista ja juoksemisesta pallo kainalossa vastustajaa karkuun.

Vaikka edelleenkin salitreeni ja kehonrakennus on minulle se rakkain urheilulaji, tulee rugby kyllä hyvänä kakkosena.

Lauantaina olisi taas rugbya tarjolla, Porin naiset iskevät Helsingissä yhteen HRC:n naisten kanssa kello 12 Myllypuron kentällä. Tulkaahan katsomaan, mä ainakin tuun!

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Running sucks (does it?)”

  1. Ostin kanssa helvetin kalliit lenkkarit kun piti aloittaa juokseminen. No eipä ole pahemmin juostu. Joskus silloin kakarana olin kyllä hyvä siinä, mutta enää ei nappaa.Kävellyt kyllä olen ja maastopyörällä on hauska ajaa pahassa maastossa henkensä uhalla kunhan pitää kypärää tarpeeksi tiukalla.Onnea ja menestystä Rugby-urallesi.

    • Joo tuolla kaapinperällä nuo munkin parinsadan juoksulenkkarit pölyttyy. Kolme kertaako ne on mahtanu jalassa olla. Mutta nappikset jalkaan ja pallo kainaloon niin johan alkaa kiinnostaa :)Kiitos, menestys on taattu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta