DMAA myyntikieltoon?

Ihanaa asua Suomessa, tässä maassa joka niin hanakasti suojelee kansalaisiaan epäterveellisiltä asioilta. Love you Suomi!

Alkoholi. Ei varmaankaan tarvitse paljon keskustella siitä, onko se ihmisen terveydelle haitallista. Sama koskee tupakkaa, aika selkeästi on todistettu tupakan olevan hengenvaarallista. Silti molempia saa myydä Suomessa ihan ruokakaupoissa. Mutta ai että jos löytyy jokin toimiva lisäravinne, sen myynti pitää kieltää!
Evira on kaikessa viisaudessaan päättänyt vetää markkinoilta DMAA:ta sisältävän treenilaturin nimeltä Jack3d. DMAA löytyy WADA:n doping-listalta ja on siis kielletty aine kilpailujen yhteydessä. Se on kuitenkin hyväksytty lisäravinteena ja sen käyttäminen harjoituskaudella on sallittua. Evira on kuitenkin päätynyt vetämään markkinoilta Jack3d:n juuri sen sisältämän DMAA:n takia.
Ei siinä mitään, itse en Jack3d:ia minään maailman parhaana treenilaturina pitänytkään yhden testaamani purkillisen myötä, mutta viime talvena käytin kyllä muita DMAA:ta sisältäviä latureita todeten ne erittäin toimiviksi. Erityisen toimiviksi totesin puhdasta DMAA:ta sisältävät kapselit. Ne liitettynä hyvän treenilaturin yhteyteen auttoivat kyllä saamaan treeneistä ihan helvetin paljon irti, jaksoi treenata koko treenin ajan täysillä, ei tullut uupumusta eikä puhti loppunut.
Nyt on ihan mahdollista että Jack3d:n myötä tullaan markkinoilta vetämään muutkin DMAA:ta sisältävät treenilaturit. Useat nettikaupat ovat jo poistaneet kaikki DMAA:ta sisältävät valmisteet valikoimistaan. Itse aion tilata noita jonkin verran varastoon talvea ja talven treenejä varten ja ottaa käyttöön kun rugby-kausi on ohi. Jos muita yhtä pelottomia löytyy ja kunnon treenitehot kiinnostavat, niin ainakin Astmista löytyy vielä noita DMAA-kapseleita ja Finnmaxin DMAA:ta sisältävää treenilaturia.
Ja Manninen Nutraceuticals:lta löytyy erittäin toimiva DMAA:ta sisältävä treenilaturi Shock3d, jota sitäkin on vielä saatavissa. Kannattanee kuitenkin toimia nopeasti…
Ja muistutukseksi vielä sinulle, joka aiot kommentoida tekstiä sillä että kyseessä on doping-aine: DMAA on kielletty vain kilpailujen yhteydessä, ei harjoituskaudella. Olen itsekin doping-testauksen piirissä enkä missään tapauksessa käytä noita tuotteita kilpailujen yhteydessä.
Metallisydän

15 vastausta artikkeliin “DMAA myyntikieltoon?”

  1. Eieiei, etkös lukenut tarkasti? Minähän nimenomaan en ole tällä hetkellä epäterveellistä elämää elävä douppaava noita. Sellaiseksi alan vasta syksyllä 😉

  2. Moro!Kommentoisin tekstiäsi sen verran, että kyseessähän on siis doping-aine.

    • Mutta kun niitä kumpaakaan ei enää voi kieltää. Tästä syystä ei kuitenkaan kannata päästää myyntiin lisää haitallisia aineita. Parempi minimoida riskit kansanterveydelle.(Tämä nyt ihan yleisesti, en ota kantaa nimenomaan DMAA:n väitettyyn vaarallisuuteen)

  3. On taas jeesustelua. Seuraavaksi varoituskyltti pakolliseksi jokaiseen vesipisteeseen, koska liikaa nautittuna sekin on vaarallista: http://fi.wikipedia.org/wiki/VesimyrkytysNauttiminen parantaa myös suorituskykyä -> Wadan listalle.Jos tuo nyt niin vaarallista olisi, niin olisi kai noita oireita jo tullut ja raportoitu laajemminkin. Joo, nyt lähden MELKEIN amfetamiini-päissäni salille tekemään kuolemaa.

  4. ”DMAA on amfetamiinin sukuinen keskushermostoa stimuloiva aine, jonka turvallisuutta ihmiskäytössä ei ole todettu.”Niin. Pienellä vaivalla vedestä saadaan etanolia joka tappaa samantien ja voi on parin sidoksen päässä muovista. Onko se sitte muovin johdannainen jota me pumpataan kaikkeen? En nyt satu muistamaan mutta jostaki vitamiinistähän oli seuraava sidos hermomyrkky mutta sen syntetisoiminen on suhteellisen hankalaa, en sitte ossaa sanoa onko vaikeampaa entä muuttaa DMAA amfetamiiniksi.Yleensä nuo haittavaikutukset ilmenee nimenomaan ihmisillä jotka ovat jo valmiiksi sairastuneet ja päättävät sitte siihen pääle kiskassa kaikessa viisaudessa buusterit naamaan ja kiskoa supermaksimit suorituksessa x.

  5. Oisko Metallisydämellä antaa neuvoja 15 vuotiaalle joka treenaa ja käyttää pump3D,mikä sisältää tuota DMAA:ta että onko siinä riskejä ja voiko vaikuttaa testosteronin tuotantoon, kun kaiken laista puhetta kuulee:Kiitos

    • En usko että DMAA testosteronituotantoon vaikuttaa, mutta en silti ehkä suosittelisi sitä vielä 15-vuotiaalle. Onhan se kuitenkin aika vahva stimulantti.Muutenkaan vielä 15-vuotiaana ei ihan hirveää lisäravinnearsenaalia kannata kerätä, ensin kannattaa katsoa että syö tarpeeksi ja monipuolisesti, treenaa järkevästi ja muistaa myös levätä. Kun nuo osa-alueet on kunnossa, voi alkaa miettiä lisäravinteita ja silloinkin aloittaa ihan palkkarista ja lisäproteiinista jos ei sitä tarpeeksi ruuasta saa. Omasta mielestäni noihin erikoisempiin lisäravinteisiin kannattaa tutustua vasta kun treeniä on useampi vuosi takana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta