Ruoka miehen tiellä pitää…

TÄÄLLÄ kirjoittelin käyttämistäni lisäravinteista. Lisäravinteet ovat nimensä mukaisesti vain tasapainoisen ruokavalion lisä, eivätkä mikään itsetarkoitus. Tuosta lisäravinnekirjoituksesta heräsikin kysymys, mitä se Metallisydän sitten oikein noiden kaikkien jauhojen ja pillereiden lisäksi suuhunsa päivän mittaan laittaa. Valotetaanpa sitä puolta taas vaihteeksi hieman ja lähdetään liikkeelle jääkaapin sisällöstä.

Ylähyllyltä löytyy kananmunia, raejuustoa ja maitorahkaa.

Aamupalaksi syön tällä hetkellä kaurapuuroa, jonka sekaan laitan hiukan oliiviöljyä, raejuustoa ja mehukeittoa. Lisäksi syön pari keitettyä kananmunaa. Usein myös leipää jonka päälle laitan kalkkunaleikettä.

Seuraavalta hyllyltä löytyy broilerin fileetä ja tuota aamupalaleivän päälle laittamaani kalkkunaleikettä. Pakastimessa on aina naudan jauhelihaa. Lounas ja päivällinen koostuvat riisistä, jauhelihasta ja kanasta. Usein teen valmiita annoksia pakasterasioihin, joissa ne on helppo ottaa vaikka töihin mukaan. Pari sellaista näyttää nytkin jääkaappikuvassa olevan valmiina.

Seuraavalla hyllyllä onkin sitten Metallisydämen herkku, eli Pepsi Max. Vakavat vieroitusoireet iskevät, jos en saa vähintään litraa Pepsi Maxia päivässä…

Alalaatikossa on sitten rehut, eli salaattitarvikkeet ja omenia. Salaattia lisäilen vaihtelevasti lautasen reunalle kun siltä tuntuu. Pitää kyllä myöntää, että olen liian laiska salaatinsyöjä, liian usein ruoka tulee syötyä ilman salaattia…

Iltapalana on jo vuosia toiminut maitorahka, hyvää ja helppoa 🙂

Siinä pääpirteissään tuo Metallisydämen ruokavalio. Ei se ihan joka päivä pilkulleen noin mene, mutta enimmäkseen kyllä.

Metallisydän

14 vastausta artikkeliin “Ruoka miehen tiellä pitää…”

 1. Jumalauta, kananmunia ei säilytetä jääkaapissa, ei ainakaan tuoreita.Viikatemies

 2. Tiedätkö että mehukeitot sisältävät aspartaamia eli kannattaa jättää ne kaupan hyllylle heti! Jos kaipaat makeutta puuroon niin laita noin ruokalusikallinen laatuhunajaa josta saa bonuksena kaikki terveysvaikutteet.Tarkoitan siis 100 % suomalaista hunajaa enkä mitään Euroshopper esansssihunajaa jossa on vain pari prosenttia oikeaa hunajaa mukana.

  • Joo tiedän. Mua ei aspartaamit pelota 🙂 Oon juonu kohta 20 vuotta Pepsi Maxia päivittäin, eiköhän siitäkin oo jonkinverran sitä aspartaamia kertynyt…

 3. Metukka;olen huolissani terveydestäsi :Kun aspartaamin lämpötila kohoaa yli 30°C asteen, sen puualkoholi ”naamioituu” formaldehyviksi ja sitten muurahaishapoksi, mikä vuorostaan aiheuttaa aineenvaihdunnallisen happomyrkytyksen. Metanolimyrkytys muistuttaa multippeliskleroosia. Tämän vuoksi tehtiin vääriä multippeliskleroosi-diagnooseja. Multippeliskleroosi ei ole tappava tauti , mutta metanolimyrkytys sen sijaan on. Mitä tulee elimistön lupustautiin, se rehottaa lähes yhtä yleisenä kuin multippeliskleroosi ja vaivaa erityisesti Coca-Cola Lightin ja muiden kevyt juomien juojia. Metanolimyrkytyksen uhrit juovat näitä juomia 3-4 tölkkiä päivässä, jotkut vielä enemmän. Kun saamme ihmisen vieroitetuksi aspartaamista, lupuksen oireet tavallisesti häviävät. Valitettavasti tätä tautia ei kuitenkaan voi parantaa. Toisaalta taas niiltä potilailta, joiden on diagnosoitu sairastavan multippeliskleroosia (joka siis itse asiassa metanolimyrkytystauti) useimmat oireet häviävät.ASPARTAAMITAUTI?Martini kertoo: ”Mikäli käytät aspartaamia ja kärsit fibromyalgia-oireista, kouristuksista, äkkinäisistä kivuista, jalkojen puutumisesta, krampeista, huimauksesta päänsäryistä, tinnituksesta, nivelsäryistä, masennuksesta, ahdistuneisuudesta, puhe- ja näköhäiriöistä tai muistikatkoksista, sarastat todennäköisesti aspartaamitautia!” Aspartaami muuttaa aivokemiaa. Se voi olla syynä moniin halvauskohtauksiin. Voi siis vain kuvitella mitä se tekee Parkinsonin tauti potilaalle. Se aiheuttaa myös syntymävaurioita. Ei siis ole minkäänlaista syytä nauttia tätä tuotetta.Lopeta siis hyvä mies itsesi myrkyttäminen,varmasti treenikin kulkee paremmin kun luovut näistä elimistöön kuulumattomista kemikaaleista.

  • Ihanaa että olet huolissasi terveydestäni, ihan metallista sydäntäni lämmittää <3Kuitenkaan en aio Pepsi Maxista luopua, en edes vähentää se käyttöä. Johonkin sitä on kuitenkin kuoltava… 😉

 4. Mehukeittoa on helppo keittää itsekin! 2dl mehua, 2 tl perunajauhoja + sokeria tai steviaa, jos haluaa. Sekoitetaan ainekset ja keitetään koko ajan sekoittaen kunnes keitto sakenee ja kiehahtaa. So easy!Ootko laskenut tulisko sulle halvemmaksi ostaa limsakone ja tehdä pepsi ihan ite?

  • Ei jaksa keitellä mehukeittoa itse, se on niiiin helppoa vaan hakea kaupasta valmiiksi tölkeissä :)Ja Pepsi Maxia ei voi jäljitellä tai valmistaa itse. Hommahan on niin, että mikään muu kolajuoma ei minulle kelpaa, vain ja ainoastaan Pepsi Max.

 5. Tuttu sisältö jääkaapissa 😉 En vaan enää jaksa addiktoitua pepsimaxista, pääkivut hellittivät kun jätin sen pois.Mä säilytän kyllä kans kananmunat jääkaapissa, siellä ne säilyy pidempään ku lämpimässä..

 6. Munakunnan laatupäällikkö selitti että makrotja mikrot katoaa munasta jos sitä säilyttää jääkaapissa. eli ei tykkää kylmästä tuore muna, siksi esim. kaupoissa ne ovat lämpimässä ja jotain muutakin tapahtu kun kylmää munaa alkaa valmistamaan, ei muista enää mitä. Niin ja ne muuten säilyy paremmin lämpimässä. Viikatemies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta