Uusi viikko, uudet kujeet

Taas olisi maanantai. Maanantaistahan alkaa perinteisesti uusi viikko, tietynlainen ihmisten elämää määrittävä ajanjakso. Ainakin useimmilla. Itselleni maanantai on päivä siinä missä muutkin. Se ei juuri eroa keskiviikosta tai vaikka perjantaista. Epäsäännöllinen vuorotyö aiheuttaa sen, että en elä viikon periodeissa, minulla ei ole pitkään odotettuja perjantai-iltoja tai inhottavia maanantai-aamuja. En jaksota elämääni viikonpäivien mukaan.

Nautin siitä, että elämäni on epäsäännöllistä. Mikään viikko ei ole samanlainen kuin edellinen. Tällä viikolla vapaapäiväni ovat maanantai ja tiistai kun taas koko ensiviikolla ei ole kuin kaksi työvuoroa. Arki on vaihtelevaa eikä siihen pääse turtumaan. Työvuoroni ovat normaalia kahdeksaa tuntia pidempiä, yövuorot usein jopa 11-tuntisia. Pidempien työvuorojen myötä minulla on kuukaudessa pari vapaapäivää enemmän kuin ”normaalilla 8-16 työntekijällä”. Myös työvuorojen sisältö vaihtelee jatkuvasti. Koskaan ei ole kahta samanlaista työpäivää.

On vuorotyössä toki omat huonotkin puolensa. Kun vapaita viikonloppuja kerran on kohtalaisen harvoin ja työ iltapainotteista, luo se omat hankaluutensa sosiaaliselle elämälle. Kun muut miettivät, mitä viikonloppuna tehtäisiin, joudun melkoisen usein toteamaan olevani töissä. Sama hankaluus koskee tiettyihin viikonpäiviin ja kellonaikoihin sidottuja harjoitusaikoja. Aika harvoin pääsen osallistumaan kaikkiin viikon rugbytreeneihin.

Onneksi työnantajani on hyvin ymmärtäväinen ja joustava. Tuskin koskaan on jäänyt mihinkään oikeasti tärkeään menoon pääsemättä. On kyse sitten ollut rugbypelistä, Fitness Exposta, Karmarockista tai omista hautajaisista, aina on työvuorotoiveet toteutettu ja saatu järjestymään. Se on todella suuri ja tärkeä asia.

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Uusi viikko, uudet kujeet”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta