Latissimus dorsi, trapetsius, teres minor, teres major ja mitä niitä nyt on…

Selkätreenissä tällä kertaa pidempiä suoria sarjoja ilman erikoistekniikkakikkailuja. Toistomäärät oli tarkoitus pitää 12-15:ssa ja suoritustekniikat mahdollisimman puhtaina keskittyen tuntumaan treenattavassa lihaksessa.
 
Yläselkä on se lihasryhmä, johon minun on vaikein saada kunnon tuntumaa treenin aikana. Treenin jälkeen selkälihakset kyllä tuntuvat puutuneilta ja seuraavana päivänä huomaa selkää treenanneensa, mutta itse treenin aikana pitää keskittyä tosissaan että saa kohdistettua tuntuman juuri treenattavaan lihakseen. Siksi puhtaat liikeradat ja rauhalliset toistot ovat siinä hyvin tärkeitä.
 
Aloitan selkätreenin aina leuanvedolla. Käsien otetta vaihtelen leveän myötäotteen, kapeamman vastaotteen ja vasaraotteen välillä. Tällä kertaa tein leuanvedon perinteisellä kapeahkolla vastaotteella.
 

Leuanvedon jälkeen tein ylätaljaa kapealla vasaraotteella keskittyen erityisesti liikkeen alaosaan ja puristukseen.

Seuraavaksi pari erilaista kulmasoutuliikettä, jonka jälkeen yläselkä oli valmis ja oli aika siirtyä pukeiltavetoon. Haluan keskittää vedon juuri alaselän lihaksille, joten teen sen pukeiltavetona enkä maastavetona. Näin saan jätettyä jalkojen osuuden vedossa pieneksi ja rasituksen paremmin selälle.

Pukeiltavedossa tein ensin muutaman suunnitelman mukaisen pidemmän sarjan, mutta kun homma tuntui sujuvan, nostin hieman painomääriä ja tein lyhyempiäkin sarjoja.

 

Nousin painomäärissä entisiin ennätyspainoihin asti ja ihan huvin ja urheilun vuoksi heitin tankoon päälle vielä pienimmät salilta löytyvät kiekot 🙂

Ja niin sekin vaan nousi, kahdesti 🙂 Eihän tuo nyt kummoinen juttu ole, mutta hyvä mieli siitä kuitenkin tuli 🙂

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Latissimus dorsi, trapetsius, teres minor, teres major ja mitä niitä nyt on…”

  1. Pelkäätkö että forkut kasvaa liian isoiks vai miks vetoremmit ;)?

  2. Mitä sie teet oikein työkses kun sulla on varaa panostaa noin paljon mm. lisäravinteisiin ja vaatteisiin 😀

    • Olen sosiaalialalla, joten kyseessä ei todellakaan ole isot tulot. Kyse on siitä, mihin haluaa rahansa laittaa. Esim. alkoholiin on mennyt viimeisen vuoden aikana n. 20 euroa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta