Leirikoulu Muoniossa

Viime viikolla olin työn puolesta Muoniossa leirikoulussa. Matkaan lähdettiin sunnuntai-illalla. Matka Muonioon kesti 14 tuntia, joten koko yö siis istuttiin mukavasti linja-autossa ja yritettiin nukkua. Ihan helppoa se ei ollut, mutta hyvä varustautuminen (tyyny ja nappikuulokkeet) auttoivat jonkin verran. Perillä Muoniossa oltiin maanantaina puolen päivän aikoihin ja niinpä päästiin majoittumaan Harrinivaan.

Ensimmäisen päivän ohjemassa oli tutustuminen reikoiratarhaan, jossa majailee yli 350 rekikoiraa. Tutustumishetkellämme suurin osa koirista oli safareilla mutta kyllä paikalla oli ihan kohtalaisen paljon koiria, niin täysikasvuisia kuin pieniä pentujakin.

Illalla sitten saunottiin ja grillailtiin grillikodassa.

Tiistaipäivän vietimme Olostunturin rinteissä. Edellisestä laskettelukerrastani oli hurahtanut jo jotakuinkin viisi vuotta, mutta aika nopeasti homma taas alkoi luistaa ihan pakostakin kun vaan huitaisi itsensä tunturin huipulle ja tökkäsi vauhtiin alaspäin… Päivästä selvittiin ilman murtuneita luita, ihme kyllä…

Seuraavana päivänä pakkauduttiin taas linja-autoon ja suunnattiin nokka kohti Norjaa ja jäämerta. Matkalla vastaan tuli ala-asteen laulukirjasta tuttu tunturi, Saana. Oli miltei pakko laulaa ”Kilpisjärven mahtavaa Saanaa…” Sain kuitenkin muiden helpotukseksi hillittyä itseni…

Ja niin sitä saavuttiin Norjan puolelle tiukasta rajavalvonnasta huolimatta (rajalla ei näkynyt ketään…)

Jäämeri valloitettu!

Viimeisenä päivänä käytiin tutustumassa porotilaan ja päästiin harjoittelemaan suopungin käyttöä. Pitää kyllä myöntää että saavat porot minun puolestani juoksennella vapaana…

Lopuksi suunnattiin erämökille osa hiihtäen ja osa moottorikelkalla 😉

Muonio34

Mökillä oli mahdollisuus lumikenkäillä, pilkkiä, saunoa ja vaikka mitä. Itse totesin että pilkkimisessä ei ole mitään järkeä…

Muonio74

Leirikoulun lopuksi vielä nukusteltiin pakkasen keskellä makuupusseissa, missä oli vielä vähemmän järkeä kuin pilkkimisessä. Nyt on saatana taas flunssa. Loppujenlopuksi taisin kuitenkin selvitä leirikoulusta hengissä ja ilman pahempia traumoja. Sitä en sitten tiedä miten pahat traumat Muonioon jäi käyntini jäljiltä…

Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Leirikoulu Muoniossa”

  1. Tylyn sonnin näköinen olet kelkan päällä. Ensi kerralla sama pose ilman paitaa, ok?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta