Pohdintaa terveydestä

Välillä elämä potkii päähän ja tuntuu että mikään ei onnistu. Treenit ei kulje, kyynerpää on kipeä tai flunssa vaivaa. Vituttaa ja ärsyttää. Miksi aina minä?

Minua on nyt tässä viimeisen kuukauden aikana vaivannut pariin kertaan flunssa niin että treenejä on pitänyt jättää välistä. Voi että se on ärsyttänyt. Mutta onko se flunssa nyt sitten kuitenkaan ihan maailmanloppu vaikka siltä tuntuu? Mitkä ovat niitä oikeita vastoinkäymisiä ja ongelmia? Pohditaanpa hiukan eriasteisia vastoinkäymisiä, urheiluun liittyen kun kerran kyseessä on ainakin nimellisesti treeniblogi 🙂

”Tein tänään hyvän jalkatreenin, jäi vaan vituttamaan kun viimeisessä kyykkysarjassa ei tullutkaan ennätystä.”

Tämähän on minulle tuttu tilanne. Jopa niin tuttu ettei se ennätyksen puuttuminen edes oikeastaan pahemmin harmita. Joskus on kuitenkin niitä kertoja kun muuten hyvän treenin pilaa yksi huono sarja tai epäonnistunut ennätyskokeilu. Masentaa pitkään vielä treenin jälkeenkin.

”Tänään ei kyllä treeni luistanut yhtään. Aivan perseestä koko homma!”

Joskus käy näinkin, onneksi ei kuitenkaan kovin usein. Kun treeni ei suju sitten ollenkaan, on minulla varmasti koko päivä pilalla. Ihan turha kenenkään tulla selittämään että kyllä se varmaan seuraavalla kerralla taas sujuu. Mitä vitun väliä sillä on? Nyt ei sujunut ja sillä selvä! Anna mun olla! Vituttaa kuin pientä eläintä!

”Saatanan flunssa, nyt on ihan pakko pitää muutama päivä taukoa treenaamisesta…”

Nyt on elämä pilalla. Lihat katoaa ja kunto romahtaa. Kun on tottunut urheilemaan päivittäin, voi muutaman päivän treenitauko tuntua ylivoimaiselta. Siinä ei enää yksi huono sarja tai treeni tunnu missään kun ei edes pääse treenaamaan! Saattaa oikeasti olla itkukin lähellä…

”Polveni/ranteeni/olkapääni/jokumuumikä murtui kolmesta kohtaa ja se pitää leikata. Tiedossa on pitkä sairasloma ja todella pitkä treenitauko!”

Jos aiemmissa vastoinkäymisissä olikin hiukan pilkettä silmäkulmassa, niin tämä ei ole enää leikin asia. Nyt aletaan jo puhua ihan oikeista vastoinkäymisistä. Siinä saa ihan todenteolla taistella itsensä kanssa kun elämä on pyörinyt urheilun ympärillä ja nyt kaikenlainen urheilu onkin yhtäkkiä kiellettyä. Millä täyttää päivänsä? Miten pitää päänsä koossa?

Luun murtumista ja leikkauksistakin vielä selviää sisulla ja läheisten tuella vaikkei se helppoa olekaan. Mutta entä sitten jos liikuntakyky menee kokonaan? Joutuu pyörätuoliin tai vuodepotilaaksi? Saattaa siinä tällä hetkellä niin suurilta vastoinkäymisiltä tuntuvat pienet flunssat tuntua aika vähäpätöisiltä ongelmilta.

Itselleni ei ole onneksi sattunut pieniä venähdyksiä tai revähdyksiä pahempia tapaturmia. En ole joutunut viimeiseen kymmeneen vuoteen pitämään viikkoa pidempää treenitaukoa. Jotenkin sitä vaan ei osaa arvostaa terveyttään niin kauan kuin kaikki on kunnossa. Pitää itsestäänselvänä niitä jokapäiväisiä treenejä, juoksemista, liikuntakykyä.

Muistetaan arvostaa sitä mitä meillä on!

Metallisydän

12 vastausta artikkeliin “Pohdintaa terveydestä”

 1. tuttuja hommia. ite olen kohta 2 viikkoa joutunu pitämään paussia reeneistä, koska tämä flunssa vain vaihtelee olomuotoaan.. ja tämähän VITUTTAA.

  • Mä pidin tossa jokin aika sitten yhden viiden päivän tauon treeneistä kun nousi kuume, muuten olen pyrkinyt treenaamaan säännöllisesti vaikka flunssa hiukan välillä itsestään muistutteleekin. Pitää kuitenkin muistaa että se on pientä noiden oikeiden vastoinkäymisten rinnalla…

  • ite ei ole vain pystyny.. pitää pysyä työkykysenä kuitenki koko ajan, joten ei kestä polttaa itteänsä loppuun reenaamalla kipeänä. nyt alkaa kohta taittumaan ja kohta pääsen räjäyttämään koko salin! 😛 ja joo olet oikeassa, että tämmöset flunssavitutukset on aika säälittäviä marmatusen aiheita oikeisiin huoliin ja ongelmiin verrattuna.

 2. Hyvä aihe, itse olen ollut nyt kolmisen viikkoa sairaslomalla polven takia. Eilen olin salilla ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon, teki hyvää. Antaisin tällä hetkellä lähes mitä vaan jos voisin päästä tuonne ulos kävelemään..

  • Sitä oikeasti tajuaa kuinka onnellinen saa olla kun paikat on ehjinä vasta kun jotain hajoaa. Toivottavasti polvesi paranee pian!

 3. Voitko suositella jotain nettikauppaa mistä v-selkäinen löytäisi itselleen kevättakin?

 4. Asiaa. Mulla on ollut oikestaan vaan noita isompia vastoinkäymisiä 🙁 Arvostan niin suuresti sitä, että vain pääsen salille, oli treeni minkälainen vaan. Nautin siitä. Flunssa on niin pikkujuttu sairastaa, jos sellainen tulisi. Vaikka ei sekään ikinä kiva ole. Jutta

 5. Kiitos tästä! Itse oleillaan kipeänä kotona ja tämä teksti auttoi taas ymmärtämään kuinka ylidramaattinen sitä osaakin olla flunssan takia! 🙂 Vois sitä huonomminkin olla asiat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta