Naura ongelmillesi, niin kaikki muutkin tekevät

Kello on 23 maanantai-iltana. Kohtalaisen raskas, hieman pitkäksi venahtanut työpäivä loppumassa. Mielessä siintää kotona odottava sohva ja hyvä leffa. Pakkailen kamat töissä reppuun, huutelen heit ja kävelen autolle. Pyyhkäisen lumet auton päältä, istahdan kuskin paikalle ja huokaisen, pari vapaapäivää edessä, ihanaa. Lykkään avaimen virtalukkoon ja… ei mitään. Auto ei inahdakkaan, vaan ajotietokoneen näytölle pamahtaa teksti: ”Avaimen virhe, yritä uudelleen”. No helvetti, minähän yritän, noin sata kertaa. Ei auta, sama homma.

No, lainaan työautoa ja käyn kotoa hakemassa auton toisen avaimen, ei nyt millään voi sama vika olla molemmissa avaimissa. Istun taas ratin taakse ja jännityksellä hivutan avainta virtalukkoon. ”Avaimen virhe, yritä uudelleen” EI JUMALAUTA! No yritän taas uudelleen, molemmilla avaimilla.
Otan auton ohjekirjan kouraan ja luen sen kannesta kanteen, ei löydy apua, ei edes mainintaa kyseisestä ongelmasta. Ei auta muu kuin jättää auto siihen ja soittaa siskolle ja pyytää kyytiä kotiin. Sieltä se kotona kuumeessa ollut siskoni raahautuu pelastamaan veljensä pulasta. Ihana ihminen.
Tiistai-aamun koittaessa soitan Volvon merkkihuoltoon ja tiedustelen mikä rakkaassa ajokissani mahtaa olla vikana. No eiväthän he sitä puhelimessa osaa sanoa, auto pitää tutkia. Ongelmana on vaan se, miten auton saada heidän tutkittavakseen, ihan normaali hinaaminen kun ei onnistu kun ohjauslukko ei myöskään avaudu avaimella… Ei muuta kuin soitto hinauspalveluun ja auto hinausauton lavalla Palinille.
Siellä se nyt nököttää, rakas ajoneuvoni, muiden kaltaistensa seurassa odottamassa huoltomiestä joka tekee diagnoosin ja suorittaa operaation. Oma maallikon arvaukseni on että sähköinen virtalukko on tullut tiensä päähän ja se pitää vaihtaa. Ja kaikkihan me tiedämme kuinka edullisia tuollaiset uudet siirrännäiselimet ovat ja kuinka kauan tuota siirrännäistä joutuu odottamaan…
No pääasia on saada armas autoni jälleen toimintakuntoon.
Metallisydän

14 vastausta artikkeliin “Naura ongelmillesi, niin kaikki muutkin tekevät”

 1. Autot <3 Oman autoni laturinhihna jäi tien varrelle rikkoen samalla myös ohjaustehomisten matkallani Tromssaan… 20 km ennen Kilpisjärveä. Kilpikselle asti päästiin ja voin sanoa, että nauroin vedet silmissä pitkän aikaa 😀 Aina toiminut auto hajoaa tietenkin silloin kuin missään nimessä ei saisi 😀

  • Hyvä että pystyit ottamaan asian positiivisesti, itseäni ei ehkä olisi naurattanut… Se on kumma miten ne autot ei koskaan hajoa kotipihaan…

 2. Oisko vaan ajonesto kettuillu? Ainakin näin meidän Volvossa 😉 Siis jos kyseessä on V70.. Meillä ratkes ainakin tolla vara-avaimella käynnistämisellä. Mutta toivottavasti ei tuu liian kallis pieti sulle, semmosia hirmuja nuo uudet autot ettei voi mitään itte tehä.. Rahastusta sanon minä!

  • S40 on kyseessä… Loppuviikosta kuulen tuomion, mikä on vialla ja mitä pitää vaihtaa… elämme jännittäviä aikoja 🙂

 3. Muutama juttu… -Vaihda Toyotaan tai muuhun japanilaiseen, ei tule tuommoisia yllättäviä vikoja. Volvo on muutenkin nörttien/pukumiesten vanhusten auto. Ei sovi isolle ja komeelle kundille (sulle)! 😉 -Toisekseen kondis on erittäin siisti. Sinuna en kiirehtisi sen dietin kanssa. Nämä kesädietit on aina hukkaan heitettyä kasvuaikaa, pikemminkin aina lihasta palaa. Sitten kun pidät lyhyitä offeja niin saat juuri hankittua ne polttamasi lihakset takaisin. Lisää vaan sapuskaa ja kovaa treneiä, ennatysrautoja pikku hiljaa kehiin yms. -Jos olet kipeenä useesti niin otathan päivittäin C-vitskua jaettuna pariin osaan 1g? FLunssassa tai jos tuntuu että on tulossa niin napsi 3-5g/pvässä useassa osassa. Myös D-vitamiinia 150ug/pvä. L-Glutamiini pitää monet myös terveenä vakituisesti käytettynä, muuten turha lisäravinne. Monivitamiini päivittäin. Katso ebn.fi siellä on erittäin hyvä monivitsku halvalla, hakkaa suurimmat osat kalleista vitskuista. -Pidä säännöllisesti kevyitä viikkoja 4-5vkon välein. Juuri ennen näitä kevyitä viikkoja hakkaat lihakset totaalisen paskaksi kaikilla erikoistekniikoilla, tuplatreeneillä, super-tripla yms sarjoilla. Sitten kun kevennys tulee, niin tapahtuu se helvetin kompensaatio mikä vittu lie, lihakset kasvaa (lue hulkin sivuilta). Kevyen viikon voi toteuttaa aika mielenkiintoisesti, katsoppa tästä mallia pari videota. Mukavaa vaihtelua ja kiva lähteä sitten freshinä takomaan taas. Mut hei kato nää molemmat videot SuomenMestari kertoo ja näet touhua.. Varmaan innostut. http://www.gymtv.fi/index.php?viewkey=820daa5611c870ed8d5ehttp://www.gymtv.fi/?viewkey=68e1840a1324e839230dEri teemat, joten otas herkut esiin ja videot pyörimään!

  • – Tykkään Volvosta eikä nyt ole aikomusta vaihtaa. Saa nähdä sitten mikä on seuraava kun sen aika tulee :)- Nautin dieettivaiheesta enemmän kuin offista. Lisäksi haluan kesällä olla siistissä kunnossa, koen silloin oloni paremmaksi. Tänä vuonna dieettijaksosta ei tule pitkä ja painoa pudotan todella maltillisesti, tarkoituksena juuri nimenomaan säästää lihasta. Viimevuonna Easy Dietillä sitä paloi ihan riittävästi…- C-vitamiinia menee normaalisti gramma aamulla ja gramma illalla, flunssaisen olon iskiessa tuplaan määrän. D:tä otan 150-250 mikroa päivässä. Flunssassa sitäkin enemmän. Monivitamiinit päälle. Monivitamiinini ei tosin ole tällä hetkellä kovin laadukasta ja laadukkaampi valmiste onkin hakusessa… Glutamiini kuuluu palkkariini, vaikka siitä kritiikkiä olenkin kuullut 🙂 Flunssa ainakin kerran vuodessa kuuluu ammatin ”etuihin”. Meille iskee flunssaepidemia ainakin kerran vuodessa, nytkin oli puolet sekä lapsista että työntekijöistä vuodepotilaina…- Tiedostan täysin tuon tarpeen kevyemmille viikoille aika-ajoin. Ongelma on vaan siinä, että minulle tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa treenata kevyesti 😉 Kun menen salille, haluan treenata täysillä, en vaan osaa jättää sarjoja kesken tms. Voisi tosin kokeilla joskus vetää muutama päivä cross fit:ia tai muuta toiminnallista treeniä, mennä siis ihan muuhun treenipaikkaan kuin omalle salille jos se vaikka auttaisi asiaa…

  • PM-voittaja Mika Nyyssölä muuten laittaa täällä termit kohdilleen: http://www.mikanyyssola.fi/?p=4530”Kevyellä viikolla ei ole mitään funktiota kehonrakennuksessa vaan se on läskiperseiden ja laiskojen tyyppien keksimä termi ja veruke salilla löysäilyyn.”Kuitenkin tuo Petterin videoissa kertoma ”kevyt viikko” löytyy Mikankin metodeista, vaan eri nimityksellä. Kannattaa lukaista tuokin kirjoitus 🙂

 4. mie komppaan tuota metallisydämmen vikkaa kommenttia!! kovvaa reeniä niin tullee sitä tulosta! joskus ehkä ”kevyt viikko”, mutta vakaasti ja harkitusti ja suunnitellusti.

  • Joo ei saa ymmärtää väärin, olen ehdottomasti sitä mieltä että nuo kevennetyt jaksot on tärkeitä. Mun on vaan todella vaikeeta saada nuppini kestämään se että painomääriä pienennetään eikä sarjoja vedetä loppuun :)Mutta kuten tossa kirjotin, ehkä siitä on apua jos noiden kevennysten aikana käyn treenaamassa eri paikassa, kuten cross fit-salilla… Pitää koittaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta