Pullaati pullaa…

Lepopäivä. Ah niin ihana vaan olla, levätä ja syödä hyvin, ehkä jopa hiukkasen leipoa ja herkutella… VÄÄRIN! Tällaisen urheiluhullun ja yliaktiivisen ihmisen ei koskaan pitäisi yrittää olla kotona koko päivää, siitä tulee vaan tunkkainen ja ahdistunut olo. Katastrofi on valmis kun menee leipomaan herkkuaan korvapuusteja, joita on sitten aivan pakko syödä saman tien puolipellillistä. Jokainen tietää millainen ähky-läskiolo siitä tulee…

No, näin nyt kuitenkin menin tekemään, joten ottakaa opiksenne!

Nyt siis mestarileipuri Metallisydän leipoo upeita ja ennenkaikkea herkullisia korvapuusteja!

Ensin kasataan kaikki tarvittavat ainekset valmiiksi pöydälle niin mikään ei pääse unohtumaan.

Ensimmäiseksi otetaan 125g voita, jota sulatetaan hieman mikrossa. Lisätään puolilitraa maitoa.

Nyt kipataan mukaan ruokalusikallinen kardemummaa, yksi kananmuna, puolitoista desiä sokeria, teelusikallinen suolaa ja n. 15 desiä vehnäjauhoja joihin on sekoitettu pari pussia kuivahiivaa.

Kun kaikki ainkeset on kumottu astiaan, on aika tunkea käsi sekaan… Rohkeasti vaan!

Ja ei kun möyhimään! (tässä kohtaa muistuu mieleen että maito olisi ollut hyvä lämmittää jotta kuivahiiva toimisi…)

Taikinaa vaivataan ja jauhoja lisäillään kunnes taikinasta on saatu mukavan kiinteä pallukka.

Nyt on aika laittaa taikina nousemaan johonkin lämpimään paikkaan ja toivoa että se tosiaan nousee vaikka mestarileipuri unohtikin lämmittää maidon…

Ja kyllähän se nousi! Päästään leipomisen toiseen vaiheeseen.

Levitellään jauhoja pitkin pöytää ja kumotaan taikina siihen keskelle.

Kaulitaan taikinasta siisti suorakulmio.

Levitellään taikinalevylle tasaisesti margariinia (itse suosittelen juoksevaa margariinia), sokeria ja kanelia.

Sitten pyöritellään taikina rullaksi, mitä kiinteämmän rullan saa aikaan, sitä parempi, kuten jatkossa tulemme huomaamaan…

Leikataan taikinarulla kolmioiksi.

Nostellaan kolmiot kärki ylöspäin leivinpaperille ja painetaan kärki alas. Tässä kohtaa huomaamme että rulla jäi liian löysäksi ja korvapuustien ulkonäöstä muodostuu näinollen hyvin omintakeinen.

Sitten otetaan se viimeinen kananmuna ja… Ups. Jätetään siis korvapuustit voitelematta kananmunalla.

Laitetaan uuni lämpenemään 200 asteeseen ja peitetään korvapuustit liinalla siksi aikaa.

Vartin verran uunissa ja herkulliset korvapuustit ovat valmiit! Miten ne näyttää jotenkin erilaisilta kuin kaupassa?

Mutta maku on loistava!

Ja nyt hankitaan se ihana ähky-läskiolo!

Metallisydän

15 vastausta artikkeliin “Pullaati pullaa…”

    • Todenmukainen ja kaunistelematon dokumentointi Metallisydämen seikkailusta leivonnan ihmeellisessä taikamaailmassa 😉

  1. Sulla on kyllä mielettömän kiva blogi! Ja mukava lukea treenijuttujen vastapainoksi muutakin 🙂

    • Kiitos!Vaikka tämä pohjimmiltaan treeniblogi onkin niin eihän kukaan jaksa pelkkiä treenijuttuja lueskella 🙂

  2. Haha, söpöjä korvapuusteja ♥ Vihaan itekin tota ähkyäoloa niin paljon, että pakko oksentaa. Rakastan niitä päiviä kun ottaa rennosti ja vetää viikon edestä ruokaa.. okei et varmaan ite vie tota juttua niin pitkälle 😀

  3. Hah, tää oli hauskasti kirjoitettu leivontaraportti! Sopivan realistinenkin vielä – kaikki ei todellakaan mene aina niinku siinä kuuluisassa ruokaohjelmassa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta