Venyttely

Koska olet venytellyt viimeksi kunnolla?
Jos joudut oikeasti miettimään kuinka kauan siitä on, on aika katsoa peiliin ja miettiä mistä se mahtaa johtua. Ei varmasti ainakaan ajanpuutteesta, aikaa venyttelyyn ei paljoa mene. Ja samalla voi vaikka katsoa telkkaria. Kyse ei voi myöskään olla siitä, että venyttely on turhaa. Salilla kyllä käydään, syödään tarkasti ja käytetään viimeisen päälle lisäravinteita. Silti koetaan lihashuolto turhaksi. Haloo!
Oikeasti kyse on vain ja ainoastaan laiskuudesta. Ei viitsitä venytellä.
Nyt otetaan jokainen itseämme niskasta kiinni ja aletaan oikeasti venyttelemään säännöllisesti! Aika nopeasti huomaa miten olo tuntuu jotenkin energisemmältä, treeni kulkee paremmin, keho palautuu nopeammin ja kehitystäkin alkaa tulla.

Vanhan uskomuksen vastaisesti jumi ei ole voimaa, päin vastoin. Elastiset lihakset toimivat paremmin, tuottavat enemmän voimaa ja kasvavat nopeammin. Lisäksi palautuminen nopeutuu ja loukkaantumisriski pienenee. Siinä on aika hyvät syyt lisätä venyttelyä.
Pakkotoiston venyttelyoppaassa on hyvät ohjeet kokonaisvaltaiseen venyttelyyn. Ei muuta kuin venymisiin!
Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Venyttely”

  1. Näinhän se menee. Venyvyys lisää voimaa. Itsellä tullut olkapäihin varmaan puolet lisää voimaa huolellisella olkapäiden, yläselän ja rinnan hieronnalla ja venyttelyllä.Rentojen lihasten tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Itse olen oppinut nauttimaan venyttelystä vasta viimeisen puolen vuoden aikana. Aikaisemmin se oli sellasta pakkopullaa, jota tuli tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti ja huonoilla tekniikoilla. Tarkastelin tekniikat läpi ja kas kummaa, lisää venyvyyttä alkoi tulla jo viikon jälkeen. Nyt lähtee potkut ja lyönnit huomattavasti räjähtävämmin ja kovempaa.

  2. Mä tunnustan olevani äärimmäisen laiska venyttelijä ja kärsin siitä päivittäin. Se on niin hidastempoista ja tylsää. Muutaman viikon kun jaksaisi venytellä kunnolla, jäisi hyvä rutiini päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta