Mahtava viikko

Mahtava treeniviikko kohta takana. Minulla oli tällä viikolla vain kaksi työpäivää, joten oli aikaa treenata jopa hiukan enemmän kuin normaalisti. Yhteensä tälle viikolle tulee kasaan kuusi salitreeniä, yhdet rugby-treenit ja yhdet painimiset, yhteensä noin 12-13 tuntia treeniä ja päälle parit kunnon venyttelyt. Kaikki on olleet kovia treenejä, en vaan oikein osaa treenata puoliteholla, vaan aina on vedettävä täysillä 🙂

 

Täysillä treenaaminen ei minun kohdallani tarkoita ennätyspainojen repimistä, vaan sitä että treenattavat lihakset rääkätään oikeasti loppuun asti. En muutenkaan käsittele mitään suunnattoman suuria painoja, vaan pyrin pitämään liikeradat puhtaina ja tekemään työn juuri sillä lihaksella, millä on tarkoitus. Näin myös paikat pysyvät paremmin ehjinä kuin keinolla millä tahansa painojen ylösrepimisellä.

Nautin suunnattomasti siitä tunteesta kun kova treeni on takana, keho uupunut ja treenatut lihakset hellinä. Nyt keho on aikalailla kokonaisvaltaisesti totaalisen puhki ja jumissa, mikä on myös mukava tunne, mutta kertoo siitä, että nyt on levon vuoro. Tämän päivän treenin jälkeen aionkin pitää itselleni huiman pitkän kahden päivän lepotauon ja keskittyä niiden aikana lihashuoltoon.

Vaikka olenkin huono pitämään kevyitä treeniviikkoja, on minulla treeneissäni paljon vaihtelevuutta. En noudata tiettyä liikkeisiin sidottua treeniohjelmaa enkä tee joka kerta samoja 8-10 toiston sarjoja. Suunnittelen jokaisen treenin erikseen ennen salille menoa sen mukaan, mikä tuntuu sinä päivänä parhaalta. Treeneissäni vaihtelen lyhyitä raskaita sarjoja ja pidempiä pumppaavia sarjoja, mutta pääasiassa kaikki sarjat tulee tehtyä loppuun asti ja mielellään vielä jollakin erikoistekniikalla höystettynä 🙂 Kaipa sitä pitäisi koittaa taas jossain vaiheessa pitää kevyen treenin viikko. Pelkään vaan että se loppuu viimeistään kolmantena treenipäivänä ja taas treenataan hampaat irvessä 🙂

 
 

No eipä tämä homma minulla kuolemaa vakavampaa ole vaikka vakavissani treenaankin. Pääasia treeneissäni on kuitenkin se, että nautin treenaamisesta. Ja minä nautin nimenomaan kovaa treenaamisesta.

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Mahtava viikko”

  1. Moi!Lueskelen jonkin verran blogiasi ja tuli tunne että olet kokeillut paljon kaikenlaisia lisäravinteita.Olisiko sinulla kokemusta/mielipidettä Leaderin palautusjuomasta, normaalisti käytän Massin palkkaria.Tuohon Leaderiin kai pitäisi lisäillä glutamiinia ja jotain muuta…

    • Onhan sitä jotain tullut vuosien varrella testailtua 🙂 Jos tarkoitat tuota Leaderin After -palkkaria, niin näyttäisi siinä olevan paremmat raaka-aineet kuin Mass:n recoveryssa. Ja näyttäis siinä olevan myös lisättyä kreatiinia ja glutamiinia, mutta itse lisäisin kyllä molempia ja vielä leusiiniakin mukaan. Ei huono vaihtoehto palkkariksi.

  2. Tuo on juuri sitä kehonrakennusreeniä! Meitsi tykkää juuri tuosta vaihtelevuudesta tosi paljon… En vain osaa, enkä toisaalta halua pysyä missään tiukassa ”penkkiohjelmassa” tai ”kyykkyohjelmassa”. Kroppaa pitää kuunnella ja mennä sen fiiliksen mukaan. Tärkeintä on kumminkin varmaan vetää juuri failureen se touhu eikä jättää yhtään periksi. Tässä on ihan mielenkiintoinen artikkeli Shawn Raylta jossa tämä reenin monipuolisuus näkyy: http://www.angelfire.com/ia2/Poohforce9amI/training.html Pääasia on että pikkuhiljaa progressiivisesti se homma menee ylöspäin eikä junnaa paikallaan. Eri liikkeet tukevat toinen toistaan, ja vaikka tekisit vain kerran kuukaudessa penkkipunnerrusta/vinopenkkiä tangolla, niin kyllä se penkki”tuloskin” nousee siinä samalla kun veivaat vinopenkkiä käsipainoilla. 🙂 Vaihtelevuus on siis pop!

    • Loistava artikkeli Shawn Ray:lta.Vaihtelevuus on omissa treeneissäni ollut aina vahvasti mukana niin liikkeiden, sarjamäärien kuin sarjojen pituudenkin osalta. Mahtavaa vaihtelua tuo myös erilaiset erikoistekniikat.

  3. Osaatko sanoa mitään sivustoa mistä näkisi liikkeitä oikein suoritettuna, että sais vähä vinkkiä omaan räpellykseen? 🙂

    • Eipä nyt suoralta kädeltä kyllä tule mitään mieleen. Muistaakseni sellaisessa kirjassa kuin Lihaskuntoharjoittelun anatomia oli aika hyvin ja kattavasti esitelty eri treeniliikkeet kuvin ja sanoin. Saattaa löytyä netistä jostain ladattavassa muodossa, tai sitten ei…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta