Käytös kunniaan, salillakin!

Treeni kulkee ja rauta liikkuu. Ja mikäs siinä on treenatessa kun joulun ja välipäivät on saanut treenata lähes tyhjällä salilla.

Tuo ylhäinen yksinäisyys salilla on kuitenkin kohta pelkkä muisto vain, sillä uusivuosi lähestyy, samoin uudenvuodenlupaukset ja niiden myötä kuntoiluharrastuksen aloittaneet uudet treenaajat kuntosaleilla. Vuoden alun huomaa salilla selvästi, uudet treenaajat lisääntyvät, ainakin hetkellisesti. Nyt onkin hyvä myös meidän vanhojen salijermujen muistuttaa mieleen oikeanlaiset käytöstavat kuntosalilla. Siihen onneksi tarjoaa apuaan S-ryhmän Yhteishyvä-lehti.

Seuraavassa Yhteishyvän käytösohjeet kuntosalille
Ja kursivoituna omat näsäviisaat kommenttini…


– Kuntosalilla on tärkeää ottaa muut kuntoilijat huomioon. Älä siis varaa laitetta itsellesi liian pitkäksi aikaa. Muista myös pyyhkiä hiki pois laitteesta käytön jälkeen ja viedä lukemasi lehdet takaisin telineeseen.
Siis pyyhkiä hiki pois laitteesta ja viedä lehdet takaisin telineeseen… Jotenkin tuntuu ettei nuo kaksi sovi yhteen…


– Suosi miedon tuoksuisia deodorantteja ja hajusteita, sillä vieressä saattaa olla hajuherkkä ihminen.
Itseäni kyllä häiritsee enemmänkin ne muut, luonnonmukaiset hajuhaitat kuin treenikaverin dödö…


– Jos salilla on televisio, jonka kanavia voi vaihtaa, varmista ennen vaihtamista, ettei kukaan muu katso kanavaa.
Olisihan se nyt kamalaa jos joltakulta jäisi Salkkareitten jännät juonenkäänteet näkemättä… SALILLA!!! Sinne mennään treenaamaan, ei telkkaria katsomaan!


– Äänekkäät karjahdukset tai kovaääninen keskustelu estävät kanssaurheilijoita keskittymästä rauhassa omaan suoritukseensa.
Muista siis ähkiä hiljaa itseksesi. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen ettei hengitä liian kovaäänisesti…


– Pukeudu mukavasti mutta siististi. Liian paljastava asu saa muut vaivaantumaan. Miesten on kohteliasta pitää salilla paitaa.
Tästä olen aivan samaa mieltä, parasta olisi jos kaikki treenaisivat väljään kaapuun pukeutuneina, ei tarvitsisi kenenkään vaivaantua…


– Mikäli pukuhuoneessa on paljon tilaa, kannattaa valita kaappi, jonka vieressä ei ole varattuja kaappeja. Pidä huoli etteivät tavarasi täytä koko penkkiä.
Tähän en sano mitään…Nyt kun kaikille on selvää miten salilla käyttäydytään, ei muuta kuin rautaa tankoon ja treenaamaan!

Metallisydän

13 vastausta artikkeliin “Käytös kunniaan, salillakin!”

  1. huooh.. tärkeämpiä juttuja ois muistuttaa nuoria kolleja, jotka punttailevat saleilla, että painot puretaan pois tangoista käytön jälkeen ja ne viedään telineisiin. yleensä hikeä on hankala pyyhkiä, jos sitä ei tule ja harvemmin näillä uudenvuodenlupauksilla hikeä tippasee.. ärsyttäviä täti moonika ohjeita

  2. Kaiken muun saatan vielä jotenkuten käsittää, mutta mitä merkitystä sillä on, onko pukuhuoneen kaapin vieressä varattuja vai vapaita kaappeja? 😀

  3. No joo, hyvä että ensimmäisiä kertoja salilla käyville annetaan edes jotain ohjeita, mutta mutta… Salilla voi treenata ja ”treenata”. Vähän sama, jos menee skimbaamaan alpeille tai sit etelä-suomen täyttömaakukkulalle.

  4. Tuli itsekkin noille ohjeille naureskeltua. 😀 Herätti hyvin samansuuntaisia ajatuksia itselläni, mitä tuossa luettelit.

  5. Anonyymi 1: Joo, painojen paikoilleen jättäminen nyppii kyllä joskus. Vituttaa aloittaa oman treenin jokainen liike purkamalla ensin edellisen treenaajan painot tangosta…massaminna: Kiitos! :)Anonyymi 2: Niinpä…Satu: Sellanen olis kyllä aika kätevä :)Matti: Kai nuo vinkit oli lähinnä tarkoitettu niille painonpudottajatädeille… hauskoja ne oli silti :)Eki: Oleppas hyvä vaan :DTemeX: Olihan nuo melko huvittavia 😀

  6. Hajusteyliherkkänä mä kyllä mieluummin haistelen hikeä (tuoretta) kuin (myskisiä) dödöjä ja muita purkista laitettuja tuoksuja. ;)Järkyttävimpiä ovat naisten pukkarissa itseensä hajuvettä ENNEN treeniä kaatavat pirkot. Ääääääh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta