T-paidasta pipo – Ohjeet joilla et voi kuin epäonnistua!

TÄÄLLÄ esittelin vanhoista T-paidoista tekemiäni pipoja. Niistä tuli niin upeita että sähköpostini lähes tukkeutui viesteistä joissa pyydettiin ohjetta pipon tekemiseen (kiitos teille molemmille!) No tässä nyt jonkinlainen ohje jolla saat väsättyä niistä joululahjaksi saamistasi T-paidoista pipoja…
 
 
Ensinnäkin pitää sanoa, että tavallinen kohtalaisen venymätön T-paitakangas ei ole paras mahdollinen pipomateriaali. Naisten paidoissa useammin käytetty venyväisempi kangas onkin jo huomattavasti parempi vaihtoehto.
 
 
Mutta löpinät sikseen ja paita päältä, nyt aloitetaan!
 
Levitä tuo tuhoon tuomittu T-paita pöydälle ja leikkaa siitä sopivankokoinen palanen. Ai että mikä on sopivankokoinen? No hitostako minä tiedän minkä kokoinen pää sinulla on! Leveyden tulisi olla suurinpiirtein päänympäryksen verran + saumavara… Jos paidassa on logo, jonka haluat otsalle, sijoita se kuvan osoittamaan kohtaan pipokangasta.
 

Kun sopiva palanen on leikattu, taita se kaksinkerroin niin, että logo jää näkyville.

Näin.

Sitten pyöristetään hiukan kulmia. Tämä ei tietenkään ole mitenkään pakollista, mutta suositeltavaa jos haluat saada piposta pipon näköisen.

Seuraavaksi taas taitetaan. Tällä kertaa logo jää taitteen sisäpuolelle.

Näin.

Ja taas leikellään. Nyt pyöristetään myös taitteen puoleinen reuna. Älä kuitenkaan leikkaa alas asti, jotta logosi jää ehjäksi.

Sitten ommellaan. Jokainen on varmaankin suorittanut ala-asteella ompelukoneen ajokortin (minä ainakin), joten homman pitäisi olla lastenleikkiä. Suositeltavaa on pyytää taitavammalta apua jos ei muista miten lanka pujotetaan (minä en ainakaan muista). Jokatapauksessa olisi tarkoitus saada ommeltua aukinainen osa kiinni. Jätä kuitenkin alareuna auki, jotta pipon saa päähän…

Sitten käännä tuo kädentaitojen taidonnäyte oikein päin ja piposi pitäisi näyttää edestä katsottuna tältä.

Hyvä. Nyt voit kokeilla pipoa päähäsi. Jos sinulle käy kuten minulle ja pipo on aivan liian pieni mahtumaan päähäsi, aloita alusta ja leikkaa isompi pala seuraavasta paidasta. Kun taas pääset tähän vaiheeseen ja huomaat että piposi pönöttää hassusti päälaelta, on syytä muotoilla pipoa hieman lisää.

Käännä pipo takaisin väärinpäin, niin että saumat ovat näkyvissä. Leikkaa nyt kuvanmukainen palanen pipon yläosasta pois.

Sitten taitat nuo leikkauspinnat vastakkain ja ompelet kiinni. Pipon muoto muuttuu ja sen pitäisi näyttää sivultakatsottuna jotakuinkin tältä.

Sitten tempaistaan pipo taas oikeinpäin ja kokeillaan päähän.

Ja perhana, siitähän tuli täydellinen!

Pipo8

Ensikerralla valmistamme vanhoista pitkistä kalsareista hienoja kaulahuiveja, pysykäähän mukana!

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “T-paidasta pipo – Ohjeet joilla et voi kuin epäonnistua!”

  1. kiitos! Ja taidan olla hiukka väsynyt kun repesin luettuani lupauksen hienojen kaulahuivien ohjeesta :))

  2. Hymyilin ääneen kun luin tätä ohjetta 😀 Iso plussa siitä kun kirjoitit että eka yritys meni vituiksi, sillä niin meni munkin 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 2
Tykkää jutusta