Curlingia ja Culttuuria

Viikonloppu takana ja uusi viikko edessä. Treenit on taas lähteneet kulkemaan totutulla tavalla, puhtia ja motivaatiota riittää taas normaaliin tapaan. Ehkä sitä kehitystäkin jossain vaiheessa taas tulee…

Tällä kertaa kuitenkin ihan muita aiheita… Muutama vuosi sitten seurasin mielenkiinnolla Uusipaavalniemen ja kumppaneiden edesottamuksia curlingissa olympialaisissa. Siitä lähtien laji on jotenkin oudosti kiehtonut minua. Jossakin vaiheessa kävin testaamassa curlingia itsekin, mutta laji oli ehkä hivenen liian tekninen minulle, sopivan mittaisissa heitoissa onnistuminen oli jo tarpeeksi hankalaa puhumattakaan erilaisten kierteiden aikaan saamisesta. Nyt kuitenkin löytyi se oikea tapa nauttia tuosta lajista, kokeilin nimittäin loppuviikosta pöytäcurlingia, mahtava peli!

Pöytäcurlingia pelataan neljällä minikivellä jotka työnnetään liukumaan pöydän pintaa pitkin. Pöydän pinnalla on jonkinlaista hiekkaa, joka aiheuttaa sen, että ”kivet” liukuvat todella hyvin. Alkuun olikin hankalaa oppia oikea voimakkuus jotta kivet pysyivät pöydällä. Hetken harjoittelun jälkeen alkoi tatsi löytyä ja loppuvaiheessa kierteetkin alkoivat onnistua. Todella taktinen peli jota aion todellakin pelata uudestaankin!

Viikonloppuna kävin katsomassa paikallisen harrastajateatteri Ulpun kauhunäytelmäkimaran. Kyseessä oli neljän lyhyen kauhunäytelmän kokonaisuus.

Näytelmät kestivät kukin noin puoli tuntia ja välissä oli aina pieni tauko, lähinnä lavasteiden vaihtamiseen. Näytelmät olivat todella hyviä ja selkeästi niihin oli kauhuelementit löydetty. Niissä ei niinkään keskitytty nykyisissä kauhuelokuvissa niin valitettavan usein käytettävään säikyttelyyn, vaan jännitys saatiin aikaan ennemminkin luomalla hyvä tunnelma. Näytelmät olivat mukavan erilaisia ja jokainen omalla tavallaan todella hyviä. Kummasti alkoi itseäkin taas kiinnostaa tuo näytteleminen, taitaa vaan olla kaikille osapuolille parempi että Metallisydän pysyttelee siellä katsomon puolella…

Kauhuteema jatkui näytelmien ulkopuolella myös kahvio-tilassa, joka oli koristeltu teemaan sopivasti.

Tästä on hyvä lähteä uuteen viikkoon, ei muuta kuin kohti kovia treenejä ja uusia kokemuksia!

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Curlingia ja Culttuuria”

  1. Terve, Olen seurannut pidenpään tätä sinun blogiasi. Kiitokset hyvästä blogista ja mielenkiintoisista jutuista. Kiva lueskella välillä muutakin kuin pelkkiä treenijuttuja. Hyvin olet saanut kehitystä viime aikoina RESPECT!!

  2. Ei helvetti että masentaa katsoa kuviasi kun kehityt jatkuvasti ja oma kehitys polkee paikallaan.No,joillakin on lahjoja lajiin ja toisilla ei.Pitää varmaan vaihtaa laji pingikseen..

  3. Anonyymi: Hienoa että jaksat jorinoitani lueskella :)Kynis: Kyllä se tuntuu täälläkin kehitys polkevan paikallaan… Olisihan se mukavaa jos oikeasti hiukan kasvaisikin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta