Bodariruokaa

Tällä kertaa Metallisydämen kokkinurkkauksessa valmistetaan bodarin perusruoka. Tätä ruokaa on tullut syötyä nyt jo ties vaikka kuinka kauan lähes joka päivä ja minusta onkin muodostunut melkoinen mestarikokki, ainakin tämän ruokalajin suhteen.

Vaikka kyseessä on bodarin perusruoka, ei se tarkoita että ruuan voisi huitaista tuosta noin vaan vasemmalla kädellä muiden hommailujen sivussa. Ruuan valmistaminen lähtee aina sydämestä, kun ruoka on rakkaudella valmistettu, maistuu se erityisen hyvälle. Älkää kuitenkaan pelätkö, vaikka kyseessä onkin haastava ruokalaji, oppii sen valmistamaan tyydyttävällä tavalla jo muutaman ruuanlaittokerran jälkeen.

Noniin, oletteko valmiit? Tästä lähtee:

Mittaa kattilaan sopiva määrä vettä, odota että vesi alkaa kiehua, pienennä levy miedolle lämmölle ja lisää sopiva määrä Jasminriisiä ja merisuolaa (itse teen kaksi annosta kerralla, joten riisiä tulee noin 1,5 dl ja vettä 3 dl). Kuumenna paistinpannu ja kippaa 500 g jauhelihaa pannulle.

Anna riisin kiehua kunnes vesi on haihtunut. Samalla olet ruskistanut jauhelihan. Mausta jauheliha mieleisilläsi mausteilla.

Jaa riisi ja jauheliha lautasille. Olet selviytynyt ruuanlaitosta kunnialla (ehkä). Päälle voit laittaa mausteeksi vaikka makeaa chilikastiketta. Näin sinulla on valmiina kaksi annosta bodarin perusruokaa.

Jos haluat hifistellä, voit laittaa riisin keittoveteen lihaliemikuution antamaan lisää makua ja silputa jauhelihan sekaan sipulia. Kannattaa kuitenkin ensin opetella tuo perusversio ennen kuin alkaa sen kummemmin hifistellä. Edistyneet tosisnobbailijat saattavat vielä siivuttaa mukaan esimerkiksi paprikaa tai heittää lautasenreunalle pari kirsikkatomaattia väriä antamaan.

Muita viimeaikojen ruokia:

Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Bodariruokaa”

  1. Tohon jauhelihasörsseliin hyvä lisä olis myös pinaatti pakastealtaasta. Sipulit saa kuutioituna samaisesta osoitteesta, säästä aikaa. Eikun Herbamarea ja pippuria selkään ja eikun syömään! Tuon valkoisen riisin vaihtaisin täysjyvään tai vaikka riisi-ruis sekoitukseen(jos vatsa kestää viljoja)

  2. Pinaatti? WTF? Pakastetut sipulikuutiot on kyllä käytännöllisiä 🙂 Tummaa ja täysjyväriisiä olen syönyt niin paljon ettei ne enää uppoa. Olen päätynyt siihen että on aivan sama mitä riisiä naamaani ahdan 🙂

  3. Kokeile. Pakastepinaatti ei oikein maistu millekkään jos sitä sattuu inhomaan. Saa sörsseliin lisää väriä ja kaupan päälle rutkasti rautaa 😉

  4. Voi v*ttu kun tuli nälkä katsoessa noita kuvia safkoista. Kiitti vaan! Se on ihan sama syökö valkoista vai tummaa riisiä, mikä parhaiten sopii omalle vatsalle. Evan Centopani ylistää vaaleeta riisiä, veteli viime kisadietillä Arnoldiin asti, samoiten UFS mode Tomppa vannoi vaalean riisin nimeen. Kuivaa se vaan on ku perkele, siksi harvoin tulee syötyä. Aaltosen Kalle (140-150kg natu) osteli bulkkina vaaleata riisiä jostain, body lehdessä oli juttua kun hän kertoi stoorejaan.

  5. Vaikka suosinkin aina täysjyvää, niin tuossa riisissä se kuidun määrän ero noissa on aika minimaalinen. Eli se mikä uppoaa on varmaankin parasta :)Tässä heräsi vaan sellainen kysymys, että jos tuo bodarin perusruoka vaatii jo aika paljon harjoittelua, niin paljonko pitää treenata noihin seuraaviin kuviin?? Hyvältä näyttää 😉

  6. Aivan naurettavaa kuinka noin yksinkertainen juttu kuin tuo lihaliemikuution käyttö riisin keittämisessä voi tehdä jostain noin hyvää! Pitää oikein jarrutella nykyään riisin kanssa ettei saa vaihtaa lajia sumopainiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta