Mikä on ruokaa?

Ihmiset ymmärtävät käsitteen ”ruoka” hyvin eri tavoilla. Itselleni ruoka on sitä, millä täytetään energiavarastot ja minkä avulla keho palautuu ja lihakset kasvaa. Ensisijalla tulevat ravintoarvot ja vasta seuraavana maku. Tottakai tykkään hyvän makuisesta ruuasta ja pyrin tekemään ruuistani aina mahdollismman hyviä, enhän mikään tyhmä ole. Jos kuitenkin hyvä ruoka tarkoittaa kauheata määrää kovia rasvoja, huonoja hiilareita yms. syön mieluummin sitten sitä mauttomampaa ruokaa. Voisi kai sanoa että syön elääkseni, en elä syödäkseni.

Teen ruokani lähes aina itse. En osta koskaan eines- tai valmisruokia. Olen syömisteni suhteen melko tylsä, päivittäiset ruokani ovat hyvin pitkälle samat päivästä toiseen eikä vaihtelua juuri ole. Herkuttelen hyvin harvoin ja silloinkin pyrin tekemään sen mahdollisimman pitkälle itse tekemilläni herkkuruuilla 🙂 Pizzalla en käy juuri koskaan, mutta Subissa ja kiinalaisessa ravintolassa tulee käytyä aina silloin tällöin.

Einesruokien lisäksi on olemassa muutamia ruokalajeja joita en pidä ruokana. Tähän ryhmään voi laskea noiden einesten lisäksi oikeastaan kaikki keitot, erityisesti kesäkeiton ja borssikeiton. Mitä ruokaa ne muka ovat? Ei sellaisia normaali ihminen laita suuhunsa kuin aseella uhattuna, jos silloinkaan…

Syön todella proteiinipitoista ruokaa, lihaa, kanaa, kananmunia, rahkaa ja raejuustoa. Lisäksi sitten reilusti salaattia ja aika vähän hiilareita. Kalaa löytyy aivan liian harvoin lautaseltani johtuen olemattomasta kalankokkaustaidostani. Jos jollakulla on hyviä JA HELPPOJA kalaruokareseptejä, olen niistä kiitollinen 🙂

Mielestäni ruuan hinnat ovat perseellään. Mitä terveellisempää ruokaa, sen kalliimpaa. Jos verotusta on jostain koko ajan pakko kiristää, miksei kehitetä jotain ”epäterveellisen ruuan veroa” Laitetaan niihin hampurilaisiin ja pizzoihin, karkkeihin ja jäätelöihin kunnon vero niin johan alkaa kansanterveyskin kohentua!

Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Mikä on ruokaa?”

  1. Samaa mieltä ruokien hinnoittelusta…Uunilohi on maailman helpoin ruoka. Osta kaupasta valmiiksi perattu lohifilee, iske se uunivuokaan, mausteita päälle ja uuniin 200 asteeseen vähän fileen paksuudesta riippuen noin 20 minuutiksi. Mausteiksi kelpaa yksinkertaisimmillaan merisuola ja pippuri, jos haluaa kikkailla niin voi kehitellä ties mitä kuorrutuksia. Kypsänä lohen päälle kannattaa vähän puristaa sitruunanmehua, mutta ei oo sekään pakollista.Vähän luulen että toi on kyllä niin helppo ruoka että osaat tehdä sen jo valmiiksi. 😀 Mutta se on ainoa kalaruoka jota mä jaksan itselleni tehdä. Kalan käsittely ei ole sieltä kivoimmasta päästä…

  2. ja jos haluaa pikku pikantin aromin siihen loheen, niin nakkaa se normikaupasta löytyvään kalansavustuspussiin. eli siis foliopussukka, mihin se lohi laitetaan ja sitte uuniin koko hommeli. paketissa hyvät ohjeet ja helppo käyttää. se luo siihen loheen kivan pienen savuaromin. sekaan voi myös heittää sipulia, tomaattia, parsaa jne. kasviksia voi myös savustaa kyseisissä pusseissa ihan erikseen ja tulee muuten hyvää! 🙂

  3. Lohi pannulla voissa paistettuna, mausteeksi suolaa,pippuria ja sitruunaa. Kylkeen voi laittaa vielä palasen sinihomejuustoa. Aijai kun on HYVÄÄ!

  4. Jos kerran kinkki ruoka maistuu, niin voit myöslaittaa suolan sijasta soija kastiketta.Itse suosin suolaa, soijakastiketta ja sitruunapippuria. Suolaa saa käyttää aika palajo 😛 Kun laitat kalan uuniin, niin säädä uuni ensin n75-100 asteeseen ja laita kala sinne n.20min(Alhaisessa lämpötilassa mausteet imeytyy kalaan eikä vain pala siihen pinnalle). Tämän jälkeen nosta lämpö 175-200 ja jatka kypsennystä.Tämän kans perunamuusia. Tai jos vhh dietti, niin miksaa muusin joukkoon 50/50 perunaa ja kukkakaalia. Maustamalla saa ihan muusin makusta ja hiilareita puolet vhempi, ku normi muusis. Kandee kokeilla. itse olin kans ensi skeptine, vaan en ole enää.T: Toinen porin piru

  5. Mielellään söisin kalaa mutta Itämeri on maailman saastunein meri niin siksi otan kalaöljyt kapseleista joiden lähteet ovat uineet puhtaissa vesissä.Kun neurologian lääkärikin kehottaa välttämään Itämeren dioksiinikaloja niin en itse ainakaan uskalla sitä syödä.

  6. Kiitos vinkeistä! Jokohan sitä aktivoituisi ja kokeilisi tuota uunilohen tekemistä tällä viikolla… 🙂 Ja jos ei jaksa, voihan aina ostaa kylmäsavukalaa… 😀

  7. Uunilohi! Tosi hyvää ihan vaan suolalla maustettuna…. Teen heti huomenna kun nyt tuli mieleen….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta