Fast Pro Series, osa 4 – Loppuraportti

No niin, nyt on Fast:n Pro Series jauhot loppu, testijakso on siis osaltani ohi. Hiukan vajaan kolme viikkoa tuo yksi setti käytössäni riitti. Tässä loppuarviot Pro Series tuotteista.

Workout Shock

Laturi on Pro Series tuotteista helpoimmin arvioitava, sen teho ja toimivuus kun on havaittavissa helposti.

Aloitin laturin käytön suositusten mukaisella annostuksella jota lisäsin testijakson edetessä tupla-annokseen. Monenlaisia latureita on tullut testailtua, osa toimii, osa ei. Workout Shock toimii. Sain Shockista selkeätä lisäpotkua treeniin, erityisesti kohtalaisen tyhjään vatsaan otettuna. Tuntui että olisi jaksanut treenata vaikka kuinka pitkään, normaalin treenin päälle tulikin usein tehtyä pari extrasarjaa kun puhtia vaan riitti ja riitti. Välillä treenin jälkeen tuntui kuin olisi lähtenyt kesken treenin kotiin. Myös pumppi tuntui joissakin treeneissä kohtalaisen voimakkaana, johtuiko se sitten Shockista vai ei, en osaa sanoa, joka treenissä kun pumppi ei ollut normaalia kovempi.

Maku nyt ei ole kummoinen, mutta harvoinpa laturit mitään herkkua on. Mustikalta Shockin piti maistua, mutta enpä tuota mustikkaa mausta erottanut. En kyllä rehellisyyden nimissä kauheasti edes yrittänyt maistella, kunhan kumosin kurkkuuni.

Extrapointsit siitä että Shock ei saanut herkkää vatsaani sekaisin kuten monet muut laturit. On paljon mukavampi kyykätä kun ei tarvitse pelätä housujen puhtauden puolesta 🙂

Amino Rush

Joskus aiemminkin olen jotain aminohappoja hörppinyt treenin aikana, mutta tämä oli oikeastaan ensikosketukseni oikeaan aminopalkkariin. Rushin join aina heti treenin päätteeksi ennen suihkua. Tehoa on kohtalaisen hankala arvioida. Keho kyllä palautui treeneistä hyvin, mutta niin se toisaalta minulla yleensäkin palautuu. Testasin myös treenata kaksi treeniä samana päivänä ajatuksena laittaa palkkarit kovalle koetukselle ja kyllähän siitä hyvin palauduin. Päivän jälkimmäinen treeni oli kevyehkö, mutta kyllä treenata jaksoi. Myös seuraavana päivänä keho tuntui normaaliin tapaan palautuneelta eikä kummemmin puutuneelta. Todellisen toimivuuden toteamiseen olisi kuitenkin tarvittu pidempi testijakso.

Maku Rushissa oli jotakin aivan hirveää. Olen aiemmin tottunut hörppimään herkullista palkkaria treenin loppuvaiheessa. Shokki olikin melkoinen kun siemaisin ensimmäisen kulauksen Rushia. Naama vääntyi väkisin irvistykseen. Urheasti kuitenkin join Rushin loppuun jokaisen treenin jälkeen. Mitäpä sitä ei kehittyäkseen olisi valmis tekemään…

Recovery Feed

Pro Series sarjan ”tavallinen palkkari”. Feedin join treenin jälkeen kotiin päästyäni, noin 30 min treenin jälkeen. Näissä ”tavallisissa” palkkareissa erot tulevat niihin käytetyistä ainesosista ja proteiini-hiilihydraatti-suhteesta. Mielestäni Feedin Proteiini-hiilihydraattisuhde (2:3) ei ole paras mahdollinen. Tai itse ainakin olen yleensä käyttänyt enemmän proteiinia sisältävää palkkaria. Silloin tosin en ole erikseen aminohappoja ottanut.

Toimisuudesta voi sanoa sen verran että kyllähän tuo toimii. Mutta toimiiko yhtään paremmin kuin jokin muu ”peruspalkkari”? Vaikea sanoa.

Maku Feedissä on herkullinen. Vaikka en normaalisti mansikka-maustetuista jauhoista tykkää, oli tämä kyllä hyvää. Makeaa ja täyteläistä olematta imelää tai äklömakeaa.

Protein Block

Kyseessä on siis minttusuklaan makuinen heraproteiinijauho. Mukana on myös hitaammin imeytyvää kaseiinia ja papaiini-entsyymiä joka vähentää ruoansulatuselimistön kuormitusta ja proteiinin hyötysuhde paranee (Fast:n sivuilta).

Itse en huomannut testijakson aikana mitään eroa aiemmin käyttämiini proteiinijauhoihin. Sanoisin että aika mahdotonta mitään kummempaa vaikutusta näinkin lyhyellä testijaksolla on huomata. Yleisesti ottaenkin mielestäni huomattavia eroja proteiinijauhoissa on hankala huomata, lähinnä erot ovat proteiinilähteistä johtuva imeytymisnopeus ja hyötysuhde (minkä verran saadusta proteiinista keho pystyy käyttämään hyväkseen) ja näitä on aikalailla mahdoton arvioida. Sanoisin että toimii lisäproteiininlähteenä siinä missä muutkin proteiinijauhot.

Tuotteen maku onkin ehkä ainoa josta osaa jotakin sanoa. Maku on veteen sekoitettuna hyvä ja maitoon sekoitettuna erinomainen. Täyteläinen ja makea, mutta ei äklö.

Jatkossa kaapistani tulee löytymään ehdottomasti Workout Shockia (kunhan sitä jostain Porin seudulta löytyy…) ja mahdollisesti Amino Rushia. Eipä noista lisäaminohapoista treenin yhteydessä nautiskeltuna varmasti haittakaan ole. Proteiinilisän ja palkkarin suhteen jatkan samalla linjalla kuin aiemmin. Proteiinilisänä saa jatkaa heraisolaatti ja palkkarina laadukkaista ainesosista koostettu palkkari. Mahdollisesti itse koottu, jolloin saan proteiini-hiilihydraatti-suhteen mieleisekseni 🙂 Mukaan lisätään sitten kaikenmaailman kreatiinit, glutamiinit, leusiinit ja beta-alaniinit sun muut kaapista löytyvät jauhot. Kaikkea sekaisin ja paljon! 😀

Metallisydän

7 vastausta artikkeliin “Fast Pro Series, osa 4 – Loppuraportti”

  1. Mitä tuotteita tarkalleen käytät palautusjuomassasi ja kuinka paljon?

  2. Ennen tätä testijaksoa ja nyt sen jälkeen on käytössä ollut Mannisen Anabolic Overdrive. Siinäkin kyllä tuo p/hh -suhde on aikalailla samanlainen kuin tässä Fast:n jauhossa. Sitä kippaan shakeriin noin 80-90g ja päälle heitän noin 5g leusiinia, 5g glutamiinia ja 15g kreatiinia. Beta-alaniinia saatan heittää myös mukaan hiukkasen, mutta pääasiassa beta-alaniinit isken laturin sekaan.Kun nuo Anabolic Overdrivet loppuu, rakennan luultavasti palkkarit itse heraisolaatista ja jostakin vielä määrittelemättömästä hiilarilähteestä + nuo muut systeemit. Tämä on kuitenkin vasta suunnitelman asteella…

  3. Suorastaan vaadin että menet ostamaan palkkariksi(vitargo mass/str8 tai laturin kaveriksi vitargoa testiin edes pienen erän! Ainoa perse homma nuisa on, että aminohapot ja hmb puuttuu.

  4. Mulla on käytössö tuo kirsikan makuinen laturi. Se on hieman parempi kuin mustikka (maistoin kaverilta). Kyllä sen juo, kun kaataa kurkkuun eikä ees niele vaan antaa mennä vaan pohojammaan kautta.

  5. Dexteri: tutkin asiaa… :)Anu: Maulla ei ole mitään väliä jos itse tuote on toimiva. Aika pitkälle mitä vaan saa kurkusta alas jos oikein haluaa 🙂 Tosin ainahan sitä mieluummin paremman makuista hörppisi…Macaa en kyllä suosiolla enää suuhuni laita…

  6. Heitän nyt tähän hieman vanhentuneeseen mainioon arvosteluun pienen kyssärin. Itellä kans Mannisen tuotteita käytössä, AO2, sekä eaa+, jotka minunkin mielestäni ovat erittäin päteviä tuotteita. Tästä päästäänkin tähän laturi-ihmettelyyn, itselläni ei ole ollut käytössä minkäänlaista treenilaturia , pelkällä kaffeella ollaan tähän asti pärjätty mainiosti, mutta jotenkin polttelisi lähtee testailemaan. Toi Fastin Shock on ilmeisesti toimiva, mutta entä sitten Mannisen MANIA!? Kumpaa tästä lähtisi kokeilemaan vai olisko mahdollisesti joku 3. vaihtoehto? Sä varmasti tietävämpänä voisit jeesailla 😀 kiitos!

    • Loistavat lisäravinteet oot valinnut käyttöön, huippulaatuinen palkkari ja aminot. Tota Fastin Shockia parempia löytyy tällä hetkellä mun mielestä useampikin, paras on tällä hetkellä markkinoilla olevista mun mielestä Supermass Nutritionin PREZONE, jonka arvostelu löytyy täältä blogistakin. Mania! on myös erittäin toimiva ja riittoisa laturi. Toki moni muitakin löytyy, mutta nuo kaksi aivan erilaista laturia on mulla aktiivisessa käytössä ja uskallan kyllä varauksetta suositella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta