Porispere 2011

Nyt on taas pari päivää rokattu niin että korvat soi 🙂 Porissa nimittäin järjestettiin mahtava Porispere-festivaali, vähän niin kuin protestina sille että Sonisphere siirrettiin Helsinkiin. Kiitos vaan järjestäjille, mahtavaa oli!

Perjantaina olin ensin aamuvuorossa, minkä jälkeen koukkasin kotona vaihtamassa rokkifarkut jalkaan ja suuntasin suoraan Porin Kirjurinluotoon ja rokkaamaan.

Ehdin paikalle näkemään Lapkon keikan loppuosan. Hyvin ne jätkät taas veivasi, Ville Maljan yber-kireät shortsit kyllä herätti hiukan kauhistusta…

Päivä jatkui Michael Monroen keikalla. On se Mike vaan melkoinen ukko, kaveri on kohta varmaan viidenkymmenen ja silti energiaa riitti, spagaatti tuli kuin vettä vaan ja huuliharppu ja saksofoni raikasivat 🙂 Mahtava keikka kertakaikkiaan!

Välillä piti ottaa pieni huilitauko kun edellisenä yönä unet jäi hiukkasen vähiin…

Kunnes Disco Enseble herätti energisellä keikallaan. Ensimmäisen kerran olen nähnyt Discon keikalla samassa paikassa, Porin Kirjurinluodossa noin 15 vuotta sitten. Silloin festarin nimi oli Suistomaa soi… Jossakin määrin nostalginen fiilis siis tuli keikan aikana…

Ja olen muuten joskus teininä ollut Discon jätkien (ainakin osan) kanssa samoissa kotibileissä, Ulvilasta kun hekin kotoisin ovat. Olen siis lähes sukua julkkiksille!

Välillä piti käydä pikkulavalla tsekkaamassa Terveet Kädet. Kauaa en jaksanut sitä katsella, sellaista räimettä oli…

Illan viimeisenä esiintyi Pelle Miljoona Oy viimeisellä keikallaan. Kaikkien tuntemat biisit raikasivat, ukoilla oli selvästi hauskaa lavalla ja se kyllä välittyi myös yleisöön. Ja oli ne Andy McCoyn jutut aika mahtavia…

Sitten olikin ensimmäinen festaripäivä pulkassa ja aika suunnata välillä kotiin nukkumaan. Seuraavana päivänä puolenpäivän jälkeen pirteänä takaisin Kirjuriin… Oikeasti olin kuolemanväsynyt (sitä ei ehkä uskoisi noin pienistä silmäpusseista…)

Ensimmäiset esiintyjätkään eivät oikein iskeneet, mutta onneksi piristystä löytyi alueen jäätelökioskista 🙂

Mokoman keikan myötä alkoi rokki pauhata ja Metallisydän tempautua takaisin festaritunnelmaan 🙂

Mahtavan keikan Mokoma veti, siinä alkoi ihan hymy nousta naamalle…

Toisilla festaritunnelma meni hiukan ylikin…

Välissä tunnelma taas ehti lässähtää parin ulkomaisen höpöhöpöbändin (Craveyard ja Anvil) myötä, kumpikaan ei vaan oikein iskenyt minulle.

Kotiteollisuutta odotin ehkä eniten festareiden esiintyjistä ja kyllähän sieltä takuuvarma keikka tuli. Bändi vaikutti kuitenkin jo keikan alkaessa hivenen vittuuntuneelta siitä että edellinen neverhöörd-bändi Battle Beast veti oman keikkansa pitkäksi minkä takia Kotiteollisuus ei päässyt aloittamaan ajallaan. Todennäköisesti tästä syystä yhtye jätti oman encorensa soittamatta lopettamalla oman keikkansa aikataulun mukaisesti.

Illan lopetti aggressiivisen enrginen Raised Fist. Minulla ei ollut mitään tietoa bändistä etukäteen eikä siis mitään odotuksia. Raised Fist oli kuitenkin loistava valinta illan viimeiseksi bändiksi, aivan mahtava lavaenergia ja show!

Porisperessä järjestettiin myös ensimmäiset ilmahitsauksen SM-kisat… Lavalle revittiin kymmenen eniten juovuksissa ollutta äijää jotka sitten keekoilivat hitsausmaskit naamalla musiikin soidessa. Yleisön huutoäänestyksellä valittiin ilmahitsauksen Suomen mestari…

Ja olihan festareilla paljon paljon muutakin, mutta ei yksi mies sentään kaikkialle ehdi…

Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Porispere 2011”

  1. Nykänen: Niin kyllä tuntui olevan :)Dexteri: Ei soittanu tuota, omia hittibiisejä vaan, ei edes mitään vanhaa helmeä…Kesä oli kiva, mutta kyllä jo arjen toivotan tervetulleeksi 🙂

  2. henkilökohtasesti pidän Disco Ensemblee Suomen parhaana live bändinä. Hemmetin kova poppoo.ei varmaan tarvi erikseen mainita mikä on meikäläisen lemppari kotimaisista 🙂

  3. Hoh! Mun mielestä Graveyard oli Porisperen paras bändi ihan ehdottomasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta