Kirjurinluoto

Porin Kirjurinluoto taitaa olla tunnetuin siellä järjestettävistä Pori Jazzeista. Tulihan sitä itsekin siellä teinivuosina Jazzien aikaan hilluttua enemmän tai vähemmän humaltuneena (ei tosin enää moneen vuoteen). Paremmat (selkeämmät) muistot Kirjurinluodosta minulla on jo lapsuudesta. Silloin siellä käytiin perheen kanssa käveleskelemässä ja katselemassa erilaisia eläimiä joita sinne kesäisin majoitettiin. Samalla syötiin jäätelökioskista ostetut irtojäätelöt (minttu oli mun herkku) ja vohvelitötterön loput syötettiin sorsille…

Päätin eilen käydä verestämässä lapsuuden muistoja ja kiertelemässä hiukkasen Kirjurinluodossa kun kerran niin mahdottoman hieno ilmakin oli 🙂

Johan oli elukat vähentyneet. Muistan lapsuudesta ne kaikki kanit, aasit, lampaat, hanhet ja sorsat sekä riikinkukot. No olihan siellä edelleen riikinkukko ja sorsia, mutta siihen se sitten oikeastaan jäi. Riikinkukollakaan ei ollut aikomustakaan aukaista värikästä pyrstöään… Aasi-aitauksen viitan kyllä löysin mutta aitausta en. Jäätelön jätin myös ostamatta ja turhaa se olisi ollutkin, lintujen syöttäminen oli kielletty. Ei siis enää jännitystä siitä, haukkaako hanhi sormesta palan…

Lopuksi heitin paidan pois ja istuskelin jonkin aikaa aurinkoa ottaen ja muistellen ”niitä vanhoja hyviä aikoja” 🙂

Metallisydän

11 vastausta artikkeliin “Kirjurinluoto”

  1. HelloOlen tässä lueskellut sun blogias jo jonkin aikaa..perhana sait mun päänahkani blogi kävijöiden ikuisessa sodassa 🙂 Asiaan –>En tiedä onko asiasta joskus täällä puhuttu mutta minkä ihmeen takia sä et lähe lavoille…esim CBB olis ku tehty sulle..mies keneltä kaikki siihen vaadittava käy jo nyt kuin automaatio niin ei muutakuin kisavaihde silmään ja pokaaleja kahmimaan.

  2. Kisaamattomuuteen on yksi hyvä syy, liian vähän lihasta. Mun pitunen heppuli saa painaa CBB:ssä 95 kiloa ja meikäläinen painaisi kisakunnossa 10-15 kiloa vähemmän. Siinä näyttää melkoisen pieneltä kukkakepiltä… Ehkä sitten jonakin päivänä mastersiin :DKisadieetin voisin tosin joskus vetää läpi ihan mielenkiinnosta 🙂

  3. Tasakaloreilla treenaus on aika ajan haaskausta. Nyt voisi hyvin kokeilla maltillisia plussakaloreita siten, että rasvan määrä on suurempi kuin ennen ja hiilarit ajoitetaan tarkemmin treenin ja aamupalan ympräille ja niitä tulisi hiukan vähemmän. Näin pysyisi rasvan kertyminen miniminä, mutta kuitenkin syötäisiin hiukan enemmän kuin kulutettaisiin, niin lihastakin voisi taikoa. Turhaa heittää 2-3kk hyvää kehitysaikaa hukkaan. Pienillä plussilla pysyy edelleen kondis siistinä, eikä tarvitse heti olla diettaamassa. Bulkkaaminen naturaalina on aika typerää, diettaaminen se vasta perseestä onkin. Siksi maltilla painoa ylöspäin. Toinen vaihtoehto on 8vkoa plussaa ja 2vkoa miinuksilla(-1000kcal). Kondis pysyy siistinä, mutta pystyy kuitenkin kehittymään. Tapoja on useita. Voisit kokeilla jotain uusia juttuja ruokavalion / syklityksen suhteen.. Pistä korvantaakse!

  4. Mä oon sitä mieltä et ei kannata ajatella mita sais painaa vaan miltä näyttää.. jos sul nytkin jo on pakki esil nii matka kisalavoille on lyhyt. Löisin rahani et oot kolmen parhaan joukos keväällä. Kyvä erottovuus ja parit tykit kohdat simo kireenä ni johan! Kaikkee ei siis tarvii olla eikä välttis voikkaan olla ekal kerral ja vaik jollain olis nii mitä hauskaa siin olis. Sä oot vissiin +180cm sarjas. Tule ja koe Turku 2012 kevät.

  5. Anonyymi: Kiitos taas vinkeistä. Kunto on tosiaan tarkoitus pitää siistinä kesän ajan. On kivempi olla ilman paitaa kun ei tarvi hävetä 😉 Hiilarit ajoitan tarkasti treenin ympärille. Ennen-palkkari-jälkeen. Muilla aterioilla ei juurikaan hiilaria tule. Jo tämän pienen hiilarien lisäämisen olen huomannut vaikuttaneen positiivisesti treeneihin 🙂 Bulkkaamaan oikeasti bulkkaamalla en aio lähteä. Syksystä alan syödä kuitenkin enemmän, niin että paino alkaa nousta. Mitään järjetöntä läskinkeräystä en kuitenkaan aio aloittaa. Maltillisesti mennään silloinkin 🙂 Täytyy hiukan sulatella tuota syklitystä… vois olla ihan mielenkiintoinen kokeiltava. Paljonkos plussalla ne 8 viikkoa pitäisi olla jos se 2 viikkoa on -1000kcal?Eki: Enhän tuota pelkkää painoa tässä ajattelekaan. Ihan oikeasti nuo mun jalat on todelliset rimpulat 🙂 Olen päättänyt joskus että jos joskus nousen lavalle, pitää minun olla oikeasti elämäni kunnossa ja ylpeä kunnostani. Ei ole mitään järkeä mennä lavalle näyttämään huonolta ja häpeämään. Jos kaikki menee hyvin voi viiden vuoden kuluttua ajatukset kisaamisesta olla jo toisenlaiset, tai sitten kirves heitetty kaivoon 😉

  6. Layne Norton suosittelee 6-8vkoa plussilla (kevyillä 200-300) ja 2-3vkoa kiristelyä. Ainakin aikaisemmin suositteli kai tuota -1000kcal, koska Hulkki käyttää tuota systeemiä vieläkin (häneltä apinoinut). Hulkki perusteli tuon siten, että parissa viikossa ei kerkeä lähteä lihasta vaikka oltaisiinkin kovemmilla miinuksilla ja siten tuo -1000kcal on sopiva. Pari viikkoa low carbia tms voisi olla aika hyvä. Tuossa on muitakin etuja, mm. insuliiniresistanssin paraneminen, eli kroppa käyttää hiilareita sitten paremmin lihasten hyväksi vrt. jos tuputetaan 6-12kk yhtä soittoa isoilla hiilarimäärillä. Hiilareita toki tarvitaan, mutta määrien kanssa kannattaa olla tarkkana ja seurailla vähän miten läskiä kertyy, mutta mikään ei kuitenkaan voita sitä fiilistä kun hiilareita on koneessa reilusti ja hyviä sellaisia. Treenit kulkee hyvin, lihaspaineet ja pumppi ovat törkeitä! Mutta ajoitukset kuntoon. Makroja voi kuitenkin muutella. Rasvoilla on paljon hyviä vaikutuksia mm. testosteroni ja kasvuhormonitasoihin ja ilmeisesti myös voimatasoihin. Hulkkihan bulkkasi suurilla rasvamäärillä kerran, en tiedä tuloksista kun ei se ikinä kerro mitään. Sulla on aamutreenit. En tiedä miten saat tarpeeksi hiilareita koneeseen, jos syöt vaan parilla aterialla. Voi olla että jossain vaiheessa joudut heittämään munakkaan toiselle aterialle ja tilalle kaurapuurolla+maidolla tms. Kauheita mällejä rasvaa ja hiilareita ei kannata syödä samaa aikaa, pienet määrät ovat ok ja jopa suotavia. Edes treenin jälkeinen rasvan nauttiminen ei näytä hidastavan glykogeenitasojen nousua, tarkkoja määriä en muista tutkimuksesta. Nyt pitää lähteä rannalle, viimeinen lomapäivä prkl. =/ Googlettele syklityksestä lisää..

  7. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselle jutulle tuo syklitys. Sitä melkeinpä pitää testata syksymmällä. Syksyllä on siis tarkoitus muutenkin palata runsaampiin hiilareihin ja esim. hyväksitodettuun kaurapuuro-raejuusto-mehukeitto-ruisleipä-keitettykananmuna aamupalaan. Nyt pidän nuo hiilarit aika maltillisina, mun kun pitää aina kypsytellä uusia juttuja jonkin aikaa ennen kuin kokeilen :)Mullehan siis aamutreenit tarkoittaa alkuiltapäivää kun pääasiassa tulee nukuttua tuonne 11 paikkeille :)Olen leikitellyt ajatuksella että ottaisin kesäloman ajan kaksi treeniä päivässä, yksi lihasryhmä kerrallaan. Mitäs olet tästä mieltä? Onko mitään järkeä tällaselle naturaalitreenaajalle? Sillon tosin pitäisi lisätä noita hiilareita…

  8. Hulkkihan pitää tuota 2xpvässä treenaamista dietillä erittäin toimivana juttuna. Parempi kuin salitreeni + 1aerobinen. Mutta miksei tuota voisi käyttää massankasvatuksessakin, niin kuin Massaa!Voimaa! kirjassa neuvotaan. Treenit pysyy lyhyinä (30-45min ekasta työsarjasta)ja saa syödä isoja määriä ruokaa aamiaisen lisäksi pari kertaa. En tiedä mitä haet tolla 2xpvä treenaamisella jos ylläpitokaloreilla meinasit vedellä. Tietenkin sulla on aina mahdollisuus vielä kiristellä kondista pienillä miinuksilla vaikka tolla 2xpvä treenillä. Ei tarvitse ketoosia, että rasva palaisi. Aina parempi mitä siistimmästä kunnosta lähtee offille. Joidenkin lähteiden mukaan lihasta pitäisi tulla paremmin alhaisemmissa rasvoissa. Eikä näytä heti turvonneelta porsaalta. 😀 Kokeiluun vaan! Varo ettei tule kyllästymistä treenailuun vaan, mietin itsekin tuota kesälomalle, mutta liika on liikaa. Pakko olla muutakin elämää salin ohella. 😀

  9. Jos tuohon kahteen treeniin päiväsä päädyn, saa yläpitokalorit jäädä. Kyllä silloin olisi sitten jo tarkoitus saada lihasta aikaan. Vaikka kyllähän tässä on mahdollisuus vaikak kiristelläkin vielä, ei mulla ole mitään oikeita aikamääreitä millekään touhulle, ne on ihan ite luotuja aikatauluja joita voi rukata miten tahtoo :)Pelkoa salitreeniin kyllästymisestä ei ole ja tarviiko ihminen muka muuta elämää??? 🙂 Ei kai, kyllähän tässä muutakin sisältöä elämässä on…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta