Jalat, nuo ihmeelliset tikut kehon alaosassa

Sain viimeinkin otettua videolle TÄÄLLÄ kuvailemani Hulkin negatiivisesta GHR-liikkeestä kehittelemäni takareisiliikkeen. Tosin pari ensimmäistä videota meni ketuille, joten viimeinen sarja jonka onnistuin saamaan videolle jäi kohtalaisen lyhyeksi, mutta kyllä siitä tuon liikkeen näkee. Ottaa muuten mukavasti tuonne takareiteen, varsinkin kun teen heti perään ilman taukoa takareidet koneessa…
 
 
Muutenkin kulki eilen jalkatreeni melko kivasti ja tuntuma jaloissa oli mukavan piukea 🙂 Osansa siihen oli varmastikin edellisen päivän syömingeillä, energiaa oli varastossa riittävästi pizzan ja pullan myötä 🙂
 
Joku tuolla edellisen kirjoituksen kommenteissa kyseli jalkojen kuvia. Niitä ei jostain syystä ole paljon näkynytkään 🙂 Eihän noissa jaloissa juuri esittelemistä ole, mutta laitetaan nyt pari kuvaa eiliseltä aamulta.
 

On noissa tikuissa tekemistä jos niistä aikoo joskus jalkojen näköiset saada… Miten se onkin niin että se jalkatreeni on se kaikkein vastenmielisin treeni vaikka niitä juuri pitäisi eniten treenata…

Se treenijutuista tällä kertaa. Varastossa on muutamia muitakin treenivideoita kuluneelta viikolta, laittelen niitä tänne ensiviikolla.

Nyt vielä viikonloppuarvonta, arvottavana uusin Body-lehti. Sen arvon sunnuntaina kaikkien tähän kirjoitukseen kommentoineiden kesken. Muista siis laittaa nimimerkki mukaan kommenttiin 🙂 Ei muuta kuin onnea arvontaan!

Metallisydän

28 vastausta artikkeliin “Jalat, nuo ihmeelliset tikut kehon alaosassa”

 1. Toi liike on takareisitreenin yhteydessä tosi tehokas. Otin sen mukaan takareisitreeniin jumppapallolla tehtävien juttujen kanssa, ja kyllä muuten huomaa kehityksen. Lehteäkin vois lukea 🙂

 2. Infoahan sitten dietin etenemisestä. Kiinnostavaa on ollut seurata kokeilujasi.No Body, send me some…

 3. Ass to Grass 10×10 😉 lähtee jalat kasvamaan, tsemiä.Lehti kelpais 🙂

 4. 10×10 toimii hyvin plussakaloreilla parin kuukauden settinä, mutta pitkällä aikavälillä jalat 2xvkossa treenaamalla saa jalkoihin parhaiten kokoa! Toisessa raskaita 3-5 (kyykky)ja toisessa pitkiä 8-10, 10-12(kyykky) ja vielä pidempiä 15-20(prässi,hack) etureisille, jotka tutkimusten mukaan vastaavat juuri pidempiin toistoihin parhaiten. 20toiston hengityskyykyt toimivat helvetin hyvin myös silloin tällöin tehtynä esim. parin kuukauden ajan. Näitä on tehty jo kymmeniä vuosia sitten hyvin tuloksin. Googlettamalla milk and squat voi lukea enemmän. 3xvkossa kyykkyä on tuonu monelle reilusti senttejä myös, mutta nivelille aika kova. Lyhyenä spesialisaationa toimii hyvin varmasti. Kannattaa välillä ottaa jotain special jaksoja jaloille. Ne tarttee runtua! Näinä jaksoina pitää vähentää yläkropan volyymia/intensiteettiä hiukan. Niin ja pitää syödä erityisen hyvin, eli omaa painoa sekä sarjapainoja ylöspäin fiksulla progressiolla rauhallisesti aloittaen. Terveisin Tom Platz

 5. Kannattaa ottaa rohkeasti aina pois se perus takakyykky ohjelmasta ja tehdä vaikka ojennukset, hackin, prässin, koukistukset jne. Monilla on reidet lähtenyt kasvuun kunnolla, kun on pystynyt luopumaan jostain perusajattelusta että kyykky on se paras liike jaloille ja ilman sitä ei voi reenata. Toki yks hyvä vaihtoehto on tehdä kyykky viimeisenä liikkeenä jaloille sopivina pudotussarjoina, ei mene selälle se liike enää sitten kun ei voi hyvin isoja kuormia käyttää loppureenistä. Reidet huutaa hullua.

 6. Urho: Siihenpä löytyy vinkkiä tästä Body-lehdestä ;)bobbi: Onnea arvontaan :)Annemari: Heh, vaihdetaanko? ;)Katariinanen: Kannattaa testata, tuntuu aika mojovasti :)Anu: Vai nätit… kiitos, kai? ;)wallju: mutta kun ne pitkät sarjat on niiiin inhottavia :)Matti: On tehokas kyllä, alkaispa mullakin vaan näkyä jotain kehitystä…ED: Juu infoan säännöllisesti :)Nykänen: Tuo vois olla kyllä kohtalaisen kova… voisin ottaa kokeiluun kun alan syödä enemmän… saattaa olla että viiminen kymppi pitää tehdä tyhjällä tangolla… :)jantsa: Uskottavuus on taattu kun lukee biitsillä Body-lehteä ja jännittelee samalla hauista :)Linda :)Anonyymi: Jospa sitä ottais jonkinlaisen jalkaspesiaalisysteemin syksyllä käyttöön… Pitää suunnitella…Ebi: Eipä mulla nytkään ne kuormat kykyssä kovin valtavat ole…Kiitos kaikille kommenteista ja jalkatreenivinkeistä, kaikki ehdotukset on tervetulleita!

 7. Hauikset ollu aina niin onnettomat,että lehti tulis kyllä tarpeeseen-jusba-

 8. Se mukavuusalueen pirulainen laittaa treenaamaan niitä lihaksia, joilla treeni sujuu… Ja huomasin juuri, että treenitauon jälkeen se mukavuusalue on aivan jossain muualla kuin raudan parissa!!!

 9. Smitti kyykky pitkillä sarjoilla on paras reisien kasvattaja, kysykää vaikka Hulkilta. 😉 Siinä kun rasitus menee pelkästään reisille eikä perseelle/alaselälle. Pystyy keskittyä rutistamiseen reisillä. Tekniikka pitää olla vähän eri kuin vapaalla tangolla. Jalkoja pitää ottaa vähän eteenpäin tangosta ja näin ollen pystyykin kyykätä selkä suorassa reisillä puristaen. Jostain kumman syystä kaikki Pro ukot on siirtyny smitti kyykkyyn myöhemmässä vaiheessa. 😉 Sillä ne kintut kasvaa!

 10. qweik: Prässistä en tylää, päästän kai kelkan liian alas, jolloin selkä pyöristyy ja kipeytyy…jusba: Siellähän niitä olis Toni Katajan vinkkejä hausitreeniin :)S: Ei muuta kuin onnea arvontaan!jaffa: Siinähän se tuli, pahin este jalkojen kehittymiselle taitaa olla juurikin tuo mukavuusalueelta poistumisen vaikeus :)RS: Onnea arvontaan ja mukavaa kesälomaa!Eetu: Kyllä se jalkatreeni joskus onkin mukavaa, nyt vaan ei oikein tunnu energiat riittävän… oliskohan syynä matalat hiilarit…Snibu: Onnea arvontaan sullekin!simo: Ole hyvä vaan :)Anonyymi: Tuo tyyli oli käytössä muutamia vuosia sitten kun polvet kipuili. Jostain syystä tuo tapa oli polviystävällisempi kuin tavallinen kyykky.

 11. Askelkyykyt kyykkäyksen jälkeen käsipainojen kanssa on ihan perseestä. Mulla loppuu siinä kunto ja heti perään voimat. *osallistuu arvontaan*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta