Uusi ketoosikokeilu

Olen nyt ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla siitä lähtien kun lopetin neljän viikon ACKD dieetin. Tuon Easy diet -annospusseilla toteuttamani ketoosidieetin loppuyhteenveto löytyy TÄÄLTÄ ja muut jutut koskien tuota dieettiä TÄÄLTÄ.

Tässä vielä vertailukuva ennen / jälkeen ACKD-dieetin.

Tällä ketoosidieetin jälkeisellä vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olen pitänyt tankkauspäivän noin viikon välein. Tankkauspäivinä olen pyrkinyt syömään paljon hiilareita välittämättä niinkään proteiinin tai rasvan määrästä. Ainoa tarkoitus on ollut tankata kehoon hiilareita, jotta treeneissä riittää taas tehoa seuraavan viikon ajan. Tankkauksen myötä paino on aina noussut noin kaksi kiloa, joka on karissut nopeasti pois ja paino onkin ollut aina tankkausta edeltävänä päivänä alempana kuin edellisellä kerralla. Ihan hyvin on siis toiminut tämäkin 🙂

Nyt aion kuitenkin taas kokeilla ketoosia, tällä kertaa kiinteää ruokaa syömällä. Tänään aion herkutella, siis pitää ns. tankkauspäivän, joka ei kyllä oikeastaan ole oikeanlainen tankkauspäivä. Tänään syön erilaisia herkkuja joita on tehnyt jo pitkään mieli. Teen pizzaa, syön leipää, pullaa ja karkkia. Huomenna sitten tiputan hiilarit lähes kokonaan pois ruokavaliostani. TÄÄLLÄ on perusrunko, jonka mukaan olen syönyt nyt tällä VHH-ruokavaliolla (siitäkin olen jo aiemmin pudottanut pari kananmunaa pois). Nyt pudotan siitä pois hernemaissipaprikat ja maitorahkan ja korvaan palkkarin heraisolaatilla, jolloin hiilarit jäävät päivässä noin 25 grammaan ja siitäkin suurin osa tulee salaatista. Tuolla systeemillä uskoisin pääseväni ketoosiin. Saapa nähdä…

Tuolla systeemillä aion mennä noin kaksi viikkoa ja katsoa mitä tapahtuu… Tällä hetkellä aamupaino on noin 92 kiloa, jos paino tippuu ja kiristymistä tapahtuu, niin hyvä, jos ei, niin eipä sekään niin haittaa, onpahan kokeiltu 🙂

Tuon pariviikkoisen jälkeen olisi ajatuksena palata tähän samaan VHH-systeemiin vielä reilun kuukauden ajaksi ja kesän jälkeen sitten alkaa syömään enemmän myös hiilaria, nostellen painoa pikkuhiljaa talven ajan ja treenata kovaa jos vaikka lihastakin tarttuisi taas mukaan 🙂

Nautin näistä kokeiluista, on hienoa nähdä miten oma keho reagoi erilaisiin systeemeihin. Vaikka tuolla Easy Dietillä lähti hivenen lihastakin, oli se silti jälkikäteen ajateltuna hieno kokemus, jonka myötä opin taas hiukan itsestäni ja kehostani. Olen aina nauttinut dieetti-vaiheesta. Olo on silloin kevyempi ja mukavampi. Tietysti myös kiristyvä keho saa mielen hyväksi kun voi katsoa itseään peilistä ihan mielellään. On hienoa huomata miten pikkuhiljaa alkaa rasvakerros ohentua ja vatsalihakset pilkottaa makkaroiden alta.

Samalla kuitenkin joutuu kamppailemaan itsensä kanssa kun kiristyessä alkaa näyttää myös pieneltä. Tuntuu siltä, ettei kehosta jää mitään jäljelle kun rasvat otetaan pois. Kaiken rasvan alta paljastuu niiden vatsalihasten lisäksi kuitenkin myös aika pieni mies. Tällaista se kuitenkin on silloin kun lihasta kasvatetaan pelkän treenin ja ruuan avulla ilman lääkeaineita, hidasta. Kuitenkin joka vuosi jäljelle jää hiukkasen enemmän kiinteää massaa. Tiedän kyllä että tähän 187 senttiseen runkoon näkyvästi lihasta saadakseen pitää olla kärsivällinen ja pitkäjänteinen, enkä silti tule koskaan näyttämään oikeasti isolta. Kärsivällisyyttä kuitenkin löytyy ja parasta tässä on se, että nautin tästä hommasta 🙂

Niin ja loppuun tämänkertainen päivän asu 🙂

Farkut Gazoz ja paita Better Bodies.
Metallisydän

12 vastausta artikkeliin “Uusi ketoosikokeilu”

 1. 2 viikkoa alle 25g hiilareila? Hyi tsiisus ukkohan ampuu kovilla. Mulla kyllä polkeutuu kunto niin syvälle perseeseen tuosa 50g vaiheissa ettei yks tosikaan. Siinä sitte vääntää vielä salin maksimeila ja lenkit pääle niin eff.. Kyllä jos ei tuola laihu niin on kumma.

 2. Mä olin 6 viikkoa 15g hiilareilla ja treeni kulki silti kohtuu hyvin ja tosiaan paino laski kyl erittäin hyvin.

 3. Dexteri: Eiköhän se helpota sitten jos/kun pääsee siihen ketoosiin, alkaa taas energiatasot olla kohdallaan :)Karppu: Se ketoosi on hassu olotila, vaikka hiilareita ei ole, tuntuu energiaa olevan aika hyvin lyhytkestoisiin treeneihin ja sarjoihin…Anonyymi: Eipä ne taida olla kiristyneet, eikä lihastakaan niissä ole… Koitan silti napata jonkun kuvan koivistakin. Sitä en sitten tiedä tuleeko niistä julkaisukelpoisia kuvia… 😉

 4. Hei!Olen itse noudattanut VHH-ruokavaliota, jonka hiilarit jäävät kuitenkin reilusti alle sinun noudattamasi 110g, itsellä ne jäävät päivittäin alle 30-50g, joten ketoosiinkin aika-ajoin aina päästään. Olen kuitenkin viimeaikoina vasta alkanut miettiä palautusjuoman merkitystä treenissä, ja olenkin ottanut sen nyt mukaan. Mutta sitten tuleekin ongelma, onko palautusjuomasta saamat hiilihydraatit laskettava päivittäiseen hiilarimäärään, vai voiko noinkin alhaisilla hiilarimäärillä ottaa sen 30-40g hiilaria palautusjuomassa HETI treenin jälkeen. Meneekö hiilarit lihaskehitykseen? Tekeekö se hallaa ketoosille/VHH-ruokavaliolle? Minkalaisia mietteitä sinulla on asiasta?Kiitos jo etukäteen!

 5. Kyllähän tuo palautusjuoma on se tärkein lisäravinne. Ne hiilarit on kuitenkin hiilareita siinä missä muutkin, mukaanhan ne on laskettava. Itse lasken jokaisen hiilarin jonka suustani sisään laitan, on se sitten palkkarista tai vaikka maidosta tai paprikasta. Toki hiilareissakin on eroja, kaikki ei ole niin ”vaarallisia” :)Palkkarissahan hiilarit tasaavat kehon energiantarvetta ja kääntävät lihasta purkavan katabolisen tilan lihasta rakentavaan anaboliseen tilaan. Proteiinit sitten puolestaan toimivat lihaksen rakennusaineina. Muutenkin kannattaa liittää ne päivän vähäisetkin hiilarit siihen treenin yhteyteen.Ketoosille tekee hallaa se, jos hiilarimäärä nousee liian korkeaksi. Minulla tuosta 110 grammasta liki puolet tuli juuri palkkarista. Jotta varmasti pysyn ketoosissa, jätän itseltäni palkkarista hiilarit pois täksi kahdeksi viikoksi. Kun ketoosikokeilu on ohi, palaan taas normaalin palkkarin pariin.Asiasta enemmän tietävät voivat korjata jos valehtelin pahastikin… 😉

 6. Heraproteiini riittää kääntämään katabolisen tilan anaboliseksi, proteiinin mukana ei tarvitse ottaa hiilaria välttämättä. Mutta jos ottaa, niin nopeita hiilareita ei tarvita paljoa 20-30g dietillä/offilla. Loput sitten sapuskasta kotona. Jenkeissä monet vetävät 80-100g dekstroosia palkkarissa, mutta useammat gurut pitävät tuota turhana, pienikin määrä riittää jos syödään kotona välittömästi kunnon ateria. Toisaalta helppoja kaloreita nestemäisenä, laihalle pojalle ihan ok. Kaikkea voi kokeilla, itse en huomannut mitään eroa isosta mällistä nopeaa hiilaria vrt. pieni. Paitsi vatsa ei tykännyt kauheasti isosta mällistä. Mielummin syön enemmän kiinteätä ruokaa ja hitaampaa hiilaria. Palkkari hiilarit: Tutkimusten mukaan 50% maltodekstriinistä ja 50%dekstroosista. Molemmilla on hyvät puolensa. Dekstroosi on vielä nopeampi hiilari, täyttää maksan hiilarivarastoja. Halpoja molemmat kuin saippua, 20egellä saa 5kg purkin. Jos käyttää 50g niin 25g molempia, purkit kestää pitkään ja tulee halvaksi. Valmiit palkkarit on rahastusta. Itse sekoittamalla saa just oikeat määrät.Anonyymi on kyllä vedellyt ketodiettiä. Low carb on hiilarit 80-120g, ketoosi sitten tuo 20-50g. Jotkut menevät ketoosiin isommillakin hiilarimääriilä jos treenejä on paljon yms. Ihan turhaan ketoosilla on mitään nopeata hiilaria ottaa treenin jälkeen, hidastaa vaan rasvanpolttoa, proteiini ajaa asian. BCAA ennen ja jälkeen treenin voi olla hyvä apu, imeytyy niin nopeasti. Hydrolysoitu hera imeytyy pilkkomisen vuoksi lähes yhtä nopeasti. Kallista tuppaa olemaan vaan. Pääasia, että ottaa heraa myös ennen treeniä koska se on tutkimusten mukaan jopa TÄRKEÄMPÄÄ kuin treenin jälkeen. Kiihdyttää proteiinisynteesiä, estää lihastenpurkautumista yms. Pieni määrä riittää (20g). BCAA riittää myös yksinään. Body lehdessä oli juuri artikkeli ketodietistä ja siinä puhuttiin, että nopeata hiilaria voi ottaa JUURI ennen treeniä tai sen aikana pienen määrän(15-30g), tällä saadaan parempi suorituskyky itse treeniin ja sillä on vaikutusta lihasmassan ylläpitoon (kovempi intensiteetti=kovempi treeni -> lihat pysyy paremmin). Myös veren glukoositasot saadaan normaalitasolle jo pienellä hiilarimäärällä juuri ennen treeniä. Tuo hiilarin nauttiminen treenin aikana voi hidastaa vähäsen rasvanpolttoa, mutta jos se tuntuu antavan potkua treeneihin niin parempi niin. Anonyymin kannattaa tästä lähtien tehdä palkkari itse. Dietillä heraproteiini-isolaattia (www.ebn.fi / mass.fi) ja suolaa 1-2g + kreatiiniä jos käyttää sitä jo. Varsinkin ketolla suola + krea ehdottomat, pysyy nivelet kivuttomina ja kroppa täydempänä, voimatasot pysyy paremmin ja sata muuta syytä miksi niistä on hyötyä.. Ketolla paljon vihreitä kasviksia, täyttää vatsaa hyvin kun safkat on mitä on. Niiden hiilareita ei tarvitse laskea, kun tekevät niin paljon muutakin hyvää kropalle dietillä. Parsakaali on suosituin bodareitten keskuudessa, erittäin terveellistä. Maistuu vaan paskalta, heh.

 7. Itsellänikin oli ketoilun ajan ihan hyvät treenit. Yritin hinkata melko voimapainotteisesti ja treeni kulki. Huomasin tosin palautumisen olevan hitaampaa ja palkkarin ollessa pelkkää protskua oli aamulla välillä hiukan hakattu olo. Juoksemalla en ole koskaan viitsinyt rääkätä itseäni, nyt olen ottanut hiukan intervalli/sprintteri-henkistä harjoittelua mukaan kuvioihin, kun sinun innoittamanasi päätin testailla VHH-linjaa entisen ketoilun sijaan.

 8. Rasvaton raejuusto voisi olla paikallaan esim. iltapalalla, jos meinaat rahkan laittaa pois. Syyt: ”Ok, let’s talk about dairy. I highly recommend you get one or more servings of dairy in your dailymeal plan. There are at least two reasons for this. The first is that calcium is turning out to have importantbenefits in terms of fat loss and some studies suggest that dairy calcium works better than other forms:high dairy calcium fat loss diets cause greater fat loss than either low-calcium or nondairy calcium diets. Calcium is also an important nutrient for overall bone health anyhow and the calcium from dairy isabsorbed the best. I want to mention calcium again, in addition to your one or two servings of dairy protein per day,adding 600-1200 mg of calcium (generic calcium carbonate from the grocery store is fine) is a good wayto ensure adequate calcium intake and help with fat loss. Take half of it in the morning and half of it at night.”Lylen kirjasta PSMF dietistä (800kcal). Yritän laittaa sulle koko kirjan sähköpostilla. Pdf:nä.

 9. Anonyymi 1: Kiitos taas kerran tiedoista, hiukan ajattelinkin että sulta saa tarkempia tietoja 🙂 En silti ihan metsään mennyt… ;)Anonyymi 2: Kyllä ketoosissa treeni kulkee, ei vaan kovin pitkä treeni 🙂 Voisin kanssa ottaa hiukan intervalleja mukaan jossakin vaiheessa…Anonyymi 3: Raejuustoa syön päivässä sen 300 grammaa. Kiitos PDF:stä, syvennyn siihen kun on paremmin aikaa 🙂

 10. Terve.

  Tuo linkki ei valitettavasti toimi, josta pääsisi tiirailemaan VHH-ruokavaliotasi. Että saisiko sen toimintaan? Ei kyllä nuo muutkaan linkitykset toiminu..

  • Linkitykset menivät puihin blogin siirron yhteydessä kun siirryin FitFashionille. Siirtoa ennen kirjoitetuissa teksteissä ei linkit toimi ja olen ymmärtänyt että niiden korjaaminen on lähes mahdotonta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta