Muutama leffareissu

On nyt tullut käytyä kolmesti elokuvissa viikon aikana. Tässä lyhyehköt arviot katsotuista elokuvista.

Ensimmäinen elokuva oli Scream 4.

Scream 4 jatkoi samalla kaavalla kuin kolme aiempaa. Huppupäinen murhaaja jahtasi taas Woodsborough-kaupungin nuoria. Mukana menossa oli myös edellisiltä naamarimurhaajilta paennut Sidney. Mitään sen kummempaa uudistusta ei elokuvassa edellisosiin nähden ollut, mitä nyt elokuva ivasi jo omia aiempia osiaankin muiden kauhuelokuvien ohella. Murhaajaa arvuuteltiin taas loppumetreille asti. Ihan katsottava elokuva.

Seuraavaksi kävin katsomassa Fast and Furious 5 joka sijoittui Rioon. Elokuva jatkui suoraan siitä, mihin neljäs osa lopppui. Mukaan oli kasattu reilu määrä edellisistä Fast and Furious elokuvista tuttuja hahmoja. Tärkeimpänä mukana oli Vin Dieselin esittämä Dom. Kyllä se niin vaan on, että ei ne kakkos ja kolmos osat tässä sarjassa ole mitään juurikin Dieselin puuttuessa näyttelijäkaartista.

Fast5 oli täynnä testosteronia ja äijäenergiaa. Sitä toi mukaan erityisesti Dwayne ”The Rock” Johnsonin esittämä DEA-agentti. Rock on kyllä mahtavassa fyysisessä kunnossa ja esiintyikin koko elokuvan ajan kokoa liian pieni Under Armour paita päällä käsivarret öljyttyinä. Vaikka umpihetero olenkin, oli noita käsivarsia mukava katsella… ja Under Armourin paitojen myynti pomppaa varmasti tämän elokuvan myötä pilviin 🙂

Hiukan häiritsi elokuvan puolivälin suvantokohta, joka oli kuin suoraan jostakin Oceans Eleven/Twelve/Thirteen/Sixtynine leffasta. Muulloin meno oli kovaa ja autot tehokkaita. Viihdyttävä elokuva.

Kolmas elokuva oli sarjakuvaleffa Thor.

Yleensä en lue arvosteluja etukäteen jos olen menossa leffan katsomaan, mutta nyt olin tapojeni vastaisesti lukenut pari arvostelua Thorista. Arvostelut eivät olleet kovin hyviä, joten odotukset leffalle eivät olleet korkealla. Ehkä juuri siksi leffa yllättikin positiivisesti. Eihän tuo mikään mestariteos ollut, mutta Marvelin sarjakuvaleffana oikein kelpo teos. Ei Thor ensimmäiselle Ironmanille pärjää, mutta jatko-osan se pesee mennen tullen.

Thorin juonirakenne ei ole mitenkään kovin yllättävä, mutta ihan näyttävä ja viihdyttävä elokuva se kaikenkaikkiaan kuitenkin on.

P.S. Fast and Furious kannattaa katsoa ihan loppuun asti…

Metallisydän

10 vastausta artikkeliin “Muutama leffareissu”

  1. Tuo Fast5 pitäiski käydä kattoon jos kerta on ihan kelpo leffa. Tykkäsin siitä ekasta paljon ja nelososakin oli ihan jees, mutta hieman häiritsi nelosessa se että Vin Diesel ei ole kyllä mikään tuhannen ilmeen mies ja paikoin ne herkemmät kohdat oli jotenkin teennäisiä. Tästä huolimatta katselen MR. Dieselin leffoja (ja sitä kroppaa) oikein mielelläni! 😛

  2. Ei napannut toi femma fastista, eikä myöskään Scream 4, rahastus paistaa todella pahasti läpi ja juoni on jo ihan seitin ohutta, ainoastaan mikä pelasti kyseiset leffat oli suht kovat rahalliset panostukset leffoihin ja laatu hyvää, Thor oli ihan hyvä lisä muotiin tulleille Marvel leffoille ja olin kanssa positiivisesti yllättynyt, ehkä tämä johtuu juurikin kovasta sarjakuva faniudestani, olisi kiva nähdä Diesel välillä muissakin rooleissa, tietysti ei tuttisoturina mutta muuten, onneksi on melko varmasti tulossa Riddick kolmonen jolta odotankin aika paljon jos vaan leffa saadaan toteutettua.t.Mikke

  3. Kati: eihän se Diesel tosiaan mikään luonnenäyttelijä ole, mutta sopii hyvin tuollaiseen badass-rooliin. Ite tykkän Dieselin äänestä, siinä on munaa :)Mikke: Pääasiassa saman idean kierrätystähän ne Fast and furiosit ja Screamit on, mutta so what, kunhan leffassa viihtyy. Oikeat laatuleffat on sitten erikseen :)Riddick kolmonen on kyllä tervetullut 🙂

  4. Joo kyllä kannatti jäädä kattoo toi fast5 ihan loppuun asti;) Onneksi jäätiin istumaan vielä, kun muut jo viilettivät ovista ulos:D Jäädään innolla odottamaan!-N

  5. Ite olin kanssa lähdössä pois kun lopputekstit alku, mutta Paula halus jäädä… aavisteli ehkä jotain… tai sitten sillä oli jotain sisäpiiritietoa, who knows… 🙂

  6. Onko Metskusydärillä kotona kunnon kotiteatteri vehkeet? Jos ei, niin videotykkejä saa alta tonnilla Full Hd laatusena ja kunnon vaffari+kaiutinsetti tekee sen fiiliksen leffojen katseluun. Hdmi piuha tietokoneesta töllöön ja netistä leffat. 😉 En ole itse käynyt 5-10vuoteen leffassa, vaan kaikki nämä leffat mitä käyt katsomassa löytyy netistä ok laatusina jo paljon enenmmin kun ovat Suomessa. Jotenkin kotona on nastempaa katella leffoja kun saa löhötä, rapistella ja piereskellä sohvalla miten haluaa. 😀 The Rock oli kyllä kovassa kondiksessa. Toki leffantekijöillä on kikkoja millä saa kaverin näyttämään vielä isommalta, kireämmältä yms. Rock oli nuorempana paljon isommassa kunnossa, mutta joutui pudottamaan painoa ja antaa kondiksen pienentyä näyttelemistä varten. Voisi kyllä parit kuurit vetäistä jos jäisi tuommoiset lihat yläkroppaan. 😉 Vin Dieselille jos jollekkin sopii kalju. Komea mies ja ääni rokkaa. Kondiskaan ei ole paha. Pimpan saannista ei tarvitse olla huolissaan.

  7. Tasseli: No voi perse! Sellaista hiukan epäilinkin, mutta kun ”perustekstit” alkoivat pyöriä mustalla taustalla ajattelin ettei sieltä enää mitään tule… aina pitäisi odotella, ainakin Marvelin sarjisleffoissa… Liittykö edes jotenkin Kostajiin?Anonyymi: Mitä sitten on kunnon kotiteatterivehkeet? Tykkiä ei ole, enkä sellaista halua, mutta pari kohtalaisen kokoista telkkaria löytyy, toinen olkkarista, toinen ”leffahuoneesta”. Samoin kohtalaiset äänentoistovehkeet molemmissa. Olohuoneessa ”hillitymmät” ja leffahuoneessa sitten muhkeammat. Ihan sopivasti jytisee molemmat ;)Netistä en hae leffoja, ostan ne alkuperäisinä. Hyllystä löytyykin reilu 1000 DVD:tä ja vajaa 300 Blu Ray:ta, kaikki aitoja. Tiedän kyllä että leffat saisi netistä ”ilmaiseksi” mutta keräilijä kun olen, arvostan aitoutta. On kovin vaikea selittää miksi olen valmis maksamaan erikoiskotelossa olevasta Blu Raysta useamman kympin sellaiselle joka on tyytyväinen netistä imaisemaansa ”ok laatuiseen” versioon.Ja mitä leffassakäyntiin tulee, se on minulle omanlaisensa elämys. Käynkin leffassa vuositasolla ehkä reilut 50 kertaa. Vaikka kotiteatterissa onkin hyvä leffoja katsoa, on elämys aina satakertaa parempi leffateatterissa. Sitäpaitsi saahan sielläkin löhötä ja piereskellä, juju on siinä että käy leffassa arki-iltaisin, jolloin siellä ei paljon muita ole 🙂

  8. Mulle tulee nuo kommentit aina myös sähköpostiin, joten poimin ne äsken sieltä ja lisään nyt tähän…Metallisydän kirjoitti…Kati: eihän se Diesel tosiaan mikään luonnenäyttelijä ole, mutta sopii hyvin tuollaiseen badass-rooliin. Ite tykkän Dieselin äänestä, siinä on munaa :)Mikke: Pääasiassa saman idean kierrätystähän ne Fast and furiosit ja Screamit on, mutta so what, kunhan leffassa viihtyy. Oikeat laatuleffat on sitten erikseen :)Riddick kolmonen on kyllä tervetullut 🙂Nea kirjoitti…Joo kyllä kannatti jäädä kattoo toi fast5 ihan loppuun asti;) Onneksi jäätiin istumaan vielä, kun muut jo viilettivät ovista ulos:D Jäädään innolla odottamaan!-NMetallisydän kirjoitti…Ite olin kanssa lähdössä pois kun lopputekstit alku, mutta Paula halus jäädä… aavisteli ehkä jotain… tai sitten sillä oli jotain sisäpiiritietoa, who knows… 🙂Anonyymi kirjoitti…Olipa muuten lopputekstien jälkeen pätkä Thorissakin.-TasseliAnonyymi kirjoitti…Onko Metskusydärillä kotona kunnon kotiteatteri vehkeet? Jos ei, niin videotykkejä saa alta tonnilla Full Hd laatusena ja kunnon vaffari+kaiutinsetti tekee sen fiiliksen leffojen katseluun. Hdmi piuha tietokoneesta töllöön ja netistä leffat. 😉 En ole itse käynyt 5-10vuoteen leffassa, vaan kaikki nämä leffat mitä käyt katsomassa löytyy netistä ok laatusina jo paljon enenmmin kun ovat Suomessa. Jotenkin kotona on nastempaa katella leffoja kun saa löhötä, rapistella ja piereskellä sohvalla miten haluaa. 😀 The Rock oli kyllä kovassa kondiksessa. Toki leffantekijöillä on kikkoja millä saa kaverin näyttämään vielä isommalta, kireämmältä yms. Rock oli nuorempana paljon isommassa kunnossa, mutta joutui pudottamaan painoa ja antaa kondiksen pienentyä näyttelemistä varten. Voisi kyllä parit kuurit vetäistä jos jäisi tuommoiset lihat yläkroppaan. 😉 Vin Dieselille jos jollekkin sopii kalju. Komea mies ja ääni rokkaa. Kondiskaan ei ole paha. Pimpan saannista ei tarvitse olla huolissaan.Metallisydän kirjoitti…Tasseli: No voi perse! Sellaista hiukan epäilinkin, mutta kun ”perustekstit” alkoivat pyöriä mustalla taustalla ajattelin ettei sieltä enää mitään tule… aina pitäisi odotella, ainakin Marvelin sarjisleffoissa… Liittykö edes jotenkin Kostajiin?Anonyymi: En tiedä onko nuo kunnon kotiteatterivehkeet, mutta ite kyllä tykkään 🙂 Tykkiä ei ole, enkä sellaista halua, mutta pari kohtalaisen kokoista telkkaria löytyy, toinen olkkarista, toinen ”leffahuoneesta”. Samoin kohtalaiset äänentoistovehkeet molemmissa. Olohuoneessa ”hillitymmät” ja leffahuoneessa sitten muhkeammat. Ihan sopivasti jytisee tarvittaessa molemmat ;)Netistä en hae leffoja, ostan ne alkuperäisinä. Hyllystä löytyykin reilu 1000 DVD:tä ja vajaa 300 Blu Ray:ta, kaikki aitoja. Tiedän kyllä että leffat saisi netistä ”ilmaiseksi” mutta keräilijä kun olen, arvostan aitoutta. On kovin vaikea selittää miksi olen valmis maksamaan erikoiskotelossa olevasta Blu Raysta useamman kympin enkä tyydy netistä ilmaiseksi imaistuun ok-laatuiseen… Ehkä se on tietynlaista hulluutta ;)Ja mitä leffassakäyntiin tulee, se on minulle omanlaisensa elämys. Käynkin leffassa vuositasolla ehkä reilut 50 kertaa. Vaikka kotiteatterissa onkin hyvä leffoja katsoa, on elämys aina satakertaa parempi leffateatterissa. Sitäpaitsi saahan sielläkin löhötä ja piereskellä, juju on siinä että käy leffassa arki-iltaisin, jolloin siellä ei paljon muita ole 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta