Pääsiäinen Tallinnassa

Päätettiin viime tipassa että lähdetään pääsiäiseksi johonkin ulkomaille. Kaikkien mahdollisten matkatoimistojen nettisivut selailtuamme totesimme että jäljellä ei ollut kuin ylihinnoiteltuja kaupunkilomia isoissa kaupungeissa ja edullisia Tallinnan hotellimatkoja. Valitsimme jälkimmäisen.

Matkaan lähdettiin perjantai-aamuna 4:50 Porin linja-autoasemalta. Edellisenä iltana pakattiin hyvissä ajoin ja nukkumaan mentiin jo puolen yön aikaan jotta saataisiin muutama tunti nukuttua ennen lähtöä. No ei saatu. Meillä on tuo vuorokausirytmi sen verran sekaisin, että ennen kolmea ei nukuttanut sitten yhtään. Reissuun lähdettiin siis ilman minkäänlaisia yöunia. Onneksi bussissa saataisiin sitten nukuttua. No ei saatu. Bussin lämmityslaitteissa oli joku vika ja bussissa oli lähes pakkasta. Matka meni siis palellessa, ilman unia.

Laivalla syötiin ja lepäiltiin se pari tuntia jonka matka lahden yli kesti. Tallinnassa etsittiin heti oma hotelli ja vietiin kamat huoneeseen. Hotellimme oli kiva pieni My City Hotel vanhassa kaupungissa. Siisti ja tyylikäs, juuri sopiva meille 🙂

Ensimmäinen päivä meni shoppaillessa. Kierrettiin keskustaa, sen tavarataloja ja ostoskeskuksia. Eipä siellä paljon ostoksia tullut tehtyä, tavallisissa liikkeissä oli hinnat samaa tasoa kuin Suomessa. Muutamassa ”ostoskeskuksessa” oli sitten edullisempaa kamaa myynnissä. Niiden aitoudesta vaan voi olla montaa mieltä…

Kuvaaminen oli noissa paikoissa kiellettyä…

Vaikka paljon mitään ei ostettukaan, tein minä sentään pari hienoa löytöä:

Upean hatun…

…ja T-paidan, jossa oli ”hiukan” kasvuvaraa… Taisi olla kokoa 8XL…

Tuo on täydellinen treenipaita kesähelteille. Tuon kun laittaa päälle, ei muuta vaatetta tarvitsekaan, ja treeni kulkee!

Toisena päivänä kierreltiin vanhaa kaupunkia. Hieno ilma ja mahtavia rakennuksia. Noita olisi voinut kierrellä ja katsella koko päivän.

Aikamme vanhaa kaupunkia ihailtuamme päätettiin vielä lähteä keskikaupungin ulkopuolella olevaan isoon Rocca Al Mare kauppakeskukseen. Sinne oli ilmainen bussikuljetus keskustasta, mutta bussit näyttivät epämukavilta ja tulevan sen verran täyteen, ettei viitsitty niihin ahtautua, vaan ajeltiin bussin perässä omalla mukavalla ja ilmastoidulla taksilla. Kun kerran ulkomaila ollaan, ei olla köyhiä eikä kipeitä!

Syötyä tuli paljon, eikä niin kovin vähähiilihydraattisesti (tai muutenkaan terveellisesti)…

Olo olikin loppureissusta tosi raskas ja paksu. Nyt alkaa sitten tiukka ruokavalion noudattaminen, olokin on paljon parempi ja kevyempi kun syö puhtaasti.

Muutama kulttuurishokki tuli koettua tuolla kaukaisella ulkomaanmatkallamme:

Pepsi Max tölkkiin oli kirjoitettu jotain ihan kummallista…

…Ehrmannia ei kaupoista löytynyt maustamattomana, vaan kaikenmaailman maustettuja versioita…

…ja punahilkka olikin punamutsike…

Ei herranjestas, kyllä oli outoa!

Paluumatka meni mukavasti taas laivalla.

Kiva oli reissu, mutta kiva on olla taas kotona, päästä treenaamaan ja saada omia tuttuja ruokia. Nyt alkaa kuntokuuri, jotta kesän ulkomaanmatkalla kehtaa ottaa paidan pois 🙂

Niin ja kun Tallinnassa kerran oltiin, niin pitihän sieltä toki tuoda hiukan alkoholiakin. Mietittiin seillä että tuodaan sen verran että riittää meille loppuvuodeksi. Tuotiin siis kokonainen salkullinen light-siideriä, 24 tölkkiä! Kyllä sillä luulisi loppuvuoden selviävän…

Jotkut toivat hiukan enemmän noita alkoholijuomia… Totisesti toivon, että tämä kaveri ei aio juoda kaikkia tuomiaan juomia yksin…

Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Pääsiäinen Tallinnassa”

  1. Ois kiva päästä maistamaan noita Ehrmanin maustettuja versioita. Sitä mää vaan tulin kysymään, että kai tuossa yhdessä kuvassa on vasta sun aamupalan alkusatsit?, Nadja

  2. Vaikuttaa onnistuneelta reissulta! Sopivasti erilaisia kulturellisia osia koettu! pal

  3. Nadja: Noita maustettuja oli erilaisia vaika kuinka paljon, ravintoarvot vaan oli muiden maustettujen rahkojen luokkaa. Samoin maku. Ja noissa kuvissahan on vaan pieni osa kaikesta siitä ruokamäärästä minkä ahdoin sisääni… :)pal: Oli kyllä onnistunut ja mukava reissu. Jalat on edelleen kipeinä kaikesta siitä kävelemisestä… 🙂

  4. Paljonkos tuollaiset piraattihupparit nykyään maksavat? Ja minnepäin kesällä lähdössä?

  5. Tais olla hupparit siinä 20-40 euroa hiukan kuvasta riippuen…Kesäälä mennään jonnekin, suuntaa ei olla päätetty vaan lähdetään äkkilähdöllä sinne mikä vaikuttaa kiinnostavalle. Lämpimään joka tapauksessa 🙂

  6. Onko jotain halpaa mestaa mistä voisi tilata netistä huppareita tai hyvää kauppaa pk-seudulla? Jotain rentoa mallia pitäisi löytää. Gaspin hupparit maksaa ja dietin jälkeen näytän lähinnä huvittavalta sellanen päällä. 😀 Jotain sporttista menevää hupparia mitä kehtaa pitää kesällä päällä. Perusmallit tuntuu kireiltä ja ei niin hyvän näkösiltä päällä. Onko perheenlisäystä suunniteltu vielä? Sullahan alkaa olla ikää jo sen verran, että.. 😉 Mies28

  7. Tallinna on kiva paikka varsinkin keväisin. Vanha kaupunki on kiva mesta käydä syömässä ulkona ja oleilla muuten vaan.Hahah.. toi t-paita, melko lakana 🙂 Joillain räppäreillä ne on oikeesti tota kokoo.

  8. Anonyymi: Testaa vaikka Bronxin hupparit, ei niin sporttisia, mutta löytyy riittävän isoja. Hinnatkin Gaspia edullisempia. Ja Ecko:lta löytyy sitten siistejä MMA-huppareita, hinnat vaan liki satasta…Ja miten niin alkaa ikää olla? Nyt en ymmärrä… :)Matti: Oli kyllä ihan kiva paikka 🙂 Toi T-paita oli ihan uskomaton 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta