Mikä tätä yhteiskuntaa oikein vaivaa?

Ajelin eilen kaikessa rauhassa rauhallista tietä pitkin. Muita tienkäyttäjiä ei näkynyt missään ja tunnelma oli leppoisa. Aurinko paistoi ja taisinpa jopa hyräillä radiossa soivan Lady Gagan tahtiin ”po-po-po-po-poukkerfeiiis, poukkerfeiiis…” Kaikinpuolin mukava kevätpäivä siis.

Yhtäkkiä huomasin pensaassa kykkivän haalareihin pukeutuneen hepun suuntaavan minuun jonkin aseen näköisen kapistuksen, samalla toisesta pensaasta loikkasi tielle saman näköinen heppu huitoen ja hyppien. Hätäkakkahan siinä turahti housuun, survaisin jarrun pohjaan ja melkein ajoin pelästyksissäni ojaan. Sain kuitenkin ohjattua ajokkini turvallisesti tien sivuun.

Kyseesä oli poliisiratsia. Olin ilmeisesti ajanut huomaamattani hieman ylinopeutta… Minua pyydettiin nätisti siirtymään poliisiauton peräpenkille ajokortin ja rekisteriotteen kanssa. Tein työtä käskettyä, enhän olisi uskaltanut uhmata noita kahta, lähes 70-kiloista vahvaa poliisimiestä. Poliisiautossa pohdiskelin pitäisikö tunnelmaa keventää omaperäisellä vitsillä, ”No kumpis teistä nyt on se joka osaa lukea ja kumpi kirjoittaa?” Hätäkakka edelleen housussa ja rotevan, selvästi paljon salibandya harrastavan poliisimiehen mulkoillessa minua etupenkiltä päädyin kuitenkin vain hiljaa vastailemaan esitettyihin kysymyksiin ilman humoristisia kevennyksiä. No, putkaan en joutunut ja korttinikin sain pitää. Matkaakin pääsin jatkamaan kohti lähintä vessaa rikesakon ja ”yritä olla sitten jatkossa tarkempi tuon ajonopeuden kanssa”-toivotuksen saattelemana.

Enää ei laulattanut… Lähinnä pohdin samaa iänikuista ongelmaa: Miksi poliisit eivät käytä aikaansa oikeiden rikollisten jahtaamiseen, vaan väijyvät puskissa kaltaisiani viattomia tienkäyttäjiä?

Tästä päästäänkin kätevästi yhteiskunnallisten pohdiskelujeni seuraavaan vaiheeseen, nimittäin edukuntavaaleihin. Mistä ihmeestä sitä voi tällainen yksinkertainen ihminen tietää ketä äänestää? Ehdokkaita on vaikka minkä näköistä ja kokoista. Jokaisella on omat hienot iskulauseensa ja teesinsä. Ja mistä ihmeestä erottaa ne eri puolueet? Mitä asioita mikäkin puolue ajaa? Mitä sitten jos ääneni meneekin suhteellien vaalitavan takia jonkun aivan väärän ehdokkaan hyväksi? Ihanhan tässä nuppi sekoaa…

Kertokaa nyt minulle kuka on se ehdokas jonka tavoitteena on poistaa makeisvero lisäravinteista!

Metallisydän

15 vastausta artikkeliin “Mikä tätä yhteiskuntaa oikein vaivaa?”

  1. Anonyymi 1: Tuohan on jo huijausta ;)Anonyymi 2: Enpä kai sitten, joskus olen palauttanut kirjastokirjankin myöhässä…Poliisi nro:2: Otan mesen tallista vasta toukokuussa… 🙂

  2. Hyi kauhia, ajatteleppa mitä kaikkea tuollaki rahalla ois saanu tilattua! Tuosa kyllä menis tunnelmat hautajaisiaki vakavammaksi. Paljonko ajoit ylinopeutta kun nuin paljon jysähti?

  3. Kike Elomaa vanhana bodarina varmasti voisi olla sun valintas ja varmasti oikea henkilö ajamaan tätä verotus juttuu meittien prode yms hankinnoissa kun itsekkin niitä syö ja käyttää :).

  4. Anonyymi: Välillä pitää vinkua, ei aina jaksa posettaa, ei edes Poutiainen :)Dexteri: Tutka näytti 57 km/h neljänkympin alueella… Eihän nuo oo kuin karkkirahoja… ;)Eki: Ei taida Kike olla meitin vaalipiirissä… Mahtaskohan nuo ehdokkaat edes tietää tuosta lisäravinteiden makeisvero-asiasta jos menis kyselemään…

  5. ”Miksi poliisit eivät käytä aikaansa oikeiden rikollisten jahtaamiseen, vaan väijyvät puskissa kaltaisiani viattomia tienkäyttäjiä?”Eikös pitäisi olla tyytyväinen, että Suomessa menee niin hyvin ettei poliiseilla ole tosiaan parempaa tekemistä =)Samalla kannalla kyllä että makeisvero pois lisäravinteista!

  6. Tarkoitin noita yhteiskunnan säännöistä vinkuvia ja mersu-kateellisia, en bloggaajaa.Tuo puuttumiskynnyksen laskeminen ylinopeuksissa teki ainakin omasta kaasujalasta raskaamman. Nyt tulee pidettyä +10km/h kokoajan, kun ennen oli jatkuvasti 10% ylitys. Järki tietysti tässäkin.Vaikka sais kai olla enemmänkin ylitystä, kun alla on CLS. :DKukkahattutädit/sedät, olkaa hyvät:

  7. Anonyymi 1: Menisikin niin hyvin… :)Anonyymi 2: Kyllähän se niin on, että aika usein tulee yli nopeusrajoitusten ajettua, olkoon sitten vaikka yhteiskunnan säännöistä piittaamattomuutta 😀

  8. itellä selkis, että oli jääny 31 euroa ajoneuvoveroa maksamatta 😀 onneksi ei poliisit pysäytelleet kuukauden aikana (vasta sitten tuli karhu!), ois lähteny neidin autosta kilvet.. asia huomattiin, kun isäukko oli viemässä autoa katsastukseen 😀 ihmeellistä, miten tällaista voi käydä ihmiselle, joka maksaa laskun välittömästi, kun se postiluukusta kilahtaa!

  9. On se kumma kun ei aikuinen ihminen kestä yhteiskunnan sääntöjä. Oletko ikinä ajatellut, että kyllä niitä poliiseja on tekemässä muitakin töitä. Joidenkin on vain saatava hillittyä sinun laisia valopäitä.

  10. Teen työssäni usein yhteistyötä poliisien kanssa, tänäänkin. Sinun kannattaa lukea kirjoitus uudelleen, josko vaikka löytäisit sen ironian/huumorin pilkahduksen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta