Ruokahaaveilua ja suunnitelmia

Nälkä kurnii. En tiedä kuka ihme voi väittää ettei tässä pussikeittoketoosissa nälkä vaivaa. Minulla ainakin on koko ajan nälkä. Asiaa ei tietenkään helpota se, että ruoka pyörii koko ajan mielessä. Rääkkäänpä nyt itseäni oikein toden teolla ja muistelen reilun kahden viikon takaista viimeistä viikonloppua ennen tätä ketoosidieettiä ja kaikkea mitä silloin tuli mässäiltyä…

Ensin loppuviikosta käytiin Amarillossa syömässä. Silloin mussutin XXXL Burgerin. Eihän tuo silloin herkkua ollut, tuli äklö olo ja kaikkea, mutta nyt muistelen kaiholla tuotakin purilaista…

Viikonloppuna sitten tein itselleni pellillisen pizzaa. Täytteinä kaikkea herkkua, kuten kinkkusuikaleita, jauhelihaa, broileria, ananasta… ja jälkkäriksi proteiinipatukkaa. Kyllä on pizzaa ikävä!

Viikonloppuna herkuttelin myös suurimmalla herkullani, korvapuustilla. Mikään ei ole niin hyvää kuin kunnon pulla!

Ja viimeiseksi sunnuntai-illalla ennen nukkumaanmenoa ja dieetin aloittamista söin vielä proteiinipatukoista parhaan, Dymatize Elite Courmet Protein Barin.

Siitä alkoikin sitten ”hivenen” askeettisempi ruokavalio. Kanakeittoa, kalakeittoa, kanakeittoa ja taas kalakeittoa. Ja jos keitoissa edes olisi kanaa tai kalaa, mutta pelkkää litkuahan se on! Ja se maku mikä aluksi oli ihan hyvä, on alkanut jo kohtalaisesti tympiä. Vaihteluksi voisi hankkia edes pari pussia jotain muuta makua…

No, pitää ajatella positiivisesti: Nyt on jo puoliväli ylitetty, yli kaksi viikkoa takana ja alle kaksi viikkoa edessä. Kyllä sen kestää, pakkohan se on!

Dieettikumppanini Karppa päätti lopettaa Easy Dietin kahteen viikkoon ja siirtyä matalahiilihydraattiselle ruokavaliolle. Karppa aikoo edetä niin, että arkipäivisin ei ruuasta juuri hiilihydraatteja tule ja sitten viikonloppuisin tankata vahvasti hiilareita.

Tässä Karpan itselleen suunnittelema ruokavalio:

Karpan suunnitelma

Itse mietin myös jo dieetin jälkeistä elämää vaikka se vielä kaukaiselta tuntuukin. Tutkailin tuota Karpan suunnitelmaa ja sovelsin siitä oman, hivenen erilaisen suunnitelmani millä aion jatkaa Easy Dietin jälkeen. Muutoksia saattaa tulla paljonkin, mutta tällä hetkellä suunnitelmani on tällainen:

Aamupala
Munakas (viisi kananmunaa, kinkkusuikaleita ja paprikaa)
Ruisleipäviipale, päälle kalkkunaleikettä.

Lounas
200 g maissia / vokkivihanneksia
200 g naudanpaistijauhelihaa

Välipala
Proteiinidrinkki

Päivällinen
Salaatti
200 g kanaa / kalaa
keitetty kananmuna
öljyä / salaatinkastiketta

Välipala
Proteiinidrinkki

Iltapala
Siivu ruisleipää, reilusti juustoa ja kalkkunaleikettä
Omena
Pähkinöitä

Yöpala ennen nukkumaanmenoa
Maitorahka

Treenipäivinä treenin jälkeen palkkari.

Kerran viikossa sitten tankataan enemmän hiilareita, eli vedellään kaurapuuroa, leipää, pastaa, jäätelöä, pizzaa, pullaa yms. hiilariherkkuja, mitä sitten keksiikin 🙂

Suunnitelma saattaa toki vielä muuttua moneen kertaan. Voi olla että kun dieetti loppuu, leivon ensimmäiseksi pellillisen korvapuusteja ja syön ne kertaistumalta… paisuen samalla takaisin entisiin mittoihin 🙂

pullaa_ 002
Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Ruokahaaveilua ja suunnitelmia”

  1. Näin jälkikäteen ajatellen ei siinä varmaan hirveesti järkeä ollutkaan, hidasti vaan ketoosiin pääsyä. Nyt viimeaikojen VHH-ruokavaliolla olen pitänyt hiilaripäivän reilun viikon välein. Niinä päivinä olen syönyt riisiä, puuroa, leipää… sekä juonut paljon. Aika hyvin on keho niinä päivinä täyttynyt ja se on tuonut hyvin lisää treenitehoa. Joka kerta paino on noussut pari kiloa, mikä on sitten kyllä tippunut kohtalaisen nopeasti poiskin ja ennen seuraavaa tankkausta paino on taas ollut alhaisempi. Ilmeisesti siis aineenvaihdunta on polkaissut aina kunnolla päälle…

  2. No ei tossa maissin vetämisessäkään järkeä oo, jos VHH haluaa vetää. Ravintoarvot samat/huonommat kuin perunalla riippuen minkälaista maissia vetää.Ehkä olet tänkin jo oppinut, sillä tämä viestihän tulee aika myöhään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta