Treenityyli ja aerobiset ACKD dieetillä

Juri kyseli aiemmin minulta aerobisen määrästä ja treenaustavoista tällä dieetillä, joten kirjoittelenpas niistä hiukkasen pidemmin jos vaikka kiinnostaisi muitakin 🙂

Normaalidieeteillä olen aerobisen treenin tehnyt lähinnä aamulenkeillä ennen aamupalaa. Se on tuntunut toimivan kohtalaisen hyvin rasvaa polttavana treeninä. Viime keväänä tein hiukan intervalleja kuntopyörällä ja muutaman kerran mäkijuoksua. Niistä en niin tykännyt ja jätinkin ne sitten pois ja palasin aamuaerobisten pariin.
 
 
Tällä dieetillä en ole (ainakaan vielä) kokenut tarpeelliseksi ottaa aerobista harjoittelua mukaan. Paino tuntuu tippuvan kohtalaista tahtia ilmankin 🙂 Eilen vaaka näytti 98,1 kg, paino on siis pudonnut yhdeksässä päivässä 6,4 kiloa. Ei paha…

Treenit luistavat hyvin, kunhan niitä ei venytä liian pitkiksi. Eilen treenasin olkapäät ja hauikset, tai minun piti treenata. Olkapäätreeni luisti aivan loistavasti. Tein pystypunnerrusta vipuvarsilaitteessa isommilla painoilla kuin koskaan!

olkapaatt
Kuva lämmittelysarjasta
 
Muutenkin olkapäätreeni kulki ja tuntui menevän perille. Hauistreenin ensimmäisen liikkeen jälkeen alkoi kuitenkin huomata energian loppuvan. Ei vaan yksinkertaisesti jaksanut. Lopetin siis kesken kahden liikkeen jälkeen ja teen hauikset uudelleen paremmalla sykkeellä tässä jokin päivä.

Treenityyliä olen muuttanut dieetillä sen verran, että keskityn nyt lyhyempiin sarjoihin. Pyrin tekemään noin 5-6 toiston sarjoja, joskus jopa lyhyempiä. Näin tuntuu energiat riittävän paremmin. Ihan samanlaista pumppia ei lihaksiin saa kuin pidemmillä sarjoilla ja välillä tuleekin tehtyä pudotussarja tai supersarja liikkeen viimeiseksi sarjaksi saadakseni sen ihanan pumpin tunteen lihakseen. Eilenkin oli pakko ottaa vipareissa pudotussarjoja jotta sai olkapäihin oikein hyvän poltteen 🙂

 

Palautumisen olen huomannut nyt dieetillä olevan heikompaa kuin aiemmin. Johtuuko se sitten ruuan puutteesta vai siitä että palkkarissa ei ole hiilaria, enpä tiedä. Jokatapauksessa palautuminen on hitaampaa. Tutkailinkin jo palkkareita dieetin loppumista ajatellen ja huomasin Spiritin Recoveryn olevan Astmissa tarjouksessa (on muuten melkein ilmaista!). Pitää varmaankin tilata muutama paketillinen odottamaan dieetin loppumista…

Minulla on palkkarin lisäksi jo muutenkin melko pitkälle suunniteltuna dieetin jälkeinen ruokavalio. Palataan siihen kuitenkin toisella kerralla 🙂
Metallisydän

10 vastausta artikkeliin “Treenityyli ja aerobiset ACKD dieetillä”

  1. Kauan meet diettaa tolla ACKD:llä ja jatkatko ton jälkeen ”perinteistä” diettiä vielä ?

  2. Rock rock! Äijähän sulaa silmissä (kuvia odotellessa) =)Treenit ja aerobiset teet niin kuin kuvittelinkin. Aerobiseen ei varmasti kannata energiaa tuhlata -säästää nekin vähät painoharjoitteluun. Normidieetille aamuaerobinen on varmasti ihan paikallaan (ainakin itse niitä teen).Mites päänsärky? Kolkuttaa ketoosi ohimoita? Mä olin ite muutaman päivän ”nollahiilareilla” ja päänsärky oli kuin joku olis juonu edellisenä iltana mun suulla viinaa.

  3. Anonyymi: Tarkoitus on vetää ACKD:lla yhteensä neljä viikkoa, josta nyt on kymmenes päivä menossa. Sen jälkeen kiinnostaisi jatkaa vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tuskin kuitenkaan enää ns. dieettaan siinä kohtaa.Juri: Pistetään seuraavat kuvat kun kaksi viikkoa dieettiä on takana 🙂 Päätä särki kahtena ensimmäisenä päivänä, sen jälkeen ei ole särkenyt ollenkaan.

  4. Sää ilmeisesti työskentelet perhekodissa tai vastaavassa niin itseänikin kiinnostais lähtä alalle, eli minkä koulutuksen kannattaa suorittaa että pääsee? T.joni

  5. No tuo ensimmäinen manitsemasi on suurempi huolen aihe ku jälkimmäinen tässä tapauksessa 🙂 no pitää alkaa sumplimaan tota koulutusta että miten sitä helpoiten pääse tuohon työelämään kiinni. T:Joni

  6. Onko innostusta laittaa ylös noita treenejä ihan päivyrin kaltaisesti tänne vaikka blogipäivityksen loppuun? (liike + toistotxsarjatxpainot periaatteella) Vai teetkö reenit niin sen tilanteen mukaisesti, että et välitä / jaksa muistaa painoja? Mukava noita ois lueskella ihan siinäkin mielessä ja aina soveltaa omiinkin jumppiin. 🙂 Enkä ole varmasti ainoa.

  7. Joni: Eihän se opiskelu mitään herkkua ole, mutta se unelma-ammatin tavoittelu tuo kyllä pientä lisämotivaatiota 🙂 Ja harjoittelut on hyviä, niistä kannattaa ottaa kaikki irti.Anonyymi: Joihinkin treenijuttuihi olen joskus laitellut tarkemmin noita liike-sarja-toisto-määriä, aika harvoin tosin.Suunnittelen treenit aina etukäteen päässäni, lähinnä liikkeet ja joskus sarjamäärät, mutta sovellan niitä usein ihan tilanteen mukaan. Treenatessa en merkkaa noita mihinkään ylös, mutta muistan ne kyllä yleensä aika hyvin. Sarjapainoilla ei itselleni niinkään ole merkitystä tässä lajissa vaan enemmänkin liikkeen puhtaudella ja tuntumalla lihaksessa. Toki silti pyrin nousujohteisuuteen myös painomäärien kanssa 🙂 Katsotaan jos vaikka jaksaisi taas merkkailla noita tänne tarkemminkin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta