Suuri rahkatesti – osa 2 – maustetut rahkat

Metallisydämen suuri rahkatesti jatkuu. Ensimmäisessä osassa testattiin maustamattomat halpisrahkat. Ensimmäinen osa löytyy TÄÄLTÄ.

Tällä kertaa vuorossa ovat maustetut rahkat. Testiin valittiin maustettuja rahkoja laajalta alalta. Monesta testin rahkasta on useita eri makuvaihtoehtoja ja testiin valittiin ihan vain mielihalujen mukaiset makuvaihtoehdot. Skyr rahka pääsi mukaan kahdella eri maulla koska ravintoarvot niissä olivat kohtalaisen erilaiset. Vaikuttiko se makuun, se selviää jos jaksat lukea testin tulokset 🙂

Lähdetäänpä itse testiin ja ensimmäisen rahkan kimppuun!
Rainbow Mustikka-banaanirahka

– Koko 150 g
– 120 kcal (83 kcal / 100 g)
– 11 g proteiinia (7,4 g / 100 g)
– Hinta 0,62 €

Rainbown mustikka-banaanirahka oli ihan hyvänmakuinen, selkeästi tunnistettavissa mustikan ja banaanin maut, yhdistelmänä toimi oikein hyvin. Koostumus oli jogurttimainen, ei niinkään kiinteä kuten rahkat yleensä, vaan juoksevampi. Vaikka ihan hyvän makuinen olikin, ei kuitenkaan mikään erityinen herkku. Plussaa edullisesta hinnasta.

Valio Vanilla Vadelma

– Koko 150 g
– 165 kcal (110 kcal / 100 g)
– 9,3 g proteiinia (6,2 g / 100 g)
– Hinta 1,32 €

Valion Vanillarahkan koostumus on kiinteä ja rahkamainen. Vadelman maun rahkasta tunnistaa, mutta enemmänkin rahka maistuu makealle, esanssiselle. Sen verran hyvä ja makea että toimii ihan hyvin jälkiruokana tai herkkuna.

Skyr Mustikka

– Koko 170 g
– 156 kcal (92 kcal / 100 g)
– 17 g proteiinia (9,8 g / 100 g)
– Hinta 1,49 €

Skyr rahka on koostumukseltaan rahkamaisen kiinteä. Mustikan maku on hyvä, tosin läpi maistuu vahvasti kirpeä rahkan perusmaku. Ei kuitenkaan niin hapan kuin maustamattomat rahkat. Maku on ihan hyvä ravintoarvoihin nähden. Hinta kuitenkin melko kova pienestä eikä niin herkusta rahkasta.

Exquisa Creamy Quark Blueberry

– Koko 500 g
– 435 kcal (87 kcal / 100 g)
– 31 g proteiinia (6,2 g / 100 g)
– Hinta 1,77 €

Exquisa on rahkatestin jättiläinen, 500 gramman kokoisesta purnukasta ei kuitenkaan irtoa kuin 31 grammaa proteiinia eikä makukaan ole kummoinen. Rahka on voimakkaasti mustikan makuista ja marjaisaa. Rahka on äitelän makeaa ja teollisen makuista. Halpa hinta maistuu… testin huonoin kokemus.

Skyr Vanilja

– Koko 170 g
– 95 kcal (56 kcal / 100 g)
– 17,5 g proteiinia (10,3 g / 100 g)
– Hinta 1,49 €

Vaniljan makuinen Skyr rahka on koostumukseltaan samanlainen kuin mustikanmakuinen kaverinsa. Vaniljassa kalorimäärä on kuitenkin koko porukan pienin. Samalla kun proteiinimäärä on korkea, voi tätä jo pitää bodarillekin sopivana vaihtoehtona (joutuu tosin syömään useamman kerralla). Maku ei kuitenkaan ole paras mahdollinen, kuitenkin kun pidetään pieni kalorimäärä mielessä, menee vanilja Skyr alas mukisematta. Hinta on tässäkin kokoon nähden suolainen. Hyvä vaihtoehto jokailtaiselle Ehrmannille joskus jos haluaa maustettua rahkaa maustamattoman sijaan.

Valio maustettu rahka Kuningatar

– 200 g
– 320 kcal (160 kcal / 100 g)
– 14,2 g proteiinia (7,1 g / 100 g)
– Hinta 1,96 €

Nyt löytyi maustettujen rahkojen todellinen kuningatar! Herkullinen maku ja mukavan pehmeä koostumus. Tätä syö ilokseen ja tarjoaa vaikka vieraille. Ehdottomasti koko joukon paras maku. Kalorimäärä on korkea kuten hintakin, mutta mitä niistä, tämä on herkkua!

Tässä testissä on mahdoton valita yhtä ainoaa voittajaa. Päädyinkin kahteen erilliseen voittajaan, eri kategorioissa. Vaniljan makuinen Skyr on matalan kalorimäärän ja korkean proteiinipitoisuutensa ansiosta bodarikategorian voittaja kun taas herkullisuuskategorian voittaja on ehdottomasti Valion maustettu Kuningatar. Toisaalta myös Rainbown rahkaa voi silloin tällöin vaihtelun vuoksi maistella, se kun on sen verran edullista. Muut saavat jäädä jatkossa ostamatta. Valion Vanilla oli pettymys hintaansa nähden ja Exquisa oli yksinkertaisesti kamalaa.
Nyt on taas aika päästää teidät muut ääneen. Jäikö jokin suunnaton herkku maistamatta? Onko jossakin maustettu rahka joka hakkaa Skyritkin proteiinimäärissä?

Laita kommenttisi tähän kirjoitukseen niin pääset osallistumaan ystävänpäiväarvontaan! Palkintoina uusin (kerran luettu) Bodaus lehti ja ystävänpäiväteemaan sopiva mahtava (uusi ja muoveissa) Corpse Bride DVD!

Osallistumisaikaa on torstai-iltaan asti, jolloin arvon voittajat. Voittajilla on sitten viikonloppu aikaa ilmoittaa osoitteensa. Muista laittaa kommenttiisi nimimerkkisi lisäksi myös kumpaan arvontaan haluat osallistua.
Rahkaa naamaan ja onnea arvontaan!
Metallisydän

29 vastausta artikkeliin “Suuri rahkatesti – osa 2 – maustetut rahkat”

 1. voisit tehdä vielä yhden rahka-artikkelin jossa metallisydän tekee oman maustetut herkkurahkan bodarille 😀

 2. Musta toi Equisan rahka on ihan jees, makuasioita.. mut hyvä vertailu kaiken kaikkiaan..ja Bodaus-lehti kelpais, kiitos!T: Pallomaha

 3. Mulle maistuu Skyrin vanilja ihan jo pelkän makunsakin puolesta tolkuttoman hyvin. Mutta kun sitä rahkaa tosiaan menee vähintään se neljänneskilo päivässä, niin pääosin tulee pitäydyttyä Ehrmannissa, kun ei vielä ole sattunut lottovoittajan lompakkoa takataskuun.

 4. Topi: Ihan hyvä idea, saatanpa toteuttaakin :)Taru: Jep, mutta Kuningatar oli vielä parempaa!wallju: :)insensibility: Olihan se ihan jees :)Jasso: Niiinpä! :)syrjis: Ei rahka pakollinen ole, mutta kiva proteiinilisä kuitenkin :)Jantsa: :)Pallomaha: Yöks! ;)Surku: Jep, hinta on melko kova… silloin tällöin voi herkutella Skyrillä Ehrmannin sijasta :)Urho: Ei ole liimaantunu 🙂 Ja jos olisikin, se olisi rahkaa se! 😉

 5. Kannattais noista maustetuista rahkoista maistaa Rainbowin vaniljarahka, ihan herkkua! Muut Rainbowit on siihen verrattuna ihan hirveää kuraa. Edullinen hinta on myös iso plussa tälle.Leffa voittaa!

 6. Minäkin maistelin viikonlopun aikana tuota Valion kuningatar-rahkaa ja pakko on todeta, että löytyi ehdoton suosikkimaku maustettujen rahkojen joukosta! Laktoositonta ruokavaliota noudattavana tuntuu välillä yllättävän vaikealta löytää maukasta ja suussa miellyttävältä tuntuvaa rahkaa kauppojen valikoimasta:)Bodauslehti kiinnostaisi tälläkin suunnalla!;)

 7. Pitääpäs joku päivä maistaa tuota Rainbowia ja Skyriä. Mutta leffa olisi mukava saada 🙂

 8. Meikäläisen mielestä skyr mustikka on erittäin maukasta.Bodauslehti kiinnostaisi.

 9. Itse en niinkään näistä maustetuista tykkää. Joskus un haluan herkutella nii nakkaan ehrammin sekaan muutaman mustikan pakistemesta :P. Ja bodauslehti se kiinnostaisi.

 10. Mun mielestä tuo Exquisa on kaikista paras ja purkki kestää ikuisuuden tämmösellä naisihmisellä 🙂 Mie tavottelen leffaa, ku melkeen kaikki muut bodaus-lehden perään 😉

 11. Tommosen Exquisa rahkan oon joskus syöny ja muistaakseni se oli aikamoista herkkupersetavaraa. Likkakaveri tykkää noista rainbow:n maustetuistarahkoista. Ite pysyttelen maustamattomissa, koska noissa maustetuissa on niin hikisesti proteiinia per. purkki. Tota kuningatar rahkaa tosin täytyy kokeilla, koska tuo kuningatar maku on ainakin jätskeissä yks suosikkejani 🙂

 12. Maustamaton Exquisa on ihan käypä vaihtoehto Ehrmannille ja suosikki coop X-tralle, tosin on hieman hintavampaa, mutta maultaan mukavan pehmeää. Maustetuista rahkoista on joskus tullut hairahdettua Pirkka rahkoihin, joista mansikkarahka taitaa olla vähäisin kaloreiltaan ja proteiinipitoisuuksiltaankin. DVD ois kiva:)-LM-

 13. nuo valion maustetut on kyllä vertaansa vailla, jos ravintosisältöä ei mietitä. oma suosikki ehottomasti vanilja.

 14. Mun mielestä tuo Skyrin vaniljarahka oli vähän oksettava. En voinut syödä edes loppuun, vaikka yleensä rakastan kaikkea vaniljaa sisältävää.

 15. Jantte: Pitääpä maistaa :)Lusitarius: Se oli kyllä herkkua :)Sakkke: Maista ihmeessä!jusba: :)Karppu: Ihan hyvää se oli, ei vaan niin makoisaa kuin parit muut. Proteiinimäärä oli kyllä kohdallaan :)Bobbi: Paulakin sekoittelee aina mustikoita rahkaan. Itse en jaksa, syön mieluummin paljaaltaan… laiska oon :)RS: Jep :)NP: Jätän Exquisat sulle :)Janne: Maustamattomia minäkin päivittäin syön. Välillä pitää kuitenkin herkutella :)LM: Pirkka-rahkoja ei mukana ollutkaan, käyn nimittäin ruokaostoksilla Prismasssa- Pitää testata myös tuo Pirkka jossain vaiheessa :)Tinski: Olen Paulaa houkutellut kirjoittamaan useasti, vielä ei ole innostunut. Paulan tekstiä pääsee kuitenkin lukemaan ProBodyssa, mihin Paula on kirjoittanut kolumnia jo yli vuoden :)gaylord: Niinhän ne on, joka maku.datc: Se ei oikein ollut sellainen makea kuten muut maustetut. Varmaan ihan ravintoarvojensakin takia.Vielä on huomiseen iltaan asti aikaa osallistua arvontaan!

 16. Silloin kun sain vielä ehrmannia alas sekoitin sen usein juurikin tuohon exquisan mansikkarahkaan. Puolet ja puolet oli hyvä kombi. , Nadja

 17. Miksi SKYR rahkoja ei ole laktoosittomana versiona,mitenkäs syöt jos tavallinen ei käy?

 18. Omat suosikit ehottomasti Valion pehmeä rasvaton maitorahka ja Vanilja Skyr 🙂 ton valion rahkan kaa voi vetää tuoreita hedelmiä tai marjoja ja skyr ny on niin taivaallista et menee sellasenaankin! Harmi vaan ettei tota Skyr rahkaa saa laktoosittomana ittellänikin tulee hieman ilmavaivoja liiallisesta syönnistä mut se on si voivoi: D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta