Suuri rahkatesti – osa 1 – maustamattomat halpisrahkat

Jokainen bodari syö rahkaa. Jos ei syö rahkaa ei kasva isoksi, senhän nyt tietää jokainen salillakäyntiä aloittelevakin. Rahkoja on kuitenkin markkinoilla jos jonkinlaisia. Mistä sitä tietää mitä niistä kannattaa sinne ostoskoriin lappaa… No nyt Metallisydän kertoo mikä rahka on parasta!

Rahkat on helppo jakaa kahteen kategoriaan, maustettuihin ja maustamattomiin. Tässä suuren rahkatestin ensimmäisessä osassa keskitytään maustamattomiin rahkoihin ja niistä vielä erityisesti halpisrahkoihin.

Kaikki rahkat ovat samanlaisia jos ne maustetaan. Siihen hommaan on netti pullollaan erilaisia ohjeita, joku laittaa sekaan sokeria ja banaania, joku steviaa ja mansikoita, joku jopa rypsiöljyä ja Funlightia. Tässä testissä rahkat kuitenkin maistellaan niin kuin tosibodarit rahkansa syövät, paljaaltaan, ilman minkäänlaista maustamista.

Maustamattomista maitorahkoista testiin valittiin perinteinen suursuosikki Ehrmann, Valion uusi maitorahka ja Rainbow maitorahka. Määrä pidettiin rajattuna, koska kolmea rahkaa enempää en minäkään saa ahdettua kerralla sisääni.

Esitellään ensin testissä olevat rahkat.
Ehrmannin rasvaton maitorahka
– Koko 250 g
– 145 kcal (58 kcal / 100 g)
– 22,5 g proteiinia (9 g / 100 g)
– Hinta 0,64 €

Valion pehmeä rasvaton maitorahka
– Koko 250 g
– 150 kcal (60 kcal / 100 g)
– 25 g proteiinia (10 g / 100 g)
– Hinta 0,75 €

Rainbow maustamaton rasvaton rahka
– Koko 250 g
– 175 kcal (70 kcal / 100 g)
– 30 g proteiinia (12 g / 100 g)
– Hinta 0,61 €

Sitten ei muuta kuin kannet auki, lusikka kouraan ja maistelemaan!

Pieni lusikallinen jokaisesta, ei pahoja… pari lusikallista lisää ja häviäjä on selvillä. Rainbow tippuu pois joukosta liian paksun ja kitalakeen tarttuvan koostumuksensa vuoksi. Maku on myös liian kitkerän rahkamainen paljaaltaan syötäväksi.
Jäljellä ovat vanha tuttu Ehrmann ja uusi tulokas Valiolta. Molempien koostumus on pehmeä, Ehrmannin ehkä enemmän jogurttimainen. Maku on molemmissa mukavan mieto. Molemmat menevät helposti alas paljaaltaan. Voittajaksi selviytyy kuitenkin Ehrmann mukavamman koostumuksensa vuoksi.
Makupuolella siis Ehrmann on paras. Ravintosisällöltään Rainbow olisi voittaja, mutta koska tarkoitus olisi pystyä syömään rahka paljaaltaan, ei Rainbow pärjää Ehrmannille ja Valiolle. Kun vielä otetaan mukaan Ehrmannin edullisempi hinta verrattuna Valion rahkaan, on testin voittaja selvillä.
Metallisydämen iltarahkana jatkaa edelleen Ehrmann Valion rahkan toimiessa tarvittaessa korvaajana. Rainbowt saavat jäädä jatkossakin hyllyyn.

Mikä on sinun lempparisi maustamattomista halpisrahkoista? Jäikö jokin herkku maistamatta? (Lidlin rahka diskattiin rajoitetun saatavuutensa takia…) Oletko sitä mieltä että vain hullut syövät rahkansa maustamatta?

Heitä kommenttisi tähän kirjoitukseen ja osallistu uusimman (läpiluetun) Body-lehden arvontaan!
Lehti arvotaan perjantai-aamulla ja voittajalla on viikonloppu aikaa ilmoittaa osoitetietonsa (jos itseltä lehti jo löytyy, voi yllättää kaverinsa antamalla kaverin osoitteen). Onnea arvontaan ja rahkaa naamaan!
Metallisydän

46 vastausta artikkeliin “Suuri rahkatesti – osa 1 – maustamattomat halpisrahkat”

 1. Olen jo jonkin aikaa odotellutkim milloin Valio saa markkinoile kopionsa Ehrmannista. Viime vuonnahan Valio teki kyselyä, jonka tarkoitus oli selvästi kehittää Ehrmannille kilpailija. Mää en saa enää mitään rahkaa alas, mutta jos se joku päivä alkaa taas maistumaan niin Valio lähtee kokeiluun ihan vaan sen kotimaisuuden takia., Nadja

 2. Aika lailla fifty sixty ehrmannin ja rainbown välillä. Aika jännää vaikkei niissä ole muuta samaa kuin se, että molemmat on rahkoja. Noista kahdesta paha mennä valitsemaan. Mehukeitot sekaa niin kyllä ne alas menee, vaan hullut syö raakana :), Ville

 3. Kyllä ihan oikee rahka valittiin voittajaks. Ei ollut kerran kaupassa Ehrmannia ja jouduin ottaan tota uutta Valioo. Koostumus oli niin ihmeellinen että jouduin syömään rahkan väkipakolla ja huuhdella reilulla vedellä alas. MIEHET syö rahkan raakana! 😉

 4. Maitorahkat.. Ei oikein maistu mutta kyllä tuollaisen ehrammin illalla alas vetää marjojen kanssa. Pistäs Body lehteä tulemaan 🙂

 5. Ei mene maustamaton rahka alas,tarvii kaveriksi marjoja tai hunajaa eli luonnollisia makeuttajia eikä mitään keinomakeutettuja fanlaitteja.

 6. milbonan rahkasta tulee tehtyä välillä iso setti kulhoon mihin on helppo sekoittaa funlight leseet yms, muuten perus hermannit pari päivässä ;D

 7. Täältä tulee ääni x-tran rahkalle, jossa taitaa olla edullisin hinta. Tosin purkit ovat 0,5l, ja ne joutuu puolittamaan, ja raakana tulee yleensä syötyä.

 8. No eihän nuita pirukaan syö raakana! Minkälaiset makuaistit teillä oikeen on? 😀

 9. Mä napsin massuun X-tra rahkaa ja koen hyväksi purnukan koon -> vähemmän jätettä! Marjoja ja hermesetasnestettä tai sitten mehukeittoa lorautan joukkoon, hätätilassa menee ihan raakanakin rahkat 😉

 10. Näin laktoosivammaisena olen vedellyt valion hylarahkaa, mutta nyt kokeilin ehrmannia ja kappas, sehän ei edes pierettänyt 🙂 Joo ja raakana tietenkin.Jos kaupastasi löydät, voisit maistaa Maitokolmion rahkaa, se on ehkä sieltä happamimmasta päästä..

 11. Itseasiassa mun mielestä Xtran rahka on ihan hyvä, edullinen rahka.Ikävä kyllä Ehrmannin hinta on niin korkea, etten mää sitä raaski ostaa 😀

 12. Vaihdoin Ehrmannin X-tran rahkaan, eli halvempaan vaihtoehtoon (kilohinta n. puolet halvempi). X-tra menee myös raakana, mutta yleensä raejuusto, jugu kombolla…

 13. Täällä voittajaksi selviytyy Valio, koska se on nykyään halvempaa kuin Ehrmanni!Botsa

 14. Selvää syrjintää kun Lidlin rahkaa ei kelpuutettu mukaan 😉 aika sementtiähän se kyllä paljaaltaan on. Pro Kokkosen poseeraana kehtihän osuu tällä kertaa mulle.-Jusppa

 15. Meikä fanittaa eniten Milbonaa. Rainbow’ta ja sitä tulee eniten kulutettua, koska lähtökohtaisesti lorautan aina pienen siivun fun lightia sekaan.

 16. Tämä pikkulikka kuvitteli, että kaikki muutkin vetää rahkansa paljaaltaan, mutta ei sitten vissiin. 😀 Ehrmannia just sen takia ostan, että siinä on paras maku+koostumus. Eipä ne sellaiset sementtiä muistuttavat rahkat oo myöskään hyvältä maistuneet. Valion uusi on ihan jees, mutta ei se Ehrmannin ohi mene, paitsi että kotimaisuudesta pointsit. Jos tekee paljaaseen Ehrmanniin mieli lisukkeita, niin mulle maistuu myös mehukeiton tai marjojen tai joskus hedelmien kera. Vähän leseitä vielä kuitulisäksi, niin ai että mikä kombo!

 17. Xtrasta minäkin tykkään. Syön oman rahkani hedelmien kanssa, jolloin sementimpi koostumus ja järeämpi maku ovat plussaa. Ehrmann ei ole koskaan muutenkaan vakuuttanut, mutta toki sitäkin syön.

 18. Rahkaa menee ja paljon! Ehrmann ja Lidlin rahka jakavat ykköstittelin.. Hedelmät, marjat, pellavansiemenet, mulberrien marjat, melassi, kookoslastut sekä luomuraakakaakao- ja kanelijauhe maustavat minun iltapalaani :)-A

 19. Meillä päin Suomea Ehrmanni maksaa 0,74 € ja rainbow 0,61 €. Kustannussyistä siis rainbowia. Kyllä siihenkin tottuu, kuten kaikkeen muuhunkin. Ja säästöt ovat valtavat 🙂

 20. Ehrmanni parasta ja siihen lesitiinirakeita ja marjoja. 🙂 Kyllä se raakanakin menee tarvittaessa. 😉 – Anne

 21. Kovin on erilaisia maustamistapoja eri ihmisillä 🙂 Kiitos kaikille kommenteista!Vielä ehtii mukaan arvontaan, se tapahtuu aamulla…

 22. dieetillä tuo ermanni on kaikkein paras.aijät syö sitä kilpaa töissä välipaloina:)

 23. Tuntuu kyllä aina yhtä oudolta, kun ihmiset eivät tykkää maitorahkan mausta, mutta sellaisiahan ne makuasiat on. Itse tykkään ostaa rainbow’n rahkaa ja syödä sellaisenaan. Sehän on kuin jotain maukasta jälkiruokaa söisi. Hyvältä nuo muutkin miusta maistuu, mutta rainbow on halvin.

 24. Ostan yleensä Pirkka mietoa maitorahkaa ihan hintansa takia (0,59€), tosin samaa tavaraa se on kuin Rainbown rahka. Menee hyvin alas kun maustaa heralla ja lisää vähän vettä, että saa koostumusta vähemmän tönköksi 🙂

  • Mä kun en jaksa sen kummemmin rahkaa maustella ja vetelen sen yleensä paljaaltaan, on koostumuksella aikalailla väliä 🙂

  • Niin no, on muutaman kerran tullut vedettyä ihan sellaisenaan ja meinasin kyllä tukehtua. Joten ymmärrän täysin 🙂

  • Kyllä siihen on vuosien aikana tottunut, nykyään voin jo melkein väittää tykkääväni rahkasta paljaaltaan…

 25. Lidlin rahkat aina välillä tarjouksessa 0,39. Normihinta 0,59. Lidlin rasvallinen rahka on ylivoimainen voittaja! Maku omaa luokkaansa, toki rasvaa 4,2, mutta mitä sitten.

 26. Uusin pirkan tulokas, mieto maitorahka, uusi lemppari. Oikeasti mietoa, ja proteiinia 10g / 100g suosittelen. Hyvä syödä ilman mitään lisäjuttuja.

  • Pirkassa taitaa olla reilusti enemmän tuota proteiinia.. muistaakseni 12 g / 100 g!!! ja halvinta täällä päin.. tuo ehrmanni on hylätty koska rakeinen koostumus ku nsekoittaa esim ananaspaloja tai muuta mehukasta hedelmää sekaan.. OKS

  • Mä taas tykkään jus erityisesti Ehrmannin koostumuksesta 🙂

 27. Ite tykkään enite rahkoista joiden koostumus on kuten x-trassa, Lidlin siinä milbonassa, sitten pirkan se EI(!!!) pehmeä rahka vaan juurikin se missä oikee kunnon koostumus, eli mahdollisimman jöötiä. Tiiä si miks mutta kaikki noi ”pehmeet”, kuten Valion pehmeä, maistuu ehkä lievästi ei-rahkalta.. 😀 koska happamuutta ei oo tarpeeks :3 Usein rahkat menee raakana jos syön esim jossain muualla kuin kotona, ja kotona taasen syön mehukeiton kera, sekä myslin/kaurahiutaleiden ihan vain että saa vähän vaikka hiilaria/erilaisuutta rahkaansa.

 28. Ittehän oon vaihtanu oman rahkasettini uuteen komboon eli pirkan maustamatonta ab -jogurttia/ lidl:n kreikkalaista low fat jogurttia (2g / 100g) ja raejuustoa = rasvainen, pehmeä maitorahka =D Parasta on iltasin vetää aina 100g vadelmia + 150g jogurttia + 100g raejuustoa + 10g manteleita, sit sekaan vielä steviaa. Kannattaa myös maistaa uutta Arla Protein:a, tulee ihan skyr purkkimieleen, mutta paljon parempaa ja halvempaa =)

 29. Rainbow täyttää parhaiten ja sen paksu koostumus sopii hedelmien kuten mangon ja kiivin kanssa! Mutta kyllä raakana paras on selvästi toi ehrmann, hyvä koostumus joka menee helposti alas ja mieto maku.

  • Ei ihan kaikkia merkkejä tullut mukaan testiin 🙂

 30. Nyt on kyllä testaaja melkoinen tissiposki, proteiiniahan noista on tarkoitus saada eikä karkkina syödä. Hyvin menee alas tuollainen rainbowin rahka paljaaltaan, vähän vettä kyytipojaksi niin voila. Muutaman viikon syö niin tunnu enää missään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta