Metallisydämen vatsatreeni

Vatsalihakset, sixpack, pyykkilauta… kukapa ei haaveilisi näyttävistä vatsalihaksista? Minä ainakin haaveilen. Niiden etteen vaan tarvitsee nähdä aika lailla vaivaa. Tällä kertaa käydään läpi Metallisydämen vatsatreeniä.

Liian usein näkee vatsan treenaamisen koostuvan parista kolmenkymmenen toiston sarjasta treenin loppuun. Miksi ihmeessä? Vatsalihas on lihas siinä missä muutkin ja ottaa treeniä vastaan samalla lailla kuin muutkin lihakset. Vatsalle sopii lyhyet lisäpainopjen kanssa tehdyt sarjat siinä missä muillekin lihaksille ja vatsalihasten treenaaminen on hyvä ottaa ihan yhtä vakavissaan kuin vaikkapa hauiksen, jos sen sixpackin siis haluaa.

Itse aloitan vatsatreenin aina raskaimmasta liikkeestä. Vaihtelen ensimmäisenä liikkeenä kahta erilaista istumaannousu -liikettä.

Ensimmäinen vaihtoehtoni ensimmäiseksi liikkeeksi on istumaannousu lattialla jalat penkillä.

Mennään lattialle jumppamaton päälle ja laitetaan jalat penkille. Mitä jyrkempi on polvien kulma, sitä raskaampi liike on tehdä. Jaloilla ei ole tarkoitus ottaa tukea penkistä. Liike rutistetaan ihan ylös saakka, sormet nilkkoihin ja lasketaan hitaasti alas. Ei kuitenkaan niin alas, että lapaluut ottaisivat kiinni lattiaan. Jos liike on liian kevyt, voi kädet laittaa niskan taakse.

 

Toinen vaihtoehto ensimmäiseksi liikkeeksi on istumaannousu vatsapenkissä lisäpainoilla. Itse tykkään tehdä liikkeen taljassa, eli ottaa taljasta lisäpainon eikä painokiekkoa niskan taakse. Jotenkin tuntuma on minusta niin parempi. Vanha video kyseisestä liikkeestä:

 

Seuraavana teen useimmiten rutistuksia taljassa. Liikkeen voi tehdä joko istuen tai seisten. Seisten tehtynä liikerata muodostuu pidemmäksi. Tärkeää on katsoa että liike tulee tehtyä rutistuksena, eli selkä pyöristyy liikettä tehtäessä.

Vatsaan saa mahtavan polton tekemällä edellä olevien vatsarutistusten kanssa supersarjana jalkojen nostoja. Voi ne toki tehdä erikseenkin. Kun nostot alkavat tuntua liian raskailta, saa tehtyä vielä muutaman toiston koukistamalla polvia ja näin pienentäen kuormaa.

Meillä on salilla mahtava laite, Abcoaster. Siinä rutistetaan kelkka vatsalihaksilla ylös, pysäytetään hetkeksi ja lasketaan hallitusti alas. Hieno liike, jolla tulee useimmiten viimeisteltyä vatsatreeni.

 
Loppuun on vielä hyvä tehdä staattisia pitoja, eli mennä jumppapatjalle kyynerpäiden ja varpaiden varaan ns. punnerrusasentoon ja pitää itsensä siinä jäykkänä ”lankkuna” muutaman kymmenen sekuntia vetäen samalla vatsalihaksia sisäänpäin. Itse tykkään tehdä myös voimapyörää, tosin vain polviltaan. Jos yritän tehdä ihan oikeasti varpailtaan, en saa muuta kuin nenäni lyttyyn…
 
Treenin lisäksi vatsalihasten erottuminen vaatii kohtalaisen matalan rasvaprosentin. Pelkkä koko talven jumppailu ei siis riitä siihen, että kehtaa kesällä ilman paitaa liikkua, vaan kevään aikana pitää polttaa ylimääräinen läski pois lihasten päältä. Siihen on olemassa jo tarkat suunnitelmat. Niistä lisää parinviikon sisällä…
 
Tässä noin vuodentakaisia kuvia, saapa nähdä päästäänkö tänä vuonna parempaan tulokseen…
 
Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Metallisydämen vatsatreeni”

  1. Luehan äkkiä uusin Body lehti niin pääsen voittamaan sen arvonnassa itselleni..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta