Miten ihminen lihoaa?

Viikko sitten oli Satakunnan kansan Virta-liitteessä mahtava artikkeli erilaisista lihavuuden tyypeistä. Naureskeltuani jutulle riittävästi itsekseni, on nyt minusta aika jakaa se myös niille, joilla tuo lehti ei tule. Tästä pesee!
(teksti aapeli Nevala, kuvitus Pasi Juhola)

Eri ihmiset keräävät rasvaa ympärilleen eri tavoilla.


Omenalihavuus
Yhdistetään helposti kaljanjuomiseen, koska sitä ilmenee eniten suurilla kaljanjuojilla. Tämä on kuitenkin tutkimuksissa todistettu vääräksi, kaljamaha voi olla myös absolutistilla tai viinimiehellä. Rasva kertyy lähinnä keskivartaloon, etenkin navan ympärille. Omenalihavuus voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan, jenkkakahvoihin ja pallomahoihin, riippuen leviämisen ilmansuunnista.

paaryna 
Päärynälihavuus
Päärynälihavuus on naisille tyypillinen lihavuuden muoto. Ylimääräinen materia kertyy reisiin ja pakaroihin saaden ihmisen muistuttamaan muurahaista. Miehillä päärynälihavuus on harvinaista. Se tunnetaan yleisemmin nimellä läskiperselihavuus.


Kokonaislihavuus
Kokonaislihavuus on yleisimpiä lihavuuden muotoja. se on yhdistelmä omenaa ja päärynää: rasvaa on kertynyt reisiin, pakaroihin, keskivartaloon ja poskiin. Ylimääräistä voi löytyä myös käsistä ja itse asiassa ihan joka paikasta. Osa kokonaislihavista on tasaisesti vain hieman plösähtäneitä, osa taas valtavia all-around tankkereita.


Punttilihavuus
Punttilihavuus syntyy lihasmassan ja rasvakerroksen yhdistelmästä, punttisalin ja roskaruuan kombinaatiosta. Punttilihava kyykkää kaksisataa, nostaa penkiltä vähintään 162,5 kiloa ja käyttää Gasp-vaatteita. Häntä ei kiinnosta rasvaprosentti tai kukkahattutätien terveyssuositukset, vaan kolmen lajin yhteistulos. Tämän kategorian ihmiset ovat yhteiskunnan painavimpia, sillä heillä ei ole pelkästään löysää ihraa. Valtavat lihasmassat painavat satasen, rasvamassat toisen. Punttilihavan miehen maha on erittäin iso ja erittäin kova.


Disney-lihavuus
Disney-lihava ihminen esiintyy normaalin kadunkuvan lisäksi useissa lasten piirretyissä. Heillä on laihat jalat ja kädet sekä pieni pää. Keskivartalo on kuitenkin valtavan suuri. Kaikki paino keskittyy sinne. Vartalon ylä- ja alaosa ovat niin sanotusti eri paria. Jalat joutuvat suuren rasituksen kohteeksi.


Piilolihavuus
Piilolihavuus on erikoinen lihavuuden ilmenemismuoto. Se on yleistä entisillä urheilijoilla. Kasvoista lihoamista ei huomaa. Vaatteet pitävät lihavuuden piilossa. Uimahalli, yleiset suihkutilat tai sählyvuoro paljastavat kuitenkin totuuden. Löysää massaa on kertynyt.

Mielestäni erittäin hyvä jaottelu. Lisäisin kuitenkin tuohon lehtijutun jaotteluun vielä pari kategoriaa lisää:

siideripomppis 
Siideripömppis
Useimmiten talvisin piilossa pysyttelevä lihavuuden laji. Alkaa kuitenkin kuoriutua esiin kevätaurinkojen alkaessa lämmittää. Esiintyy lähinnä teini-ikäisillä tytöillä, jotka hengailevat illat kaupungilla siideriä litkien. Muuten normaaliin vartaloon on kertynyt vyötärölle koko vartalon kiertävä rasvapoimu, pelastusrengas. Siideripömppis tehostuu pukeutumalla kireään toppiin ja liian pieniin housuihin tai hameeseen, joita nämä siideripömppis-teinit jostakin käsittämättömästä syystä kuitenkin käyttävät.


Lapsiläski
Jo nuorella iällä hankittu merkittävä ylipaino. Vauva voi olla pullea, mutta jos lapsi näyttää michelin-ukolta vielä 10-vuotiaana, on jotain vialla. Lapsiläskiys ei ole useimmiten lapsen oma vika, vaan johtuu useimmiten vanhemmista, jotka joko siirtävät omat epäterveelliset ruokailutottumuksensa lapsiinsa, tai pelkäävät pikku Keijo-Kyllikin pahoittavan mielensä jos hän ei saa sitä pyytämäänsä toista hampurilaista tai kolmatta karkkipussia.

Itse kuulun selkeästi omenalihaviin, vaikka yritän epätoivoisesti naamioitua Gaspin vaatteilla punttilihavaksi. Mihinkäs ryhmään te kuulutte?

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Miten ihminen lihoaa?”

  1. Klassinen päärynä, ylä- ja alakroppa ihan eri paria. Luojan kiitos treenillä on saanut edes jotain balanssia, mutta edelleen jaloista löytyy rutkasti enemmän voimaa suhteessa yläkropan lihaksiin.

  2. Laihaläski ois vielä yks kova kategoria :DNäyttää suht hoikalta vaatteet päällä, mutta ei omista lihasta nimeksikään ja kaikki tavara ympärillä on sitä aitoa rasvaa.

  3. anoa ahistaa, poks pää räjähtää. pakko tuoda julki: se ei ole lihoaa vaan LIHOO! ihminen lihoo, läskiä karttuu

  4. Sain päivän naurut 🙂 Harmi kun ei ollut punttilihavasta naisesta kuvaa…kuuluisin varmaan siihen kategoriaan. heh.

  5. Ano: Niinpäs onkin, en itse huomannutkaan. Lehdessä oli siis tuo otsikko.jutta: punttilihavuus kai se paras vaihtoehto olisi… siinä olis kehossa sentään muutakin kuin rasvaa… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta