Luomut, superfoodit ja muut hippijutut

Vielä vuosi sitten Paula naureskeli lueskellessaan netistä luomuruokien eduista ja superfoodien terveysvaikutuksista. Kaikenmaailman hippien hömpötyksiä!

No nyt on sitten meilläkin alkanut jääkaapista löytyä luomukananmunia ja luomumaitoa. Ero tavallisiin on tietysti se, että kyseiset munat munineet kanat ja maidon lähteenä olleet lehmät ovat saaneet syödäkseen rehua, jonka kasvatukseen ei ole käytetty torjunta-aineita, eikä niissä ole lisäaineita. Niin ja tietenkin moninkertainen hinta.

Luomutuotteet ovat kuulemma kovin paljon terveellisempiä ja tietysti paljon paremman makuisia… olen varma ettei yksikään luomuhippi erota sokkotestissä tavallista kananmunaa luomumunasta!

Kaapeista on alkanut löytyä myös kaakaonibsejä, raakasuklaata, kookosrasvaa, goji-marjoja ja ties mitä muuta, mistä en ymmärrä yhtään mitään.
Ainoa superfood, jota olen testannut, on Maca-jauho. Jumalauta että se oli pahaa! Ja minä sentään vetelen nenää nyrpistämättä maitorahkat paljaaltaan ja hörppään arginiinit perään. Tuo Maca oli kyllä jotain niin hirveää että! Ja näissäkin sama juttu kuin luomusysteemeissä, hinta on kohdallaan.

Olkoon siis kuinka terveellisiä tahansa, jää minulta myös superfoodit kauppojen hyllyille.

Sitäpaitsi kun kuitenkin juon edelleen päivässä vähintään litran Pepsi Maxia ja muutaman energiajuoman viikossa, ei siinä taida tuntua tavallisten kananmunien lisäainemäärät missään…
Jos nyt lähtisin vaikka siitä, että lisäisin ihan tavallisten kasvisten syöntiä, eiköhän siinä ole minulle superfoodia ihan tarpeeksi!

Metallisydän

14 vastausta artikkeliin “Luomut, superfoodit ja muut hippijutut”

  1. Aijai, koitahan luopua Pepsi Maxista, vissyä vaan turpaan, raikkaampaa ja ”luomua” ;)Teitkös tuon maca-jauhon kans samoin kuin minä, lusikallinen suoraan suuhun? Ai että oli namia!

  2. En luovu Pepsi Maxista ikinä! ;)Ensin sekoitin macan ihan vaan veteen, aiheutti oksennusrefleksin. Sitten kokeilin sekoittaa sen vaikka mihin, mutta mikään ei peittänyt sitä makua… enää en sekoita sitä mihinkään… Saa muut ”nautiskella” macasta, minä en siihen enää koske.

  3. Jos nyt kuitenkin päätät vielä kerran kokeilla macaa, niin se kannattaa sekoittaa johonkin makeaan. Esim. hunajaan (luomu, haha!). Tuolloin sen saa alas. Laattasin itse tiskialtaaseen, kun ensimmäisen kerran maistoin macaa. Se oli/on PAHAA! Nykyään tungen sen smoothien sekaan, niin katoaa maut mutta säilyy edut.

  4. Oikeasti noista saadut hyödyt ovat niin minimaalisia,itse panostaisin nekin rahat sitten vaikka parempii normaalin safkan ruokaaineisiin, sama kun jengi ostaa kaikenmaailman laihdutuspillereitä ja elvailee frendeilleen että nyt lähtee läskit ja saa rauhassa mussuttaa sitä pullaa kun pillerit tekee homman mun puolesta, ihan helvetin naurettavaa lässytystä, sitten hyvin usein nämä samat ihmiset vetävät röökiä/viinaa ja superfood on niin parasta, kelaisivat hetken.

  5. Naina: Ei enää macaa mulle, ei vaikka saisikin hunajaa sen kanssa ;)Anonyymi: Jep, viikot syödään luomua ja superfoodia, viikonloppuna sitten baariin ja nakkikioskin kautta kotiin…

  6. Laettaa sitä maccaa sekasin kaikkien niitten muitten superfuudie kanssa sellaisee blenderrii ja vaikka banaani, omena ja mustikkaa, hunajaa lorraus, nii luppaan ettei maestu!!

  7. Maista macaa kahvissa, peittää maun loistavasti. Tai maista spirulinajauhetta, sen jälkeen maca on hyvää 🙂

  8. Sitä yritetään olla äijämäisiä ja saavuttaa se nauramalla skeptisesti superfoodeille?No, mä oonkin hippi ja uskon UFOihin kuin vuoreen joten on luonnollista että diggailen myös luontaistuotteita. ;)BTW. MACA ja GOJI marjat kasvaa myös suomessa. Gojien kasvatuksesta luinkin jo sen verran että tuottavat yleensä satoa vasta kolmantena vuonna joten ei sovi hätäisille se kasvatus.Mutta kun on monivuotinen pensas niin sen jälkeen ei tarvitsekaan kuin kerätä satoa.Ja sitten tippuu vastustajilta ainakin pari argumenttia pois; ”kallis” hinta ja epäekologisuus kun niitä rahdataan maapallon toiselta puolelta.

  9. Hehe 😀 Eiköhän se äijämäisyys ole helpompi saavuttaa muilla keinoilla :)Huomasit ehkä pienen huumorin pilkkeen tekstissäni? Mullahan ei siis ole mitään noita superfoodeja vastaan. Uskon niillä olevan terveysvaikutuksia, mutta ne eivät vaan kuulu omaan ruokavaliooni.Väittäisin kuitenkin syöväni terveellisemmin kuin 90% suomalaisista, jopa ilman superfoodeja.

  10. Siis mä tulin niin hilpeälle tuulelle, kun luin näitä kommentteja tuosta macajauhosta. En ole ikinä ostanut enkä siis tutustunut tämän aineen superfoodeihin, mutta uteliaisuuttani katsoin mitä siitä sanotaan, kun eräs tuttu suositteli mulle. Taidan jättää väliin!!! Kiitos ihanista kommenteistanne ja Hyvät Joulut ja Onnea 2013 vuodelle foodien kanssa tai ilman!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta