Liha miehen tiellä pitää!

Eilen täytettiin taas parin treenikaverin kanssa jauhelihavarastot täyteen… Tilataan aina noin kuukauden välein jauhelihaa suoraan tuottajalta, tuoretta, rasvatonta ja edullista. Tällä kertaa kannoin taas kotiin 10 kilon säkin vasta jauhettua jauhelihaa.

Lihaa_003
 
Siinä se köllötti, seuraavan kuukauden ruokavalion perusta… Seuraavaksi se pitäisi jakaa pienempiin osiin ja pakastaa. On sitten kätevä aina ottaa pakastimesta pussi tai kaksi kerrallaan ruuanlaittoon.
Lihaa_002
Kaverit mittaavat omat jauhelihansa pakastepusseihin ihan vaan silmämääräisesti. Itse taas haluan joka pussiin noin 500-520 grammaa. Se käy helposti kunnon keittiövaa-alla, sehän on jokaisen itseään kunnioittavan bodarin keittiön perusvaruste. Lisäksi tarvitaan pakastuspusseja.
Lihaa_004

Sitten ei muuta kuin pussittamaan! Ei muuten ole ihan mukavaa puuhaa kauhoa tuota raakaa jauhelihaa kourakaupalla pusseihin…

Lihaa_006

Niin sitä vaan saatiin tälläkin kerralla jauhelihat pusseihin.

Lihaa_009
Metallisydän

12 vastausta artikkeliin “Liha miehen tiellä pitää!”

  1. Hieno homma tukea suoraan tuottajaa. Jauheliha on kuitenkin erittäin helposti pilaantuva elintarvike, jota ei kannata käsitellä paljain käsin. Ei edes vaikka sen pakastaisikin, tai itseasiassa erityisesti silloin (lihapakasteen hitaassa sulatuksessa mikrobit saavat oikein kunnolla temmeltää). Eli puhtaalla ottimella mielummin.Tsemppiä treeneihin!

  2. Onhan siinä mättöä kerrakseen. Samaa voisi tehdä itsekkin, pitäisi vaan ensin tyhjentää pakastin muusta sapuskasta 🙂

  3. Heps, hieman myöhään kommentti mutta kuitenkin, huuhtaise keittiökauha kiehuvalla vedellä, sitten kauhomaan.. riittävän puhdasta kotoloissa.

  4. Uskallatko paljastaa miltä valmistajalta tuota jauhelihaa tilailet suoraan, kun itseänikin hieman kiinnostaisi moinen tilailu?

  5. Toki uskallan paljastaa :)Kyseessä on Vuorenmaan tilateurastamo täältä parinkymmenen kilometrin päästä kotoa. Paikanpäältä siis haetaan tuoretta, samana päivänä jauhettua jauhelihaa. Ei säilöntäaineita tai muita E-koodeja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta