Sons of Anarchy, Harper’s Island

Ollaan taas katseltu hiukkasen TV-sarjoja. Tässä pientä arviota:

Sons of Anarchy kertoo lainsuojattomasta moottoripyöräjengistä ja ihmisistä sen sisällä ja ulkopuolella. Vaikka Sons of Anarchyn jäsenet ovat rikollisia ja tekevät laitonta asekauppaa eivätkä pelkää tarttua aseisiin, on heillä selkeä moraalinen koodisto jota noudattaa. Viattomat eivät saa kärsiä.

Sarjan on luonut Kurt Sutter, jonka edellinen sarja oli Shield – Lain varjolla. Sons of Anarghyssa onkin tiettyjä samankaltaisuuksia kuin Shield:ssa.

Sarjan näyttelijät ovat taitavia ja roolihahmot hyvin rakennettuja. Vaikka olin kuullut sarjasta kehuja, pääsi se silti yllättämään. Katsoimme sarjan ensimmäisen tuotantokauden kolmessa illassa ja heti sen loputtua tilasin netistä toisen kauden. Nyt sitä odotellaan saapuvaksi ja jännitetään onko siinä suomitekstejä… Loistava ja koukuttava sarja!

Toinen juuri katsomamme sarja oli Harper’s Island.

Jos Sons of anarchy oli loistava sarja, oli Harper’s Island sieltä aivan toisesta päästä.

Jos olisin sarjaa TV:stä alkanut katsoa, olisi sarjan seuraaminen jäänyt pariin ensimmäiseen jaksoon. Nyt kun se oli DVD:nä tullut hankittua, päätin katsoa koko sarjan, eihän sitä ollut kuin 13 jaksoa.

Sarja on kuin pidemmäksi venytetty 90-luvun slasher-kauhuelokuva. Vain Scream-elokuvista tuttu naamari puuttui. Sarjan alussa joukko ihmisiä kokoontuu häihin Harper’s Islandille, missä on seitsemän vuotta sitten tapettu kourallinen ihmisiä. Tappaja on nyt kuollut, mutta outoa kyllä, murhat alkavat uudelleen.

Sarjan hahmoja tapetaan tasaista tahtia, mutta yhdenkään hahmon kuolema ei harmita. Päinvastoin, välillä harmittelee, että eikö tuokin idiootti nyt voisi jo kuolla…

Sarja paranee keskivaiheella ja tunnelma ja toiminta tiivistyy kohti loppua. Itse loppu onkin sitten taas aivan surkea. Kyllähän sen nyt tiesi alusta asti, että ***** on tappaja…

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Sons of Anarchy, Harper’s Island”

  1. Nyt kyllä olet niiiiin väärässä! Harper´s island on aivan loistava sarja! Ite en uskaltanut katsoa sitä kuin isännän kyljessä puoli päätä peiton alla..

  2. No enpä tuota tiedä… säikyttelykauhu oli ihan jees, mutta ne typerät hahmot ja se teinikohellus… aaaargh! Ja tosiaan se viimeinen jakso… surkea.

  3. Sons of Anarchy on ihan ehdotonta parhautta… pienenä spoilauksena sen verran, että kakkoskaudella meno vaan kovenee 😀 Itse seuraan kolmoskautta jo tällä hetkellä.

  4. Telkusta katoin ekan kauden, ja muija liitty seuraan heti tokan kauden alussa. Kiinostus heräsi siinä kohtaa kun Gemmalla kävi ikävästi niiden arjalaisten toimesta, niin oli muijan pakko kattoa seuraavakin jakso ja siitä se lähti. Toistaiseksi paras kausi ollut kyllä toinen kausi, joka tuli ahmittua kahdessa päivässä. Kolmas kausi ollut ehkä hieman pliisumpi, mutta saa nähdä mitä neljäs kausi tarjoaa. Sen verran upea sarja että mulla vain Breaking bad pistää paremmaksi. T. Satunnainen kävijä

  5. Perhana, tulis nyt nopeesti se kakkoskausi postissa… typerät lakkoilevat postilaiset! Kaikkimulletänneheti!Pitääpä tutustua tuohon Breaking bad:iin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta